Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Tocno kukla21,nikogas ne se znae,ama nekako bidejki dolgo vreme se obiduvame si velam takvi cuda kaj mene nema,u princip site raboti kaj mene vo zivotot potesko se ostvaruvaat,ama koga ke trgnat...e togas ke bidam mnogu vazna :),u sekoj slucaj nadezta posledna umira.

На flower30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас едвај чекам :)

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.111
    Nikogas ne se znae,kako vikat -vo medicinata ne sekogas 2 i 2 se 4:) taka da sea ovie denovi iskoristete gi maksimalno ;) :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    А колку време?

5. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    и јас го имав истиот проблем,неможев да останам бремена 3 години,маж ми велеше дека има некој проблем кај мене штом не можам да останам,јас му велев дека Господ кога ќе ни даде тогаш не е ние кога сакаме џабе е му викав и лекари и слични работи ако Господ не ти дари дете. и што се случи одам јас овој август на доктор да видиме дали има некој проблем на гинеколог,докторката ми дава упут да испитам повеке работи требаше и ми рече од кога ќе ти дојде 13 ден ке одиш крв да ти земат арно ама 13 ден се падна баш на празникот Богородица крајот на август и не се работеше,се јавувам и и викам вака и вака она ми вели ај другиот месец,мора да било 13 ден,одам кај неа другиот месец септември и и викам дека ќе одам на одмор ама дека ќе неможе овој месец да испитаме само и реков да ми препише апчиња за да не ми дојде оти баш тие денови додека требаше да сум на одмор требаше да ми дојде,и одиме на одмор си реков ај можеби таму ќе се нафати нешто и ништо си тргаме за назад ги прекинав апчињата и ми дојде,не отидов кај докторката повторно,си мислевме на баачки да одиме ама не отидовме октомври месец ми дојде ми заврши и толку повеке не ми дојде и сега сум 6 недела бремена. ете тоа е тоа што сакам да кажам,како што е Господ никој не е. да сум отишла на лекар пример да пиев нешто за да забременам сега пак ке останев трудна оти сега ми дошол денот и ќе мислев дека е до тоа лековите , да отидов на баачка ќе мислев дека е до неа ама не е. кога Господ ќе ти даде тогаш само позитивна мисла и се ке се среди. извинете за рефератов.

На Makeup12, jacqueline.s, cvekence 03 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Многу - ми каснеше 30 дена, па после бев на преглед и ми дадоа примолут нор. Се си мислам дека има некаква врска со ХСГ.

7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Исто и мене, 20 и кусур дена ми каснеше после тој преглед.

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki jas zakazav vo cetvrtok vo Newborn Clinic .
    Mi izgledashe fina devojkata sto razgovarav , mi zakaza kaj doktorkata sto im e tamu no mi e nezgodno poradi ovie cirovi ke mora utre da se sredam boli ne boli toa e mora da se trpi . Kuponot se plaka preku internet taka im e dogovorot , pa za mazot se Zima skriningot za hepatit b , c I hiv toa se plaka 1000 pa se ceka od toa rezultat pa potoa spermogram , no ako se ima toa nemalo potreba tuku samo spermogram .
    Dodeka e mazot na ispituvanje za toa vreme e I zenata . Pa ke vidime kako ke bide uff vozbudena sum :*

На MADO, jacqueline.s, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.364
    Допаѓања:
    103.088
    Бокаче не ти поминаа уште? Немој со крема да се депилираш, тоа е тешка хемија, земи си бикче кое ќе ти биде само за тоа, и земи си за мажи, тие се за поостри влакна и подобри ти се од женските. Ајде па пиши како ќе поминете ;)

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @AngelOfArh mila uste ne mi pomina , ova so cirovite mi e od bikce pa potoa so krema pa mi raspuka cipata grozno I bolno bese , cipata mi pomina no cirovite od bikceto ostanaa I sube mi e no sto se mora se mora ke se sredam .
    Sekako deka ke pisam :*

