Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ајде позитивнииииииииииииии! Многу позитивна енергија, ја поништува лошата понеделничка безвезална енергија! Насмејте се, мислете на убави работи, частете се нешто предновогодишно. Онакво нешто себично, а ла римел, некое гоооолемо чоколадно колаче, или пак еден пар чизми, ташна?! :) Мене се ова ми е нели само за сонување, ама може еден мафин, вака понеделнички да мавнам. :D :*

На flower30 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мојата сабота не беше работна - ја прележав дома. А мм ме почасти со концерт на Каролина вечерта каде исто измрзнав... и вчера и ми купи многу убаво шалче и капче од сити мол :)

На flower30, do-re-mi и joelle им се допаѓа ова.
  3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    жени и јас се изналежав дома за викендот ме фати мрза некоја и ми беше убаво да си лежам и да се гушкам со мажето по цел ден :D ништо не сработив, ама планирам да бидам вредна попладне, ми се месат кифлички и ќе ја редам елката. Убав е понделников што му фали :wasntme:

На kukla21 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас демек за денес оставив да средувам... не може и да се лежи и да се средува.. Куќата ќе ми прооди :)
    Кифлички следниот викенд ми се во план

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.101
    И мене ме почасти, со капутче, кога ќе му кажам дека од денес почнал попустот а ние вчера се залетавме да купиме ќе му штукне умот :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Бокаче сите што ти рекоа да олабавиш и да си најдеш еден др и да соработуваш со него беа со фобра намера а не дека си им засметала.Незнам колку год си на форумов ама јас на оваа тема сим 5 год.Се надевам за брзо ке се префрлам во труднички муабети , а и ти сомене заедно со другиве што сме.Не те казнил Господ,се си има своја причина и последица,имај верба во Него искрено и покајно.Тој не ни дава товар поголем од оној кој можеме да го носиме.Немој да пагаш во грижи и депресии,сум била на тоа ниво и не ми помогнало никако верувај.Вие го знаете проблемот и работите на решавање.А ние 5 год без успех а проблем конкретно нема.....фоликули не сум созревала,пет пати имам пиено кломифен имав фоликули и со темпирани односи пак ништо.Сега со инсеминација можеби ке ни даде Господ успех.Ајде смири се и немој да мислиш дека си најтешкиот случај.Па дури и кај таквите Бог прави чуда.

На MADO, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    bokace znam deka loso se custvuvas imaa denovi koga na site sto sme tuka taka ne deka GOSPOD ne keznuva li sto li je ima dzeni sto stvarno jas znam mnogu dzeni sto so policsticni jajnici ostanuvat posle 2 meseci i i mnogu drugi pr sto ne sakat a ostunsvat i non stop abortirat i takvi znam mnogu ama GOSPOD nam molku ni otedznuva ama veruvam deka site nie sto sme tuka ke ostaneme bremeni i jas sega koga dobiv znaes nemodzev cel den da se smiram od placenje zosto ama glavata gore mora da sme silni i sega ovej mesec odmaram drugiot mesec 2 insminacija i so GOSPOD napret ke bide veruvam za site da otideme vo trudnicki muabeti jas stalno ki citkam mnogu se intresni poz :mm:

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Сакав да ве прашам тие што сте правеле инсеминации дали тестот го правите дома или преку крв треба?

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Докторите за релевантен го сметаат само тој преку крв.

На kukla21 и bebaa им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Целосно се согласувам. Јас минатиот пат правев бета ХЦГ со вредности. И сега планирам исто таков.

11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    :party::inlove:
    Uste kolku Kukla21?
    Ajde,cekame dve crtki..koi simptomi gi imas?

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    А колку пари е на приватно тој тест?Пошто немам осигурање

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас го платив 700 мкд во авицена. и јас си терам на приватно - немам време да се сетам наваму натаму за упати и чекање, па пак шетање по резултати.
    @Ninichka Планирам тест да правам утре. Немам некои симптоми. Исто како минатиот пат, градите ме болеа, и еве денес веќе не. Исто како пред добивање, ме болат неколку дена пред добивање, па престануваат и опа после добивам. Сега нема да добијам, бар не дур примам утрогестан.
    Денес пак ме боли главата МНОГУ, уште по сабајле. Мислам од времево ми е, види го какво тешко е. најчудно ми е што ме заболуваат јајниците чат пат. Јас ретко (скоро никогаш) немам таму болки.
    Сепак, не се филмам, гледам да бидам реална. Многу сакам бебенце, ама не сакам да си подгревам надежи и после да паѓам во депресии.

На flower30 и Ninichka им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Мене најчесто ме болат гради недела дена пред добивање.А како што знам требало и од кринонов да ми се јави такво нешто ,а мене нит ме болат нит ми се отечени.....незнам оти не реагирам на гелов?

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Обично виновникот за отекување на градите пред добивање е прогестеронот. Мислев да го прашам докторот минатиот пат за ова, ама изумив. Се замуабетив за чекањето една недела од престанување на утрогестан да ми дојде и изумив за ова.

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Па знам.Затоа и се чидам зошто немам промени на градиве,а примам прогрестерон преку гелот Кринон.

17. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Правев инсиминација во Ревмедика кај Хаџилега на 04,12. и бев стимулирана со кломифен (од 5 ден) и пурегон инекции (од 10 ден до 12) затоашто не ми растеа доволно фоликулите, ретко имав овулациа и имам полицистицни јајници. Дента кога правев инсиминација имав 5 фол. во десниот овариум (со ведечки 27мм) и два во левиот. др не ми саде прегнил за да ги фатиме сите фоликули (прегнилот ке го стопирал растот на другите фоликули)

После 3 дена си завршив во дежурна во Ремедика од силни болки во долниот дел на стомакот, не можев ни да одам, за да видиме дека уште НЕ прснал ниеден фоликул.
    Тоа изгледа беа болки од овулација и зголемени јајници. Тие денови интензивен секс па ке видиме господ е голем. Задутре, во среда ми е 14 ден после инсиминација па не знам дали да направам бхсг тој ден или после 3 дена?! Колку имам шанси да забременам од инсиминација???
    Извинете за долгиот пост

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Знам дека има врска и со естадиолот - двете заедно делуваат. Прогестеронот ги спрема жлездите за лачење млеко, ама спречува лачење.

Сите доктори викаат тест после 2 недели. Среќно!

19. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Секако дека има шанси па затоа и се прави инсеминација, шансите се од 8 - 20 посто ... ама не е правило! Се надевам ќе имаш позитивен резултат, инаку ретко кој доктор не дава прегнил или стоп инекција при инсеминација посебно ако имаш полицистични јајници! Пожелно е да се прими за да се осигура овулацијата и да се спречи создавање на цисти! Среќно!

20. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Prasav kolku sans I mam so ogled na toa deka insiminacijata mi e pravena 3 dena pred ovullacija