Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.111
    Галапче, многу е тешко да разграничиш. Јас кажувам, мене преку месецот не ми ни текнува на тоа, ама ете недела дена пред да добијам сум излудена, мислам се на тоа мислам. Не можеш да си наредиш, е од денес не мислам, едноставно не можеш. А ако организмот го олабавиш, ете не правиш никакви стимулации и инсеминации, уште повеќе ќе мислиш на тоа, си викаш, може месецов ќе беше ко што треба. Нема правила едноставно.

На bebaa, kukla21, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    @AngelOfArh ne dojdov da vi nametnuvam sto da pravite i kako.Epten mi e jasna makata koga na 36 sum ostanala i jas.Na site vi posakuvam ona sto i na sebe.Neznam zosto tvrdoglavo se nafrlivte.Ako smetate deka tska treba taka pravete.Daj boze da citam ubavi vesti.Rekov..organizmot e masina ama i nemu mu treba izdiska...samo tolku.Sepak vie si znaete najdobro.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.111
    Галапче не се нервозишај, извини ама ја до 36 не можам да чекам, не ти ја знам ситуацијата, никој никому уствари овде не му ја знае ситуацијата, но мислам од толку чекање, оставање да помине време и од толку давање оддишки доаѓаме до тоа да се бориме со неплодност на години кога не е се така едноставно, да бидеме реално на 25 и 35 не е исто. Секој си ја знае приказната, нели? Јас не би да чекам до толку, за година две ако не успеам ќе посвојам, ќе барам друго чаре, но да чекам 10 години нема шанси, едноставно повеќе би се уништила психички. И не наметнуваме, овде само полемизираме ;)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Jas ne sum nervoznata ovde.Ako ti ja pocuvstvuva ne doaga od kaj mene siguirno.:)ajde ubav den i sto poskoro ispolnuvanje na zelbata.

5. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    пак морам во оваа тема да прашам нешто за хормони, како знаете и пред бременоста имав проблеми со инсулин кој морам да го контролирам и сега правам проверки на месец дена. Имам упат за на Гак каде и досега проверував хормони, арно ама прочитав дека веќе гинеколозиве не смееле да даваат упати за на Гак(( мене ми е даден од пред 15 дена), а јас сакав да идам утре , има ли некој скоро испитувано хормони на гак да ми каже? се изнервирав треба и крвна слика таму да проверам ама што ако не ми го примат упатот немам кој да прашам матичната не ми крева на телефон не знам дали да идам до таму, ако знае некој или е во можност да го праша својот матичен гинеколог ве молам да ми помогнете фала девојчиња :*

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    neznam kolku ke sum ti od pomos.poslednive desetina dena odkako sum na klinika gledam deka namesto uput za pregled se odi preku zakazuvanje od programata 'moj termin' sto odi od maticen kon odredeniot lekar.a potocno
    za ispituvanje hormoni neznam.

7. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    да знам за се друго дека е со мој термин ама за хормони не беше си идеш си чекаш доле во лабораторијата и сега наеднаш ова го прочитав а немам кој да прашам а цел ден сум на режим на гладување што с вели кој ми е потребен пред проверка на инсулин се изнервирав дека напразно си го мачам организмот ако не ме примат утре оф аман :(

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Galapce, ne deka nekoj e nervozen tuka. Isto taka ne veruvam deka nekoj te sfatil zlonamerno. Ednoatavno cekanjeto ubiva. Isto, koga ke ti kazat olabavi - realno tesko ide toa. Ne mozes da se programiras, eve ne mislam poveke. Vremeto si vrvi.

На bebaa и flower30 им се допаѓа ова.
  9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zdravo!
    Vaka, jas treba da (ne)dobijam na 23 Dek.,odnosno za sedum dena. Ne bev strpliva i denes napraviv test koj izleze negativen,a imam cudni simptomi,jaka glavobolka,vrtoglavica,cudni vibracii vo dolniot del od stomakot(koi nikogas sum gi nemala)...i seto toa me natera da izbrzam so testot. Dali sum go napravila prerano i dali ima nekojaid vas koja utvrdila bremenost sedum dena pred ciklus,preku test?

10. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Според статистички податоци, нај многу бебеиња се раѓаат во месец септември. Причина за тоа биле новогодишните празници, убавиот домашен амбиент, опуштеност......... партнерите повеќе време поминуваат заедно поради не работните денови, и некако баш тогаш love is in the air :l: . Девојки ова ќе биде наша година, да ја зграпчиме од почеток со убави мисли, убаво расположени, и позитивни тестови кај сите.
    Многу рано е за тест, си подранила прилично. Труди се да бидеш опуштена и да не се оптеретуваш со исчекување барем уште 7-8 дена. Со среќа, ти посакувам да си добиеш убав подарок за Нова Година, нај убавите две цртки ;)

@kukla21 девојко па ти си похрабра и од гладијатор (немој да ми замериш за споредбава). Го почитувам и поддржувам твоето мислење дека треба да се работи на случајот, а не да се правдаме со депресијата и тешкотијата. Ќе биде се во ред, само храбро и мудро напред. Нова Година, нови шанси, нови бебиња ;)

На MADO, kukla21, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Се вклучив за Кукла и баш ми е жал мила кога прочитав, вие си знаете најдобро што понатаму, ти си силна женска и општо ние жените сме појаки иако не викаат понежниот пол, :hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Добро напишала Кукла, тоа нема врска со овулацијата! За жал мал е процентот на успешни инсеминации, сум го поминала тоа четири пати! Не се разочарувај следниот пат ќе биде, сега најверојатно треба да ја прекинеш прогестеронската терапија за да добиеш и обавезно појди си на преглед на не имаш некој фоликул кој не е прснат т.е циста оти често се случува после стимулација!

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Јас мислам дека неделавдена пред циклус е ПРЕРАНО.И ден два пред датата е рано.Знам за случај денот кога требаше да добие тестот беше негативен а наредниот ден позитивен.Ама сепак и за симптоми мислам дека ти е рано.Почекај си да тикасни па прави тест.

14. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Blagodaram za odgovorot i podrskata. Sakav da prasam ako imam neprsnat folikul treba da zemam nekoja terapija ili??? Ne sum zapoznaena so ova! Odnapred blagodaram.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Појди на преглед. Само доктор на ехо може да види.

16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Feminki denes mi e 28 den od posledna menstruacija.Ovulacija imav tri dena posle napravenoto HSG.znaci denes mi e 16-den od ovulacija.Ovoj mesec imavme mazenje so mm samo ednas..Ne deka nesto se nadevam ama ete tetka uste ja nema.Ne bi trosela pari zaludno za testovi,me ubivaat.Ke si pocekam,pa ke vidime,si velam moze da mi docni i od napravenata intervencija,kako ke bide taka,vo moment na iscekuvanje sum i voopsto ne mi e lesno.Od simptomi nemam nisto posebno,nitu gradi me bolat,nitu cuvstvuvam omalaksanost,samo denes desnata strana od kicmata me podzaboluva na edno mesto.Dodusa ne baram poveke simptomi bidejki i glava me bolelo,mi se spielo,mi se povrakalo i pak nisto,testot e bil negativen.Zatoa se poveke veruvam deka simptomite na bremenost se pojavuvaat malku podocna.

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninichka prerano si go napravila testot.Pocekaj i napravi test den-dva od ocekuvanata menstruacija.Srekno!!!

18. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Феминки проверете на овој профил на ФБ. Моја другарка успеа да забремени со советите и некој природен производ што го пиеја она и маж и.Сега дали тоа помогна или чиста случајност незнам али вреди да пробате. Советите се однесувале на начин на исхрана не од медицински аспект.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100007537276526

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Jas imam pretplata na eden americki sajt za istava namena. Dobivam se besplatno. Ako sakas cela kniga da kupis ke te cini 20 dolari. Neznam kolku naplakaat za ova, ama kaj nas malku preteruvaat!

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.111
    И јас сум на профилот но ништо посебно не кажуваат. Му испратив резултати од хормони ми вика супер се, спермограм исто, кога му спомнав проодност, ХЦГ, ми вика па добро можеш, направи и тоа и прати ми резултати. Не ми беше јасно, сеа ја треба да прашам или он да ме советува. Мисалм машко е докторот. Па си се вратив на мојот добар матичен и не му пишав веќе. Иначе ништо не ми спомна за наплата, нит па лек ми спомна некој. Ми кажа да внимавам на исхраната, да ослабам и толку.