Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Искрено мене докторот само ми кажа, нормален живот да терам. Првиот ден не сакав затоа што јунаците, веќе прочистени од се, си беа внатре. Не сакав да дм го нарушам амбиентот со конкуренција која е непричистена од што и да е тоа од кое се прочистува. :)

На AngelOfArh, Bond Girl и cvekence 03 им се допаѓа ова.
  2. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Da i ja sum cula deka moze da se ima odnosi posle seminacija. Tie se veke vnatre, plus grcevite od svrsuvanjeto neznaci deka ke im odmognat, mozebi ke im deluvaat pozitivno.

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    JAS DOBIV i toa trebase 8 ili 9 jas 7 :sweat:;(lele ama se razocarAv mislam od dzivotot zosto mene mi se slucuva ova zosto e mnogu tesko a utre trebase da idam vo drdzavna da si ja zemam otposnata i da vidam ;(

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не е лесно ама не очајвај. Главата горе и следниот месец продолжуваме понатаму :)

5. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Zal mi e. No ne se otkazuvaj, prodolzi ja borbata. Bidi hrabra. Nie te poddrzuvame.

На Elenota му/ѝ се допаѓа ова.
  6. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    fala devojki vie ste mi najgolema podrska ;)placev placev i sea mi e podbro ulesnav malku ne znam ne se nadevav mnogu deka ke fati od prva insminacija ama sepak tesko e ova psihicki i madzot mi dava golema podrska ama 3 god i;(ama GOSPOD ke ne cuje i nas i ke nii podari i nie da sme majki da go osetime toa vo sopstvenata kodza mnogu sakam bebenca ama mnogu sakam i jas da sum majka da osetam kako e ;( ama hrabro ke bide une se otkadzuvam

На Bond Girl, bokace и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Мене ми рече ние сега потпомогнавме со инсеминација но после дома пак имајте односи и тоа неколку дена по ред обавезно.Само свршувањево ме бунеше а ми беше незгодно да го прашам :)Али не е битно :) фала на идговорите се надевам ке биде позитивен тестот.Кукла ти кога треба да правиш тест,јас на 21.И што ако е негативен а јас покасно сум останала што да правам со кринон гелот?Оти ми рекоа ако бил негативен да престанам а ако е позитивен да продолжам да го ставам.А некаде прочитав после инсеминацијата една жена на денот кога требало да провери тестот бил негативен дури после два дена бил позитивен.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Беба, ако правиш преку крв тешко да покаже грешни резултати. Јас преку крв правев минатиот пат. Мислам нема простор за грешка. Ќе правиш тест, ако е позитивен си продолжуваш со кринон, ако не престануваш. Јас после тест се јавувам кај сестрата за да се договорам што е следно. Се надевам овој пат ќе догoвараме преглед за утврдување бременост :)
    Мојот тест околу 15 треба да е.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757

10. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Знаеме дека е многу теско да најдеш утешни зборови, но имаш целосно нашата поддршка зошто и нас истата ни е потребна .И јас сум како теме само ние двеипол години, и многу убаво знам како се чувствуваш.Каде ја правеше инсеменацијата?пошто и јас сакам да пробам позз до тебе

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Прв месец со Maybe Baby микроскопот. Покажува кристали точно на време, т.е. 3-4 дена пред овулација :dance: да се надеваме дека ќе биде месецов :)

Прикачени фајлови:

На MADO, Bond Girl, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Гушкање, мазење сега :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Здраво девојки.Одамна немам пишано но постојано ве следам.На сите нови мамички им честитам и се надевам дека во иднина и ние што очекуваме ќе се израдуваме.
    Сакам нешто да прашам.Ми касни 16 дена.Обично ми доаѓа на 35 дена но пред еден месец правев HSG докторот ми рече дека се е во ред и со мене и со сопругот.Сега веќе три недели чувствувам болка долу како да треба да ми дојде.Пред 3дена направив тест но беше негативен.Ме болат градите и ми се цвтси, на утро ме боли желудникот и постојано сум уморна.Што мислите?

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    дај боже ти посакувам срека

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Незнам дали има некаквљ поврзаност, ама и мене ми доцнеше многу после хсг.

16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.538
    Devojki kako ste? Jas eve malku poopusteno vikendot,iskreno da vi kazam deka mi kazaa deka mi se proodni kanalite na HSG,se osekam taka lesno kako da mi kazale deka sum trudna:D znam deka ne sme ja postignale celta ama barem prevzemame nesto ! Ajde daj boze vaka prednovogodisno da se izraduvame site(fingers)
    I samo da prasam-mozno e od HSG od pregledot sega da me bolat jajnicite? Ili pak toa mi e od so bev nastinata?
    Se izvinuvam za latinicata!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас немав болка во јајниците. Ти нели се жалеше на болка уште пред снимањето?
    3 месеци од снимката викаат шансите за бременост се одлични бидејќи од течноста каналите се подраширени.
    И јас како тебе, ми олесна кога ми кажаа дека каналите се проодни. Дај боже ксј сите да биде што поскоро.

Јас осеќам како тапа болка кај левиот јајник. Кески за.добро да е:)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.538
    Da,me bolea jajnicite,ama bese pred da dobijam,pa si znaev deka e od toa,deka cesto me bolat pred menstruacija.ama sega pijam uvin caj i brusnica ,pa valjda ke projde .Daj boze da ima rezultati od HSG.i tebe kukla ti posakuvam da ti bide uspesna inseminacijata i daj boze da si se uzraduvas naskoro!!!!

19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Mene prvite cetiri dena po HSG me bolea jajnicite,ne nekoja strasna bolka,tuka nekoja si tapa bolka.
    Jas ovoj mesec ne se nadevam na bremenost,bidejki posle dva -tri dena od HSG imav ovulacija,a nemav odnosi i gi propustivme denovite,ama nekako sum na relaks stavena :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Никогаш не се знае :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.