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.364
    Допаѓања:
    103.088
    Секогаш користи ново бикче за интима, никогаш не користи исто ко за нозе и пазуви, не е хигиенски. Јас буквално ги користам за една употреба, или евентуално после бричам потколеници со нив, ништо друго. Тоа е дувло на бактерии.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    само опутено тоа е најбитно.Мене исто ми рекоа дека каналите ми се проодни и оттогас поминаа безуспесни 6 месеци.Затоа мисли позитивно докторот ми каза дека многу голем процент усте во првите два три месеци остануваат бремени. поздравче

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.736
    Допаѓања:
    140.111
    Pa da,kako i da bide,mene mi e bitno so sea se opustiv malku,a znam deka ako dobijam ke si poplacam eden den i posle pak istoto :)i mene mi rece doktorot vo prvite 3 meseci se najgolemi sansite,ama kako bilo pisano taka ke bide !!!

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Тоа е тоа.Уморна сум од постојани разочарувања.Повеќе од 2 год. се обидуваме бевме на сите испитувања и се е во ред со двајцата,батрем така велат докторите.А што е проблемот незнам.Од време на време губам и надеж.Ама како што сака Господ така ќе биде.
    А дали додека ви доцнеше ви се лошеше и дали чувствувавте умор?

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ми се лошеше, имав чуден секрет кој премина на кафено, аверзија за кафе.... се е до психата.
    И само одев во вц да проверам дали дошла. ептен се напнав :)

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Мене па после тој преглед три месеца по ред ми идеше на 26 дена.А инаку посе 30 дена ми иде и тоа никогаш исто.

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Najprvin cestitki za bremenosta barbyyy so lesno da si ja nosis.Delumno se soglasuvam so tvojot post,ne celosno.Tocno deka Gospod e semoken i toj dava i zema zivot, nase ostanuva sekojdenvno da se molime pred nego da ne smiluva i nas so pokolenie,no nie mora da se borime i prevzememe merki,bidejki nekogas lekot znae da bide za pet pari.Ete konkretno vo mojot slucaj imame problem so spermogramot na mm, ako taka ostavime moze posle pet godini ke bide,a vremeto leta,barem znaeme deka pravime nesto,imame cel kon koja se stremime.Vo zivotot mora da si silen,uporen za da se realiziras kako licnost za na kraj da bides zadovolen i sreken.Ete toa e moe mislenje ne bi sakala da go nametnuvam na nikoj.Pozdrav i ti posakuvam se najdobro.

На cvekence 03, flower30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    So sreka bokace :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Fala MADO , kako za sebe taka I za site vas posakuvam da si gi vidime 2te crti :* :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.364
    Допаѓања:
    103.088
    Јас не се согласувам со на Барби постот, Бог е моќен но не е семоќен. Не можеме да замижуваме пред проблемите, тие ако не се третираат нема да исчезнат. Разбирам за ситуации кога нема проблеми, но во ситуации кога реално има проблеми, дали спермограм, дали хормони, дали канали или недајбоже некој поголем проблем, па тоа со тек на време само ќе ескалира, не дека ќе биде подобро. Го разбирам и постот, како подршка, како мотивација, како охрабрување и како добра мисла, но верувајте во моментов да ми каже некој остај на Бога и ќе си дојде само од себе многу ќе се изнервирам, затоа што сум остаила да помине доста време и не сакам веќе да чекам, се фрустрирам. Додуша приметив дека полесно прифаќам новости кога некоја другарка ќе ми каже дека е бремена, кога ќе ми кажат дека се породила некоја, се радувам, не се натажувам како порано. Тоа е што е, нема бегање, еден ден ќе бидам и јас на нивно место. Оваа година на Дедо Мраз му нарачав само едно мало, бело, дебело, друго се ќе си купам сама :)

На flower30, danichap, menelele и 1 друга личност им се допаѓа ова.