Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Стискаме палци да има подобрување!

На pilenka и flower30 им се допаѓа ова.
  2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Za spermogramot neznam , no kaj mene nema podobruvanje endometrium 7 mm se dvoi dobiv predlog za uste edna histereskopija i laparaskopija leviot jajnik 49mm desen jajnik 41mm . Leviot jajnik svten nanazad .
    Mm zaglavi saat vreme go cekam hahaha mu se zaarni hahaaha

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А кој ден од циклус ти е денес? Може добар е ендометриумот за денот од циклус?

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.122
    BOKACE jas imam citano deka za endometrium e ubavo da se jade cveklo(zivo ili vareno)! Ajde daj boze se da projde najdobro za vas !!!!

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.122
    Kukla21 ti kako si? Imas nekoi drugi simptomi osven glavobolkata? Sekako toa ne e merilo,moze da nemas nieden simptom a da si bremena ! Ajde stiskame palci iza tebe! Uste kolku do testot ?

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Добра сум јас - немам некои симптоми. Минатиот пат ова време градите ме болеа, сега тоа е многу помалку.. Ќе видиме што ќе излезе. Јас мноооогу сакам голема бета и бебе :)

На MADO, bebaa, pilenka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Цвекло и ананас. Јас се отрув од двете - пијам сок на фруктал и јадам свеж ананас.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    38 den od posledna menstruacija , mm ne uspea materijal da ostavi ne mozeshe , kolku treba da endometrium za bremenost .
    Doktorot mi kaza deka vo ovoj slucaj nevozmozno e bremena da ostanam uste imalo pregrada a ubavo bilo i laparaskopija jajnicite da se smirat. Pa taka da se ke napravam za da uspeene , e sega nekoj da me prosvetli za laparaskopija ?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.322
    Колку што знам, од 7-8 цм може да се задржи плодот иако идеална дебелина би била околу 12цм.
    Лапароскопија е оперативен зафат кој се спроведува преку стомакот.
    Инструментот ќе биде вметнат преку стомакот и организмот ќе биде напумпан со 3-4 л. co2 кој после завршувањето на зафатот повторно ќе биде отстранет. На овој начин до 7 пати се зголемува просторот во стомакот кој им е достапен на докторите за да бдие испитан.
    Се вметнува камера и може детално да се види да не има некој миом, израсток, состојбата на јајниците, матката и грлото на матката...и неопходен зафат да биде извршен.
    MIC.jpg
    На сликава горе е инструментот со лапароскоп означен, Gebärmutter е матката а Eierstock е јајниkot.

10. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Bokace ај издиши малце. Вака еден совет од мене, не оди од лекар на лекар цело време, полошо си правиш најди си лекар кој ќе те води цело време и ќе ти ја знае целата дијагноза. Второ како преграда имаш останато нели правеше хистероскопија? Не може да да останато, ако била таа многу голема и не можела да се острани од прв пат докторот кој ти ја правеше операцијата ќе ти кажеше. Заради спермограмот на мт вие сте за инвитро, што бидна со неговата биопсија? Најдете некој сперматозоид, замрзнете го, направи ин витро и јас сигурна сум дека ќе ви биде успешно од прва :)
    Инаку најверојатно докторот мисли на дрилинг на јајниците да се пробие кората нивна, ама тоа обично се прави кога не се реагира на стимулации, и мене ми беше предложена да ја направиме ама во случај ако не се постигне овулација со помош на гонадтропини.

11. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Za onie koi veke bile bremeni:
    Ocekuvam vikendov da nedobijam,i iskreno se nadevam na toa...ne go znam deka simptomite na pms se slicni na rana bremenost,ama cuvstvoto na bolkata vo jajnicite E nekako porazlicna,ko da me tegne nekoj.Glavobolki u zivot ne sum imala,sega tri dena po red.Apetitot duri nekontroliran,a sega pomalku i od normalno.Nesto definitivno mi se slucuva,samo ne znam dali da otidAm na maticen,ili da si pocekam...

