Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сперматозоидите живеат 2,3 дена а и ако вие после сте се сакале,зошто да не?
    Покрај главата сега ме мавна и стомакот. Што ден ќе беше денес

Последна измена: 15 декември 2014
    На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Токму поради таа причина ( да не се промарши овулацијата ) се прима стоп инекција или прегнил, значи откако ќе се прими инекцијата гинекологот го проценува времето на овулација кое најчесто се случува 24-36 часа после примањето на прегнилот! Не се секирај дали е порано направена инсеминацијата бидеќи вие вашиот дел сте го завршиле со тоа што сте имале односи после инсеминацијата! Но секако за било што да правиш претходно информирај се повеќе што од форум, што од интернет за да не се прават пропусти, бидеќи сите сме со иста цел ... да останеме бремени и да родиме живи и здрави бебиња! Ако имаш некои други прашања, само повели ... колку што можеме ќе помагаме со совети :*

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Се согласувам со @Maarina. Не секогаш докторите кажуваат се. Затоа мора да читаш за да колку толку бидеш спремна кога одиш на преглед. Јас само читам, како.опседната сум :)

5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bokace mila,znam deka ti e mnogu tesko,kako sto ni e na site vo ovaa tema,eve denes razbrav za uste edna trudnica,moja bliska prijatelka,znaci vo nasiot krug bukvalno nema nieden par koj e bez deca ili koj ne ocekuva bebence.Ne pravi sporedba dali vasiot problem e pogolem ili ne so drugi dvojki,eve nie sme od tie kade problemot e vo spermogramot na mm,koj ne e tolku zastrasuvacki,godina i pol odam po lekari site me tapkaat po ramo i mi davaat period maksimum od tri meseci,a znaete kolku meseci takvi pominaa..mnogu...Muabetov mi e bilo kakvi problemi da imame okolu sterilitetot ,mora eden den da se resat,bolkata e golema,depresijata e uste pogolema.Ovaa godina voopsto ne ni bese nakloneta so mm,imavme mnooogu zdrastveni i finanski problemi,padovi od koi mislis nemozes da se krenes i da pocnes da cekoris pak,no zivotot bi bil dosaden ako se e ubavo.Od site ovie problemi,sozreavme,cvrsto stoime na noze,a ljubovta stana megu nas uste pojaka.Ajde uste malku sme na pragot na Nova godina,kako velat postarite nova godina nova sreka.Neka bide nasa 2015 i site nasmeani,zdravi,zivi,srekni da ja precekame.Ve guskam site :*

На galapce, Ninichka, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Tocno deka eden podobro ke se posveti ama sto ako utne dijagnoza?Koknretno ako zemam svoj primer neznam i jas lezejki po bolnica kolku razlici preporaki dobiv.cist primer i toa za sistina ke kazam..ete ne za pokompliciranite raboti tuku za polot.dvajca razlicni dva razlicni pola.I kako posle da ne se konsultirs?Na site vi posakuvam sto pobrzo da si ostanete i so lesno i potoa.Kolku sto mozete poveke pozitivni misli i ljubov megu vas i partnerot.Bez nervozi.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Се разбудив во седум за вц и неможев да заспијам во осум решив да станам од постела оти веке почна да ми се јаде.Незнам што да кажам нели као треба да неможам да се расонам од што ке ми се спие ако сум трудна? :(.А и настинав плус и си ставив какпки за нос вајда не штетат а?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.102
    Абе ако бараме симптоми ќе ги најдеме, јас сум мрзоволна, со надуени и болни гради, поспана многу, гладна многу, со тешки маки станувам, постојано имам потреба за секс... Ама од симтоми барање веќе ми е преку глава, затоа ќе си чекам уште некој ден додека да добијам.

9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    @bebaa ти кога треба да добиеш? Ако си правела инсеминација почекај бар 2-3 дена да ти закасни од денот кога треба да добиеш. ( мене во клиника така ме советуваа) Ако си нестрплива може и на 14 ден. За симтоми мислам дека само се залажуваме навистина е невозможно да толку рано 4-5 недели да осеќаме нешто ( освен градите ). Јас кога правев инсеминација после некое време ме болеа мн и брадавиците и на крај ништо не излезе. Не сакам да те разочарам туку само да советувам да не се оптоварувате со симтоми, знам тешко е ама тоа не ни прави ништо добро. Со среќа и се надевам дека си трудна да повлечеш нога и за нас.

@kukla21 кукле ти до каде си уште колку остана ?

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Па кај тебе ок е :)се што наброја алудира на бременост..Зборот ми беше што кај мене некако се е обратно од симптомите за бременост а уште 4 дена до тест. На 21 треба да правам,а видов дека недела е тогаш незнам приватниве дали работат за крв да ми земат.

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Па јас се трудам да не барам симтоми :).Самиов организам се зафркава со мене и некако обратно од симптомите што треба да се јават ми се понаша :).Знам дека е рано за се ама тоа е.....Инаку како што пишав на 21 треба тест,16 ти ден од инсеминацијата.Така ми рекоа,а акл чекам за датата за менстр,може и ке се изначекам оти не ми е редовна.

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    E daj boze da ne dobies tuku da citame ubavi vesti deka donel Dedo Mraz.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.102
    Ех дајбоже, дајбоже овој Дедо Мраз да ме израдува, па да ве израдувам и јас вас :* Инаку не се надевам многу, не е дека сум убедена дека не сум бремена туку само не се надевам, и друг пат сум имала симптоми па сум добивала. Овој пат се некако склопени многу симптоми, ќе видиме здравје :D

На green.eyes, danichap и joelle им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ништо не остана кај мене. Сабајле давав крв, резултати ќе гледам вечер со мм заедно. И целосно се согласувам со тебе да не се бараат симптоми. Нели исти се со оние од ПМС, па не гледам зошто да се оптоваруваме. Мене градите ме болеа класика, како за добивање. Викендов многу и еве помина. Баш како во ПМС.

Беба ти примаш прогестерноска терапија. Нема да ти дојде додека ја примаш. Не очекувај да добиеш. И олабави се. прогестеронот тера исто на спиење. И мене многу ми се спие деновиве. Ама кога сурфав на нет, повеќето од симптомите се јавуваат после 6та недела, не толку рано како што е кај нас. И незнам зошто ти кажале после 16 дена. мене лазаревски ми вика тест за 2 недели.
    Лабаво и што е наше ќе си дојде.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Здраво девојки како сте? Ме немаше некое време а и вие најдобро знаете зошто, се изморив навистина од се сакав малку одмор но ништо, повторно потајно се надевав барав симптоми потсвесно а реално бегав од се. Си реков доста ми е ќе се смирам без нервози нема да читам на форумот нема да се замарам со ништо но многу полесно е да се помисли отколку да се направи. Навистина незнам како да не се замарам и да не мислам на тоа кога се ми е пред носот. Желбата за бебе уште повеќе расте, коментарите од околу ми дојдоа преку глава и верувајте ми навистина каде и да се завртам само трудни мешиња.Не ме сфаќајте погрешно никој не е цвеќе за мирисање и на секој му посакувам среќа во се ама неможам да поминам преку коментари како
    -ОД КАДЕ МЕ СНАЈДЕ ОПАШКАВА(ЗА БЕБЕТО)НЕМОЖАМ ДА ИЗЛЕГУВАМ НЕМОЖАМ ДА ШЕТАМ ЗА ПРАЗНИКОТ НИКАДЕ.....
    тоа е коментарот на една моја познаничка која неодамна доби бебе со дечко кој го познаваше само 2 недели,да не зборам колку се опиваше и пушеше за време на бременост, абе не се замараше. Незнам каде грешам и незнам како да се смирам. Навистина ли требаше да прераснам во девојка како мојата познаничка што правеше тестови за бременост уште од 8 оделение и тоа секој месец па сега да бидам среќно омажена со бебе во рацете и .....Е навистина ќе пукнам
    Знам дека ова не ми оди во прилог ама ете зборовите излегуваат уште пред да ги помислам. Извинете за долгиов пост и за нервозата која ја носат зборовите ама ако не напишев мислам дека:@:@:@:@

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Абе не очекувам да ми дојде.А незнам како ме свати дека ми се спие,јас се издигав рано наспана,и пишав дека обратно е кај мене наместо да ми се спие и да неможам да се разбудам јас обратно :).Затоа и по малце се изнервирав оти и плус знам терапијава и да не сум трудна треба да ми птедизвика симптомк на бременост,грешно си разбрала.А незнам оти така ми пишува на листот што ми го дадоа тест после шеснаесет дена од инсеминацијата.Во секој случај јасно ми е дека е рано за симптоми.

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    toa e zatoa sto za dvete raboti simptomite se skoro isti.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    103.102
    Ич не се замарам, некако оладена сум, искулирана, што сака нека биде. На сила убавина не бива, тоа е тоа, што можам јас. Само ако добивам да добивам порано оти изедов се живо и диво во околина. Никогаш волку не сум имала апетит ми се чини, и мешам храна ко неарна.

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Jas pak togas pocnav poednostavna hrana da jadam.Prethodno mesev i sto e i sto ne e.Znaci se obratno.Abe nemora da ne se nadeva covek ama ne da se opteretuva.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    хихихи - се обратно сум разбрала :) Незнам што да кажам, секој организам различно реагира. мене минатиот пат ми истекуваше многу од утрогестанот, сега ми е подобро, помалку истекува. Кој го знае ова организмот еј.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.