Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Поздрав, да ве прашам дали некоја од вас имала болки во зелудникот после инсеминација?
    Јас имам јаки болки во пределот на желудникот и отеченост, букфално не можам два чекори да направам. Дали имала некоја ваков случај, дали може да е од инсиминација или е нешто друго?

2. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    6 дена после инсиминација и имам јаки болки во желудникот. Дали и на некоја друга и се случило ова, сто треба да знаци?

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене не. Првиот пат ништо не чувствував. Овој пат малку болка во јајниците и ништо друго.
    Желудникот не би требало да е врзан со инсеминацијата?!
    Каде правеше инсеминација?? Ако некаде во приватниве клиники, сврти на телефон, посоветувај де со дежурен доктор.
    Да прашам и јас нешто. Денес некако треска како да ме тресе. Никако да се затоплам. Мм ми вика претопло е мене ладно ми . :( Температурата е 36.9. Ми е страв да не иде нагоре.
    Друго ништо не осеќам, нит грло нит нос ништо. Само омалаксаност.
    Некој совет да ми дадете што да пивнам на природна база. Ич не ми треба сега да се разболам :(

4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Претпоставувам дека не пиеш алкохол моментално, но бидејќи се работи за сосема мала количина, ќе ти го препорачам "лекот" што ми го кажа една пријателка од Шпанија, а мене скоро секогаш ми делува нна почеток на настинка - се грее чаша млеко и одвоено малку алкохол (коњак, виски, што и да е). Кога се двете загреани се мешаат со лажичка мед и и се пијат. Мен е обично ме загрева, ме препотува, некогаш и ќе ме успие, и се будам сосема добра :)

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zdravo na site!
    Kukla21mislam deka temperaturata i tresksta moze da se simptomi za bremenost,ne se plasi,zatoa sto nemas nikakvi dr.simptomi za nastinka.
    A jas da prasam dali e mozno 10 dena pred da dobijam da gi imam simptomite za dobivanje...bolki vo jajnici,oteceni i bolni gradi,kocenje na nozete i bolki vo kicma. Mene obicno ovie bolki mi se javuvaat dva,tri dena pred dobivanje.

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Леле и менебденовове ептен ми е ладно а мажот ми по куси ракави оди.Незнам на хормонска база да не ни е?Температура не сум мерела.А инаку 37 темп може да е и симптом на бременост. :)Ајде уште малку па ке дознаеш ти си пред мене некој ден како што памтам.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Од што сум читала може да е имплантација бидејќи веќе си 4дена по овулација.
    Да, мислам 3 дена сме разлика :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Значи фолекул и прегнил и ред други работи јасни ми се повеќе од све :)
    До 6 недели се чека за да се утврди срце биењето , а оплодување на ехо (рана бременост) со вагинално ехо може да се види и коа ембрионот е 2,5 мм
    А кломифенот знам за што се употребува и за што е наменет,а прегнилот не делува кај сите жени исто ,
    н.п кај мене не само прегнилот туку и аналгинот обичен има контра дејство .
    Јасни ми се многу работи на мене,а со ендометриумот немам никакви проблеми се ми е кристално чисто и све е у реду само што со кломифенот по брзо останав трудна и со секој втор ден прегледи бидејќи бев во стресна околина па фаламу на Бога добро пројде бременоста ,а исто и пораѓајот

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.128
    Propolis kapki mene mi pomagaat brzo pri nastinka(mislam deka ne bi bile stetni ako si trudna-(daj Boze:nod:).A isto mozes da si pies caevi,pomaga i caj od pregoren seker...drzi gi nozete vo topla voda so sol-ke ti gi stopli nozete i celoto telo....
    Lele i jas sum 11 dena pred menzis,veke nekolku dena imam kocenje i bolki vo nozete,kicmata,sabajle mnogu mi bea oteceni jajnicite i plus cela nedela nemozam da se stoplam,se mi e ladno......koj znae od sto e,ama ke se strpime uste nekoj den da doznaeme|(

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @Frosina94. Јас пак н сфатив како докторот видел дека.има.оплодување, а не имплантација? Беш на ехо после овулација?? Со што те гледаше докторот? Како утврди дека од прегнилот не дошло до имплантација? стварно не ми е јасно??

