Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Jas go plakam 700 vo avicena

2. TheAngel

TheAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    105
    Не сакам се уште да забременам, дојдов на темава малку да ве мотивирам. :)
    Братучед ми се ожени многу млад, на 18 години. Со сопругата цели 18 години се обидуваа да добијат дете. Бидејќи живеат во една од западните земји, мислам дека секој можен доктор го поминаа и буквално се‘ испитаа. Беа и во Македонија по доктори, по бајачки.. направија се‘ што слушнаа дека помагало и пак немаше никаков успех, а напоменувам се беше во ред и кај двајцата. После толку нервози и измачување се помирија со тоа дека нема да имаат деца и по два/три месеци откако се откажаа сопругата остана бремена. Интересното е тоа што откако го роди првото дете веднаш остана со второто бремена (не сум сигурна после колку време, ама беа неколку месеци во прашање). Она што неа ја кочело било стресот и опседнатоста со тоа. Поентата ми беше, обидете се да не се преоптоварувате со тоа. Како е Господ, никој не е.. Што е ваше, ќе си дојде.. ако треба и после многу време (не дека ви го посакувам тоа:))
    Одамна сум регистрирана, ама само ве читам :)

На сите феминки кое се обидуваат да забременат им посакувам остварување на таа желба во наредната година :):sun:

На galapce, jacqueline.s, cvekence 03 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.135
    Vo Farmahem e 800d.

4. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    фала ви на брзите одговори, не сум од Скопје за да можам да испитам преку крв, од мал град сум а инаку ќе си почекам некој ден за тест, оти јас секогаш избрзувам или баш се решам за тест ете ти ја госпоѓата пристигне,но се надевам дека ќе си добијам новогодишно пакетче оти веќе година и пол го чекам, Цветче и кај мене на почеток е светло розе и кафеаво и проследно со болки додека да ми пробие а сега само утрово и толку немам никакви менструални болки ниту пак градите ме болат

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Здраво на сите кои сте сеуште на оваа тема, ви посакувам што пократко да се задржите тука и во најскоро време да се префрлите во труднички муабети. Идејата на постот ми е само да ве поддржам и охрабрам во борбата за бебе. Јас до пред точно една година бев на оваа тема и многу ми помогнаа сите разговори и коментари на феминките, мојата борба за ова дете траеше повеке од 3 години, но сепак успеавме. На денешен ден пред една година се случило оплодувањето и по една година си го имаме тримесечниот Никола кој ни подари неизмерна радост. На сите вас ви ја посакувам оваа радост што поскоро да си ја доживеете, ни престојат убави празнични денови, па ви посакувам во празничната еуфорија да си ги видите и двете цртички на позитивниот тест. :hug: за сите

На pilenka, MADO, cvekence 03 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.117
    Да е жив и здрав Никола и да му е вечно именцето и светецот денешен да го пази и чува. Се надевам дека сите ќе ја почувствуваме радоста денешна твоја, што поскоро :hug:

На Rusi, Frosina94 и flower30 им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.135
    Epa ajde togas daj boze da se izraduvas najmnogu i da ne izraduvas i nas so ubava vest za nekoj den (fingers)

8. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Од срце ви посакувам на сите што поскоро :hug::*

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    zdravo na site ete me i mene za prv pat na ovaa tema.vo brak sum edna godina. na pocetok okolu 6-7 meseci se pazevme zosto tokmu togas jas se vrabotiv. taman pomina vreme si rekov moze da pocneme :D bas togas mene pocna da mi izostanuva menstruacijata, otidov na ginekolog i sto da vidam....visoko rizicen hpv virus, zaradi sto ke mora da se pazam i narednive 6 meseci. lekuvanjeto na hpv ne odelo zaedno so tableti za reguliranje na ciklus....plus mi najde i ranicka na matkata i eden kup drugi gluposti. prethodno koga odev na pregledi se bese vo red duri i doktorov me ubeduvase da si odam doma i da si pravam dete so mazot :D a bas koga sakav da ostanam bremena videte kakvi glupavi raboti mi izlegoa. tolku mi e krivo sto sum bila glupava i sum se pazela...veke sega si napraviv film deka tesko ke mozam da imam dete.

10. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите :)
    Јас деновиве сум навистина збунета незнам веќе дали да верувам во гинеколозиве некни ми кажаа дека имам некојсија сувост на матка и освен со апчиња сум можела да добијам тоа као демек ми било поспородилно пореметување цццц ама јас фино лепо не ги купив апчињата од инат и камен на душа ама со поголема верба во Бога , и знаете што...
    Добив по една недела :D ги надмудрив хахаха навистина не се верува секогаш ладно крвно ми кажаа ти иако си млада ама после пораѓајот ти се пореметило се и си у ран климакс и сувост на матка алоооо 20 год имам цццц од памет ме извадија , а јас ете тетката дојдеее По 11/5 месеци доцнење и сега ќе си идеме на второ детуле ако даде Господ но сигорно мењам гинеколог :D

Последна измена: 19 декември 2014
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Женчиња што правите?? Се мазите со мажињата :) јас уште ручек правам :)
    @BirMelek само трпение и се ќе се среди. И јас така.си велам како порано не почнав, ама тоа е. Назад нема и било какви мисли за ова нема ништо да сменат. Реши го проблемот и за неколку месеци ќе биде се во ред.

12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Feminki deneska okolu pladne imav kafeavo na gakite,si velam ete ja ke procuri vesterkata.No, devet casa ima pominato od togas na uloskata imam kafeavo i na toalet svetlo rozovo,znaci bojata mi e ista koga mi napravija HSG.Obicno pred dobivanje i denot koga dobivam imam strasni bolki,no evedenes nisto od toa.Neznam sto da mislam?

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Дај боже да е бебе :)
    Не сакам да те демотивирам, ама после хсг во периодот кога требаше да добијам го имав тој исцедок со денови. Цело време сега ќе биде, после ке биде и никако да дојде. На 5 ден ме фати паника и бев на ехо.
    Да напоменам, прв пат така ми се имаше случено.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. katula

katula Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите нова сум на форумот ев ја мојата ситуациа: ми јаснеше два месеци првиот месец 18 дена вториот месец 6 дена пред 4 дена направив испитувањр на хормони и пролактинот ми беше 580 miU/mL од максимална висока граница од 530 miU/mL, ми препишаја терапија од бромергон почнав д ги пијам ме интересира дали тоа е многу висок пролактин, значи се изнаплачив 3 дена преплашена сум дали ке можам да останам труна не сум мажена имам 23 години :( ве молам одговорете ми :(

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    i jas go imam toj problem samo mene mi bese 600...samo sto mi dadoa terapija otkriv deka imam hpv pa ovaa terapija ne odela zaedno so terapijata za hpv....i eve me sega trebase da dobijam pred 3 nedeli,a seuste ja nema :( konkretno za tebe bi ti preporacala kako sto mi kaza i mene mojot doktor da ne zemas terapija pred uste ednas da go ispitas prolaktinot...mozebi si bila pod stres..ti kazuvam kako sto mi kazaa mene, a i da e visok so terapija mozelo da se sredi.bez panika :D

16. katula

katula Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Искрено бев под стрес и сега сум ама веќе ја почнав терапијата нареден месец ке видиме колку ќе биди ќе се обидам да сум посмирена можеби се ми е од стрес

17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Nisto od mene i ovoj mesec.....dobiv denes.
    Mnogu,mnogu,premnogu mi e tesko,ne mozsm da izdrzam poveke. Pa do koga vaka ...Ne sakam da placam i da pagam vo depresii,ama solzive ne mozam da gi sopram,sami pagaat,a dusava mi se stega...

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Poznata pesna Ninichke, na site ni e mnogu dobro poznata penata.... Kolku vreme se obiduvate? Razmisluvate li za ponatamosni cekori?
    Nie veke godina ipol ama ovoj mesec resiv da ne se zamaram ic... Malku odmor od naporen sex, odmor od misli i od se..
    Kaj mm se pojavi eden drug zdravstven problem i malku poveke e nervozen koga ima bolki, pa da se napnuvame i za sex koga se go boli nema sansi. Prvo neka oporavi pa posle ke mu ja mislime ponataka. Sega vo vakva situacija i malku demotivirani sme. Ne saka ni da pomisli bolnicite da gi setame za inseminacija. Ovaa godina ke ja zaokruzime so crna boicka, da se nadevame deka narednata ke ja zaokruzime so rozeva :)

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    од стрес се покачува пролактинот затоа се препорачува пред испитувањето да не си имала стрес, голема физичка активност, да си гладна жедна, да си наспана..иначе од сето тоа може да се покачи. И подобро да ти дале достинекс побрзо се симнува од него неголи со бромергон, и подобро се поднесува, од бромергонот се јавуваат мачнини повракања и треба секој ден да го пиеш, а достинексот се пие 1 таблетка на 1 недела, или половина таблетка неделно, па после се се намалува, се стига и до четвртинка таблетка месечно :)

20. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    libra да пробаш со чај од мацина трева и црвен здравец? еве денес чув за жена која останала бремена од чаевиве, мацината трева ја зимала од херба стојанови , од пазар не зашто не била правилна, и плус црвен здравец. Чаевиве ги има и во билна аптека матија ама таму како поскапи биле. Насабајле и навечер по една чаша мацина, а на пладне и она и маж и по една чаша од здравецот голтка по голтка се пиел тој.