Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Pa skoro edna godina se obiduvame....No ovoj mesec bas se ponadevav. No sto e tuka e...prodolzuvame ponataka. Ovaa godina site ovde ke ja zaokruzime so rozeva boja,dvete crticki ke si gi vidime site.

2. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    tuka sum sum veaticata seuste ja nema,samo toj kafeviot iscedok I imav edna tocka bledo roze I toa e a test ne sum ni napravila oti mi e strav ke si pocekam vaka mi e poubavo so obvrski sum non stop I nemam vreme da mislam deka mi kasne

3. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    сакам да прашам дали некоја од вас била кај др органџиски..и кој е подобар доктор ванчо или стојан...

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Кој што прави Ангел на работа во ВЦ трча, ќе ме прогласат денес за најголема мочла :lol: Не е дека не ми се моча, па и многу вода испив, ама и да проверам. Се мислам ќе издржи ли срце јуначко до Среда да проверам, да не се леткам многу рано, имам фобија од негативни тестови :tmi: Реална да бидам изминативе 6 месеци еден ден ми нема закаснето, може да не добијам сабајле, ама до вечер добивам, ама па реално денес е денот Д, не можам да речам дека ми касни. Уф ќе побудалам. Е на ова мислам кога велам мислење. Преку целиот месец сум онака, ама дојдоа ли оние денови, дојде ли денот Д, ко залудена сум. Ваков прекрасен ден вреди да се заокружи убаво, нели?

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Те мислам денеска.
    Прееска кога стрелките се поклопија во 12 помислив дека секогаш си ко швајцарски саат и само гледам тука нов пост да не има/нема од тебе.
    Од се срце посакувам да ти се исполни новогодишната желба.
    :l::hug:

На galapce, do-re-mi, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.138
    Ista sum i jas-jas do cetvrtok imam vreme:)ama do togas neznam kako ke izdrzam. Dobro e so odis na rabota,imas obvrski-jas doma sum i ke pobudalam do datata za (ne)dobivanje:(
    Ajde izraduvaj ne i povleci noga za site nas :clap:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Јас со ново прашање
    КАКО ГО УБЕДИВТЕ МАЖОТ ВИ НА СПЕРМОГРАМ???????? ВОЈНА СТАНА ДЕНЕС ЗА ТЕМАВА

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Фино лепо, мора да одиш затоа што јас направив се што можев сега е ред на тебе. Ако не сака сам ништо не можеш, мора со арно со убаво, оти ако створи психичка блокада готово и да отиде нема да може да остави примерок. Мислам на Бокаче маж и не можеше да остави така. Ништо на сила не бива.

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Срцка бе. Знам колку ми е џабе муабетов што следува затоа што лесно е од страна да се каже, но колку што можеш труди се да се опуштиш. Стресот е голем расипувач на забави. :hug: Стискам палци.

На galapce и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  10. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Абе какво убаво
    ај почнав со душо вака ќе направивме, не си единствен мисли на ова како уште еден чекор поблиску до бебче и така филозофирав јас околу пола час монолог и на крајот ми рече некои можат ама јас нема шанси да се шетам по доктори а уште помалку спермограм.
    И СЕГА ШТО?
    Ми е страв психолошки да не ја обрне работава оти само тоа неможе да се излече. Дури тогаш нема да знам што да правам и едно ми е јасно од самиот почеток-многу мек карактер има и едноставно секоја информација си ја зема на срце, затоа се обидував да не го оптоварувам со ништо ама сега веќе нема каде.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Не знам како да ти помогнам. Исто беше и кај нас. Пробај гинекологот да ти даде упат, мене ми даде за на приватен во Авицена му го дадов и виде невиде си отиде и не праша пак. Потоа почнав да верглам за ете да не се осети лошо.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas vojna vodev dolgo vreme za spermogram pa i koga se odluci , ne mozeshe sam da si zavrsi rabota ehee proceduri bea toa za krajot da bide azoospermija .
    Angel , mila i jas od preaska te mislam i samo proveruvam sto si pisala , znaesh uste kako na vremeto Lori-30 koga site ja cekavme za dobri vesti sega taka i za tebe . Da ne dobieshe naredni 9 meseci pa i poveke ke slavam zaedno so tebe od doma :)

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Znaesh maskata gordost e mnogu losa rabota , prvin treba na gordosta da porabotite eee mene Mm i pred doktor me obruka pa pak prodolziv. Kolku vreme se obiduvate ? Moze si pisala no ne sum zaprimetila , otidete kaj tvojot doktor/ka i neka objasni toj ubavo deka za bilo sto dali za invitro ili insiminacija nedaj boze potreben e negov spermogram. ( ili pa neka gi procita mislenjata tuka ) podobro spreciti nego leciti , zatoa sto loso e koga na kraj glavata si ja mavash od zid :*

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Леле женски, не знаете колку ми е мило кога секоја од вас ќе рече била на инсеминација или инвитро и чекаме заедно, се радувам и јас со вас и ве бодрам. Дајбоже да не добијам, па заедно пак ќе се бодриме. Сеуште нема ништо, а ко што рече Данка, мојава швајцарска дама не касни, ама нема да бидам лоша и да проверам предвреме, ќе гледам некако да издржам до Среда :wasntme:

На MADO, jacqueline.s, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Ангелче немој да бидеш нестрплива ти си една од многуте овде кои ме учат да не сум депресивна и на штрек, да не барам симптоми....што е твое ќе си дојде така е нели.....опушти се сите ние сме со тебе

На AngelOfArh и tessie им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Се трудам, многу се трудам. Си наоѓам занимација. Работам малку повеќе на работа, си закажав за после да се видам со сестра ми. Да си помине времето де :D

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ajde mila jaka si , maski ke izdrzish . Jas veke ne se ni nadevam za nesto za mene eve neznam koj den e 48 negde i ja nema i ja nema no ke si ja cekam nema ni edno apce da se napijam za inat na vesterkata .
    Eve uste edna nedela i ja zavrsuvame ovaa 2014 godina. Se sekavam kako vcera da ja slavevme novata 2014 godina i pravevme muabet da ne se porodam slucajno na eden drugar na svadba haha pominaa meseci svadbata pomina i eve ne ja cekame 2015 godina .

18. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Баш затоа драга потребен ни е негов спермограм ние сме на почеток на испитувања а се обидуваме веќе една година. Донекаде знам дека е психолошки проблемот ама незнам како да расчистам со неа. Требаше да се запишам на психологија можеби повеќе ќе ми беше од корист од правниот:rofl:

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Цел ден не сум здивнала од еден на друг состанок трчам. Се уклучив да видам дали Ангел наша има нешто да пише. Ама гледам неизвесноста уште е тука!

Незнам маживе што се толку суетни бре еј! Мисли лесно е ти нозе да шириш таму и да ти бутаат све и свашта?? Земи го со тебе на преглед, да види колку ти е тебе лесно. Може ќе сфати нешто.

На MADO, flower30 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Кукле <3

Јас направив така, го земав со себе на преглед, излегов со листот за упат и му го дадов, дома после следуваше објаснување и дека не сум сама во таа приказна, двајца сме во истата приказна.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.