Прополис не поднесувам. Од него ми доаѓа нагон за повраќање :(
    Само за арно нека е, се се трпи :)

11. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Јас кај друг тука во Паланка идев на доктор и сум веке имала оплодуванје скоро три недели а он без да види и да ми каже ми ставил прегнил и ми предизвикало контрадејство и до вечерта ме фатија силни болки ,а од што не разбрав што ми се дешава крварев десет дена како мрдната,кога ме уплашија и завршив на дежурно во гратска болница па таму на абдоменално ехо во боја ми кажаа.
    Потоа отидов на гинеколог во МВР и пиев пофторно кломифен и останав пофторно и примав утрогестан вагиналетки два месеца за секој случај да не дојде до исфрлање на ембрионот бидејќи во матката се гледаа две точки од кој едната напредна и фаламу на Бога сега е до мене гордоста моја ,а другата точка (2,5мм) си остана таква и се исфрли припораѓај ,а тие точки од 2,5 мм ги гледаше д-от со вагинално ехо

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    КОј сака нека чита кој не не мора :!:

Веќе ич не ми се пишува на темава. Дали би била лошо сватена ако се изкажам што чуствувам ? Ај ке пробам , останав без работа ахх колку било убаво дома да си !
    Да се надоврзам со искажувањето мое , одам од доктор на доктор зашто сакам да слушнам нешто убаво но ете тоа го нема се полошо и полошо си правам да знам . И благодарам од се срце на кукла за тоа што ми овозбожи да отидам до таа болница највеке ми беше битно за спермограмот но ете мм не успеа материјал да остави . Конечноооо си најдов матичен гиниколог Д-р Душко Филиповски и од сега за секоја потреба ке одам кај него . Видов дека во некои мој постови сум засметала на некои членки па ми пишуваа да олабавам , не сакам погрешно да сум разбрана . Но ајде вие ставете се барем една минута во мојата кожа не нема да издржите ке пукнете .
    Некои од тука малте не, имаат минимален проблем со спермограмот па некако брзо го решаваат тоа и ете сега и бремени се . А јас што да кажам скиснав на оваа тема , дијагноза веке знаете азооспермија ,полицистични јајници ( сте го случнале тоа ... кога некој доктор ке ви кажел сум видел и полошо епа ете тоа сум јас) не редовен мензис и ред ред други причини . Дојдов до момент што за влакно сум до инвитро но ете никако да се заврши и да поднесам дукументи , тоа уште полошо ми прави на душава ....
    Господ ме казнил да не можам друго дете да имам па барам утеха од доктор на доктор . не знам веке што да коментирам еве колку е саат а јас само размислувам и размислувам не ми остана памет за да знам што е најпаметно да направам ..

Не би сакала да размислам како ке ви е на вас ако би биле на мое место. :handshake:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бокаче, знам дека си осетлива и дека не ти е лесно, ама немој да си земаш при срце се.
    Никој тука не сакаше да те критикува, напротив, сакаа совет да ти дадат. Еден доктор полесно ќе ти се посвети од 10 различни. Сигурна сум дека само сакаа да ти помогнат.
    Ајде ега главата горе и мора да се успее во ова!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.098
    Леле Кукле и ја сум жива смрзната, едвај живуркам, на работа ко ескимче дојдов денес, дома не можам да се стоплам. Иначе викендов сабота ја работев па никако не сум, смрзната, мрзоволна и замаана, само на една работа ми текнува :lol:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Бокаче се сложувам со Кукла, жениве ти рекоа да олабавиш ти лично да се опустиш малку не да олабавиш од форумот или дека ни сметаш. Мораш да го прифатиш фактот дека имате проблеми и треба да се работи на нив за да се надминат и да дојде до бременост. Според она што јас го читам од тебе имам чуство дека се лажеш сама себе одиш од доктор на доктор со надеж дека претходниот греши и новиот ќе ти даде надеж или добри вести.Прифати го фактот дека за некои парови бременоста не е песна, а вие сте еден од нив, живејте го живото и во меѓувреме работете да ги излечите сите проблеми. Сите што сме тука знаеме горе доле како ти е, секој се бори со своите проблеми, така да доста со самосожалување и биди реална и спремна на се. Ти посакувам секое добро.

