Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Ајде позитивнииииииииииииии! Многу позитивна енергија, ја поништува лошата понеделничка безвезална енергија! Насмејте се, мислете на убави работи, частете се нешто предновогодишно. Онакво нешто себично, а ла римел, некое гоооолемо чоколадно колаче, или пак еден пар чизми, ташна?! :) Мене се ова ми е нели само за сонување, ама може еден мафин, вака понеделнички да мавнам. :D :*

flower30 and do-re-mi like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мојата сабота не беше работна - ја прележав дома. А мм ме почасти со концерт на Каролина вечерта каде исто измрзнав... и вчера и ми купи многу убаво шалче и капче од сити мол :)

flower30, do-re-mi and joelle like this.
  3. joelle

joelle Популарен член

жени и јас се изналежав дома за викендот ме фати мрза некоја и ми беше убаво да си лежам и да се гушкам со мажето по цел ден :D ништо не сработив, ама планирам да бидам вредна попладне, ми се месат кифлички и ќе ја редам елката. Убав е понделников што му фали :wasntme:

kukla21 and do-re-mi like this.
  4. kukla21

И јас демек за денес оставив да средувам... не може и да се лежи и да се средува.. Куќата ќе ми прооди :)
    Кифлички следниот викенд ми се во план

joelle likes this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И мене ме почасти, со капутче, кога ќе му кажам дека од денес почнал попустот а ние вчера се залетавме да купиме ќе му штукне умот :D

kukla21 likes this.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Бокаче сите што ти рекоа да олабавиш и да си најдеш еден др и да соработуваш со него беа со фобра намера а не дека си им засметала.Незнам колку год си на форумов ама јас на оваа тема сим 5 год.Се надевам за брзо ке се префрлам во труднички муабети , а и ти сомене заедно со другиве што сме.Не те казнил Господ,се си има своја причина и последица,имај верба во Него искрено и покајно.Тој не ни дава товар поголем од оној кој можеме да го носиме.Немој да пагаш во грижи и депресии,сум била на тоа ниво и не ми помогнало никако верувај.Вие го знаете проблемот и работите на решавање.А ние 5 год без успех а проблем конкретно нема.....фоликули не сум созревала,пет пати имам пиено кломифен имав фоликули и со темпирани односи пак ништо.Сега со инсеминација можеби ке ни даде Господ успех.Ајде смири се и немој да мислиш дека си најтешкиот случај.Па дури и кај таквите Бог прави чуда.

MADO, danichap and kukla21 like this.
  7. guldzana

guldzana Истакнат член

bokace znam deka loso se custvuvas imaa denovi koga na site sto sme tuka taka ne deka GOSPOD ne keznuva li sto li je ima dzeni sto stvarno jas znam mnogu dzeni sto so policsticni jajnici ostanuvat posle 2 meseci i i mnogu drugi pr sto ne sakat a ostunsvat i non stop abortirat i takvi znam mnogu ama GOSPOD nam molku ni otedznuva ama veruvam deka site nie sto sme tuka ke ostaneme bremeni i jas sega koga dobiv znaes nemodzev cel den da se smiram od placenje zosto ama glavata gore mora da sme silni i sega ovej mesec odmaram drugiot mesec 2 insminacija i so GOSPOD napret ke bide veruvam za site da otideme vo trudnicki muabeti jas stalno ki citkam mnogu se intresni poz :mm:

8. bebaa

bebaa Популарен член

Сакав да ве прашам тие што сте правеле инсеминации дали тестот го правите дома или преку крв треба?

9. darcy

darcy Популарен член

Докторите за релевантен го сметаат само тој преку крв.

kukla21 and bebaa like this.
  10. kukla21

Целосно се согласувам. Јас минатиот пат правев бета ХЦГ со вредности. И сега планирам исто таков.

11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

:party::inlove:
    Uste kolku Kukla21?
    Ajde,cekame dve crtki..koi simptomi gi imas?

12. bebaa

bebaa Популарен член

А колку пари е на приватно тој тест?Пошто немам осигурање

13. kukla21

Јас го платив 700 мкд во авицена. и јас си терам на приватно - немам време да се сетам наваму натаму за упати и чекање, па пак шетање по резултати.
    @Ninichka Планирам тест да правам утре. Немам некои симптоми. Исто како минатиот пат, градите ме болеа, и еве денес веќе не. Исто како пред добивање, ме болат неколку дена пред добивање, па престануваат и опа после добивам. Сега нема да добијам, бар не дур примам утрогестан.
    Денес пак ме боли главата МНОГУ, уште по сабајле. Мислам од времево ми е, види го какво тешко е. најчудно ми е што ме заболуваат јајниците чат пат. Јас ретко (скоро никогаш) немам таму болки.
    Сепак, не се филмам, гледам да бидам реална. Многу сакам бебенце, ама не сакам да си подгревам надежи и после да паѓам во депресии.

flower30 and Ninichka like this.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Мене најчесто ме болат гради недела дена пред добивање.А како што знам требало и од кринонов да ми се јави такво нешто ,а мене нит ме болат нит ми се отечени.....незнам оти не реагирам на гелов?

15. kukla21

Обично виновникот за отекување на градите пред добивање е прогестеронот. Мислев да го прашам докторот минатиот пат за ова, ама изумив. Се замуабетив за чекањето една недела од престанување на утрогестан да ми дојде и изумив за ова.

16. bebaa

bebaa Популарен член

Па знам.Затоа и се чидам зошто немам промени на градиве,а примам прогрестерон преку гелот Кринон.

17. деара

деара Истакнат член

Правев инсиминација во Ревмедика кај Хаџилега на 04,12. и бев стимулирана со кломифен (од 5 ден) и пурегон инекции (од 10 ден до 12) затоашто не ми растеа доволно фоликулите, ретко имав овулациа и имам полицистицни јајници. Дента кога правев инсиминација имав 5 фол. во десниот овариум (со ведечки 27мм) и два во левиот. др не ми саде прегнил за да ги фатиме сите фоликули (прегнилот ке го стопирал растот на другите фоликули)

После 3 дена си завршив во дежурна во Ремедика од силни болки во долниот дел на стомакот, не можев ни да одам, за да видиме дека уште НЕ прснал ниеден фоликул.
    Тоа изгледа беа болки од овулација и зголемени јајници. Тие денови интензивен секс па ке видиме господ е голем. Задутре, во среда ми е 14 ден после инсиминација па не знам дали да направам бхсг тој ден или после 3 дена?! Колку имам шанси да забременам од инсиминација???
    Извинете за долгиот пост

18. kukla21

Знам дека има врска и со естадиолот - двете заедно делуваат. Прогестеронот ги спрема жлездите за лачење млеко, ама спречува лачење.

Сите доктори викаат тест после 2 недели. Среќно!

19. Maarina

Maarina Истакнат член

Секако дека има шанси па затоа и се прави инсеминација, шансите се од 8 - 20 посто ... ама не е правило! Се надевам ќе имаш позитивен резултат, инаку ретко кој доктор не дава прегнил или стоп инекција при инсеминација посебно ако имаш полицистични јајници! Пожелно е да се прими за да се осигура овулацијата и да се спречи создавање на цисти! Среќно!

20. деара

деара Истакнат член

Prasav kolku sans I mam so ogled na toa deka insiminacijata mi e pravena 3 dena pred ovullacija