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Почекај да не добиеш, па оди. Не за друго, секој ден е беблак поголем, па ќе може поубаво да се види. ;) На сите ви ја пуштам целата среќа на овој свет! :*

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.366
    Допаѓања:
    103.094
    Женчиња мојата ситуација е ваква, време ми е за овулација со оглед на тоа што осеќам напнати јајници, осеќам тегоби, но немам онаков слуз како што вие сите опишувате, ко лига, туку имам типично бело прање. Од нигде никаде ми се појави кандида, нит мм шврља па да ми донел, нит ја шврљам, нит сум пиела антибиотик, нит сум праела нешто такво а јас пак имам исцедок ко за кандида. Нормално пропратно со кандидата имам и болки, слузокожата ми е отечена, ме чеша, непријатно ми е. Лечам исклучиво со сода и вода, но пред два дена имав неверојатни тегоби и намачкав еднаш Канестен. Муабетот ми е, зошто кај мене го нема тој лигав исцедок, и овој сега што е дали ми е од кандидата или од овулацијата. Што да правам не сум паметна. Инаку мислам дека конечно го доведов во ред имунитетот, да не се урочам, ама еве 3 месеци не сум се разболела воопшто, немам главоболки како порано, немам несоници, немам тегоби никакви. Е сега одвреме навреме ме здоболуваат бубрезите ама тоа од чаевите и од Пролом водата што ја пијам и се исфрла песокот. Инаку исто приметив и дека многу ми се моча, баш секои пола саат осеќам дека ми се иде у вц. Да не сум настинала а да не осеќам, ама мислам дека прво тоа ќе осетам. Кој да биде паметен со волку комплициран женски репродуктивен систем, за мене гинеколозите се врвни Ајнштајни, мајке ми покомплицирано ако има од жена јас Ангел да не се викам. Ништо, ќе удрам ја пак на брусницата, уште таа ми фалеше, па ќе видам како ќе бидам. Нејкам ни да помислам дека Дедо Мраз толку брзо ќе ми ја оствари желбата, ама нели потајно во себе сите си се надеваме :lol: Исто мислам и бактеријата дека ја излечив конечно, а ако не сум ја излечила досега бар сум ја намалила пошто оние симптоми во вид на мирис на урина и заматеност ко да ги нема веќе, а на толкав број на бактерии немам ни болки, изглеа мојов организам се има навикнато со бактеријата да си живее :lol: Ќе се исплати ли сето тоа сокче цедено, сите тие лекови бапски и сите тие одрекувања од слатко се прашувам :rofl:

14. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите :)
    мене еве една година ме немаше скоро зашто мојот палавко не ми дозволува да пишувам и да одмарам малку па еве сега начекав да спие и да се најавам од почеток зашто и лозинката сум ја заборавила хахахахха:D
    инаку првиот пат со кломифен останав бремена ,и бременоста како и пораѓајот ми пројдоа како песна па дури и не се сеќавам како беше па се решивме на второ да идеме :D
    ако овој месец добијам највероватно ќе идеме пак со кломифенчето хаха

И да не заборавам искрени честитки но трудничките и лесна бременост да си имате :*:*:*
    А ние сега сто си чекаме - побрзо да си испееме :D
    И за новите мамички да ви се живи и здрави бебувчињата :*:*:*

На cvekence 03, jacqueline.s, Lisa_Maja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.122
    Dobredojde povtorno :hai:daj boze sto pobrzo site da premineme vo temata Trudnicki Muabeti pa da ni davas soveti okolu bremenosta :nod:i site zaedno tamu da si ja davame poddrskata i sekako zaednickata druzba ;)
    A kolku vreme piese klomifen,i samo toa go piese ili i nekkoja druga terapaija ? Pozz i neka ti e zivo i zdravo bebceto !!!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Здраво девојки, едно прашање, смеам да пијам чај од ајдучка трева додека имам циклус? :?:

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kako za informacija, spermotrendot e namalen vo zegin, t.e. celata kutivka ja napravile po cena kako da gi zimas na refus. 1440 den. 90 kapsuli.
    Akcijata traela do 14.12

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Супер информација. Според резултите кои ги имаше кај нас, стварно може само пофалби да дадам за спермотренд. Стварно е поскап, ама кај нас се покажа дека добро делуваше.
    Од иницијални 6-7мил, последниот пат имавме 30, што е подобрување кое не е за потценување.

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    кукла а дали тм пиеше нешто друго освен спермотренд?

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Од мојот матичен млеч - ништо друго :)