На danichap, elena.mak, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  16. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Bokace место да се лутиш послушај совет од постари, никој не ти мисли лошо сите тука сме се нашле на твое место помалце или повеќе. Со тоа што идеш на многу доктори само ја успоруваш работата не ја убрзуваш, зашто со секој доктор ти почнуваш од почеток. Треба да внимаваш зашто многу од докторите некои работи прават и за пари, секакви ги има. Ова ти го кажувам зашто ти велел пак да правиш хистероскопија. Дрилинг на јајници се прави ако не се постигне овулација со гонадтропини ( фсх хормон)ти стимулирана си со тоа не, нели? Прочитај и на интернет ако не ми веруваш пиши Ovarian drilling и ќе видиш, и јас не добивав со месеци, ама редовно го пиев метформинот, исфрлив од исхрана се што не ми треба, и менструацјата ми стана редовна, не до ден, ама секој месец добивав. Пробај со чаеви да ја регулираш ако не ( невен,коприва, ајдучка трева) или чај од вркута ( го има во билна аптека матија) И без нервози, не е најлошо и моите јајници беа многу зголемени, со триста фоликули кои не пукаат, па еве ме :)

На flower30 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.098
    Ајде без нервози Бокаче, не ни зимај за зло. Јас вчера бев до фризерката и дојде една, кажува дека со дворога матка останала бремена од прва, ми падна мака, не дека не, ама што можам а? Еве ја годинава мачна и долга поминува, зимава ќе биде уште потешка без бебуле, јасно ми е, но да се надеваме дека следниот Божик ќе биде среќен за мене, за тебе и за сите нас :*

На Rusi, flower30, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Женички мои... Не се нервирајте, не се стресирајте! Не знаете колку многу живци ќе ви требаат после со бебуле. Колку живци се трошат за да застане на нозе тоа мало човече, ако сега ги изгубите, маф ви е работата. Тешко е премногу, тој трнлив пат ми е многу добро познат, и како што ми мириса, пак и ќе го одам. Не ми е гајле, не се замарам. Ќе речете-ти роди едно, гајле ти е сега. Не е така, гајле ми е! Во вашите кондури бев и пак сум. Ќе помине, ќе дојде подобро време. Тука се бара поддршка, а не расправија. Мене оваа тема ми беше оддишка, тука наоѓав се што ми треба, без осуда. Дајте да си бидеме грб, без расправии и погрешни разбирања. Бокаче мила, и јас го правев тоа ти што го правиш. Каде брате не отидов, за на крај да сватам дека грешев, и дека немало потреба од ништо од тоа. Само повеќе ме збунуваа. Ќе помине, ќе видите. Ќе дојдат подобри денови со какани пелени, со болни брадавици и бљуцкана облека! Ви ја пуштам на сите целата среќа на овој свет! :*

На cvekence 03, flower30, do-re-mi и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Понеделник... колку мразам понеделник... а колку само мразам понеделник кога е ладно...
    И главата ме боли.. неделава ќе биде долга..

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.098
    Понеделник после работна сабота е ужас Кукле, ужас, па ако ти се погоди и ладен понеделник :@ Лош старт, лош! И почнувам со одбројување, тоа е еден минус плус за овој понеделник, една недела пред денот Д, денот кога ќе знам дали ќе добијам, дали имам бактерија, дали, дали, дали.... По се ми изгледа годинава ќе ја затвориме како таква, ама да не си создавам малери, може Дедово со бела брада се сетил годинава на мене :?: