Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @MADO mila od tie tempirani odnosi i mene mi se smaci zatoa naseto mazenje so mm dojde do minimum , od 5 pati vo nedelata se namali na 1 ili 2 pati koga kako ke ni se prisaka . I jas se zamaram so tie sto zborat okolu nas no toa e na lugeto ustata ne mozeme da ja zatvorime . Jas krenav race od se koga Gospod ke kaze togash sto beshe do mene jas napraviv se , sega ke cekam samo kockite da mi se poklopat i toa e toa :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Женски уште нема ништо, вчера мојата луда сестра, луда во позитивна смисла, ми направи еден тест Шур Чек и имаше бледа линија и мала точка на тест линијата, па ја летнав и ја земав еден Селф Клиар, сабајлево го направив немаше ништо. Решив ако не добијам до Среда да направам еден најефтин и ако и тој не е позитивен ќе си идам на гинеколог. Цела ноќ не сум спиена, цела ноќ. Само на тоа мислам. Сабајлево откако имав ладен туш со тестов олабавив малку. Симптоми за добивање во вид на грчеви во стомакот немам, но имам мали болки во јајниците и градите. Вчера дали на нервна база или не знам што многу ми беше лошо, пукнав од нервоза. Одма ќе ви јавам ако има нешто ;)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  3. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Јас утрово правев шур чек и негативен, ај може рано сум го направила 4 дена како ми касне сеуште никакви симптоми немам

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И да јавиш.. јас само тебе те чекам со вести @AngelOfArh
    Немој само да си правиш притисок. Јас првиот пат кога требаше да одам на инсеминација, нели чекам да ми дојде и само на тоа мислев! И сонував за тоа. Во сон се проверував и таков притисок си направив да добијам што направив само полошо. Знам не е лесно да се олабавиш кога само на тоа ти иде мозокот, ама па земи окупирај се со еден тон работа и нема да мислиш!!! Кај мене ова функционира.

@MADO А бе батали ги сите. Нек си гледаат они за себе. Јас имам 33 години, па не мислам дека е крај на светот... Божеееее душегрижници! Чисто од сеир прашуваат, за да дознаат дали имаш некој проблем, па да имаат што муабет да прават..

На menelele, MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Игнорирајте ја околината, и после некое време ќе прекинат - мене прво така ми беше кога на 30+ уште немав ни сериозна врска, па муабетите се сведоа на тоа дека бирам превише, што чекам, па ајде, после кога имав сите беа - ајде, стари сте, треба брак што побргу, па после сите честитки се сведоа на бебе. Веројатно одма после пороѓај веќе ќе зборат за второ одма, зошто моите години се и многу поголеми. Такви се луѓето, не сме ко народ познати по нашата дискреција и осет :)

На сите ви посакувам убави и релаксирани празници - и едната најголема желба да ви се исполни во 2015та.

На menelele, do-re-mi, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    А задоволна ли си од нив...каков им е пристапот..за што беше ти кај нив...имаше ли резултати...ние сакаме да одиме до нив зашто од матичната нема нешто конкретно да биде заинтересирана з анас,, се нешто требало да чекаме и не ни објаснува многу...па си викаме се од почеток да си фатиме кај органџиски...

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    ништо и од нашето бебе овој месец, а некако си правев филмови дека сум бремена. сега кога станав видов крв на тоалетната хартија. СО нови сили продолжувам на најтешката борба во мојот живот
    ;(

п.с се чувствувам како г....:@

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Абе женчиња мои мили, без нервози еј. Ајде смирено, се ќе си дојде на ред, се ќе биде ко што треба. И покрај тоа што видов бледа линија не можам да бидам 100% сигурна, не сакам да се разочарувам премногу кога ќе добијам па ќе оставам на времето. Ќе излажам ако речам дека не мислам, мислам и тоа повеќе од што треба, трчам на секоја мала помисла дека има нешто да проверам, ама па сеа што да правам, против себе не можам. Но и ако добијам ќе продолжам понатака, нема да се разочарам.

На do-re-mi, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Девојчиња мои мили ај без притисок малку знам дека јас сум прва со нервозните постови и само пишувам за бабиве од страна што џавкат ама тоа е луѓето се навикнати најпрво да ги интересира ви соседниот двор што се случува а во нивниот не си погледнуваат. ТИЕ НЕ СЕ ВРЕДНИ ЗА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ. Така само може вие да си направите полошо, јас пошто сум пресна во брачните води можете да замислите како ми е само за бебиња се зборува, повеќе честитки добив за бебиња отколку за свадбата.
    Сите вие што ги очекувате двете црти не си создавајте притисок ВЕ МОЛАМ пуштете си некоја песна читете нешто и кога ќе имате нешто ново пишете веднаш вака само имате дополнителна нервоза. ЌЕ СЕ СЛУЧИ ТОА ШТО ТРЕБА ДА СЕ СЛУЧИ со или без вашата нервоза
    ве гушкам и поздравувам сите.имајте убав и пријатен ден, да го започнеме позитивно денов.пооозззззз

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    е ајде де не се нервирај кога чекаш со месеци со години, ние си знаеме најдобро ,ние тие што чекаме, ќе помине знам ќе мислам ден два се до следното разочарување, а после ќе се молам. ама тешко ми е, многу тешко, единствено овде можам да кажам како се осеќам, ниту нему знам дека не му е убаво, ама де машка гордост ни збор не изустува а се јаде одвнатре,може и полошо. а тебе ангелче ти посакувам, не само тебе туку и на сите феминки што чекаат да си ги видат двете цртки.и јас тука како староседелец во овие теми мислам дека е време да ве напуштам, ќе ви доаѓам само на поддршка ... ех само да дојде тој ден. и си мислам што јас толку му имам здрешено на Бог па вака да ме мачи.. леле ужасно од месец на месец се поужасно се осеќам, желба за ништо ама баш за ништо немам

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Затоа и реков, ќе излажам ако кажам дека не мислам, мислам и повеќе од што треба. И постојано трчам во вц да проверам. Ама не дозволувам да преовладува тоа со мене, бар така мислам, да ме натера да се осеќам лошо. Напротив се осеќам одлично. Не сакам добрите вести да ги дочекам во лошо расположение, напротив, сакам да бидам и весела и расположена, па макар и швајцаркава да дојде, иако не е веќе швајцарка :D

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Кукла мене воопшто не ми се проблем моите години,секој човек со своја приказна,проблем ми се лугето,нивната нечовечност,имаат по едно дете и не осетиле што значи болка,да посакуваш едно и во твоите раце,во принцип сум карактер што не зборувам многу,нив цело време тоа ги јаде,е сега јас еден -два часа можам да ги издржам,ама после тоа многу ми пага тешко на душата.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Искрено пристапот им е добар нормално како и секоја приватна болница,мене ме гледаа на 4д ехо,а таму отидовме повеќе за мм,испитуваше спермограм,смирено ми дадоа одговор и образложение за се што ме интересираше,му препишаа терапија,за месец дена некаде отприлика повторно треба да одиме на испитување.Искрено скроммо е моето досегашно искуство со нив,ама у принцип сум задоволна.

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Како јас да сум го пишала постот,чувствата се исти...се тешам ќе помине,ќе дојде и нашиот ден...

15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    @AngelOfArh,

значи ќе се шекнам жено. Оди направи тест преку крв, додека не сум се подмочнала тука од чекање! Цел ден откако прочитав сабајлево, породилни болки добив за да кажеш што сакам да слушнам, иако јас веќе го знам одговорот, срц! Лелееееее!!!!!!!!!!!!!!:l::l::l::l::l::l:

Јас овој пат или ќе останам трудна месециве, или сто години ќе се влечкам. Десниот јајник ми е нефункционален, буцка ми го смачка комплетно последните неколку месеци. Сега ми е јасно од каде болките, барем знам. Среќа има циркулација, и тоа е добро, затоа што докторката спомна вадење и јајник во иста реченица ако нема крвоток, и право да ви кажам, се припотресов малку. Што е Господ, никој не е. Ајде бе Ангееееееееееееееееел, оди направи тест преку крв, имај милост! :rofl::rofl::rofl:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.326
    @AngelOfArh ајде, со Господ напред, може ќе не израдуваш сите тука.
    Јас прв пат месецов немам ама и за право не барам никакви симптоми. Класика како за добивање: ме боли стомакот и градите, и ми се спие цело време. Имам уште 3 дена до добивање, ама барем пред време си знам дека ќе добијам, и не му се замарам. Барем за Нова Година ќе можам да си пивнам винце :rofl: (така си се тешам)

На flower30 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Нема добри вести и од мене, добив :( Нема разочарување, нема нервози, нема паѓање во депресија, одиме понатака. Од следниот месец одиме на испитувања пак. Тоа е што е, за некои е полесно, за некои потешко, ние сме во вторава група очигледно. Но ќе успееме и ние, сигурна сум во тоа :)

На Bond Girl и joelle им се допаѓа ова.
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Lele off ajde mila glava gore i toa e .

So ovie bubrezi veke aman ke poludam. Mm vcera si doaga doma i me gleda i mi vika daj zeno napise veke dabreston dobi veke vidi se na sto licish ke esplodirash vo stomakot. Aj stomakot pa i racete mi otekoa za da ne se macam ke moram da pijam hormonska terapija za da dobijam .

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Точно така! Одиме понатака сите! Сите ќе успееме!

На galapce, MADO и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    38.477
    И јас немам апсолутно никакви симптоми исто како и претходниот месец, само што ми се многу осетливи градите, а тоа е од утрогестанот најверојатно. Не се ни надевам многу овој месец и мислам дека нема многу да се разочарам, само што во последно само трудници гледам низ цел град и многу познати мои се трудни што се маживме во ист период и колку и да не мислам самото си доаѓа некогаш. AngelOfArgh браво за храброста и оптимизмот, продолжуваме до целта и се надевам 2015 ќе е среќна за сите во оваа тема!

На jacqueline.s, kukla21 и AngelOfArh им се допаѓа ова.