Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.139
    Nisto i od mene,dobiv i jas;(;(;(;(;(i toa 2 dena porano !!! Krivo mi e mnogu,mislev deka posle dobrite rezultati od HSG ke bidne nesto,ama dzabe.....veke nemam sila,stvarno izmoruva ova cekanje,odenje po bolnici,stresovi i nervozi !!!! Sekako,ne ni ostanuva nisto drugo osven da cekame i da se nadevame !!!

2. katula

katula Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Јас мислам да прекините да одите по доктори за да останите бремени ко ке треба само ке си дојди, КОлку поќе мислиш на то толку не фаќа опушти се се ќе биди. Една моја пријателка 4 години се обидуваја да добијат дете и сегде по доктори по 300 чуда одеја и од кога се откажаја остнаа трудна. Значи опушти се не мисли се ќе биди како шо треба.. позз

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.139
    Znam deka ima takvi slucaevi,ama jas edna godina ne odev po doktori za da ne sum postojano so pregledi i stresovi,ama ne bidna nisto.i zatoa moras da ides i po doktori za da bides barem sigurna deka medicinski se e vo red,pa posle ke ostavis na Gospod i ke cekas:|

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. katula

katula Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    I medicinski beshe se vo red taka ?

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.139
    Sega za sega da :|

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Да не бидам погрешно сватена, само споделувам мое мислење.

Оној кој поминал низ истото или бил директен сведок на она низ кое минува секоја девојка од ова катче мислам дека не би пишал опушти се, смири се....чекај да си дојде, не оди по лекари.
    Колку и да си смирен, опуштен, кога идат деновиве пред не/добивањето изливот на емоции е тука.
    Сите чекаат де.
    Некој година, некои две...само некои у меѓувреме превземаат чекор плус.

Човек тргнува по тие патишта кога не се фатило одма, или бргу. И само со испитувања може да елиминираат или констатираат најразлични состојби кои моментално ја спречуваат бременоста.
    21 век, млади девојки да седат, т.с да лежат со раширени нозе и да чекаат 1, 5, 10 години...тешко.
    Сите функционираме на сличен начин. Детектирање на проблем и негово елиминирање.

И оние кои магично после икс години доктори престанале да одат кај истите, веќе примиле терапии и третмани кои придонеле до бременоста.
    А надежта за истата никогаш не умира. Не е копче па ај ќе шкрапнеш и се помирив, од утре не мислам на бебе.

Важно секој коментар е добронамерен и со најдобра мисла и мило ми е што толку многу приказни добро се завршиле макар и после многу години борба за бебче.
    Ангел и фловер30 ви испраќам една топла прегратка. Глава горе:l:

На Annath, joelle, AngelOfArh и 9 други им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Devojki sum pominala i jas od tuka i veruvajte,veruvajte znam mnogu dobro kako vi e.
    Glava gore i ke pominat ovie 7dena pa potoa so nova sila za bebence.
    Bidete opusteni,pomalce nervoza kolku se moze,pozitivnos i ljubovta ke pobedi.
    Vi posakuvam site,site da si dobiete bebence i da se raduvate :*

На galapce, MADO, Zaljubena111 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.139
    Taka e,vo pravo si ! Jas ponekogas i na maz mi mu se lutam koga ke mi rece opusti se,koga rekol Gospod togas ke bide,ama neznam be lugje kako da se opustam koga vo brak sum skoro 4 god.imam 32 god. I sekoj mesec ne biva pa ne biva.Znam jas deka djabe se i lekovi i doktori ako ne si opusten,ama pa ima nekoi zeni i ne se pazat ic,nikogas ne bile na ginekolog,pijat i pusat i pusat i so stresovi se sekoj den i od prva ostanuvaat bremeni. Jas sekoj sovet ovde go sfakam dobronamerno i znam deka nekogas ke gi vidime tie famozni 2 crti|(Do togas ke si se podrzuvame vo ovas tema !

На menelele, MADO, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Цвеќенце, без разочарување. Знам ни малку не е лесно, ама само со позитивни мисли мора да се оди напред. Јас еве спремам листа прашања за докторот утре. Не е лесно, не мисли на тоа. Поготово ако гледаш трудници околу тебе. Секогаш кога ќе чујам за нова трудница си мислам како на некои лесно им успева?! Зошто треба ние да се мачиме? Ете, животот ни скроил таков план.
    Веќе една недела не сум на утрогестан и уште не сум добила. Ако ништо друго ќе може преглед да ми направи дали се е добро.
    Од што чекам да се исчисти утрогестанот не отидов да го повторам ПАП тестот, а требаше овој месец. Не би требало да е страшно ако одам следниот (се надевам).

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.139
    Pa ja mislam podobro e da se iscistis skroz od utrogestanot,pa posle da si ides na PAP. I ovoj mesec ides na inseminacija ?
    Mene mi e tesko ,kumata i starosvaticata se trudni 7 i 8 mesec se, so 3 nedeli razlika se i dvete(a bo brak se 5 meseci) i so niv se gledam na sekoi 3 dena- i dvete ostanaa trudni od odma i najtesko mi e koga pred mene ke pocnat da si pravat muabet za se vo vrska so bremenosta,kako si gi cuvstvuvale bebencata ,kako mrdaat,klocaat.....znam deka ne treba da bidam ljubomorna,ne mi se oni krivi so ja ne sum trudna,ama sekoj pat koga sum so niv se osekam kako mi se stega srceto i od so mi e tesko cesto ja menuvam temata :( ama so vikas-pisano ni bilo da se pomacime ...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Некогаш е и до осетот на луѓето. Треба малку да си обзирен кон другите. Точно не сe тиe виновни што не си ти бремена, ама може малку да се воздржат и да покажат симпатија и кон тебе.
    Искрено не ги оправдувам бидејки тоа само ја покажува нивната себичност. Имам и јас вакви примери во мојата околина и тоа од многу блиски луѓе. Никогаш не прашуваат како ми е мене (знаат дека се мачиме), ама затоа не забораваат да покажат стомак, колкав пораснал и нон стоп да зборуваат за тоа.
    Јас кон нив применувам 2 тактики - или ги игнорирам кога мора да слушам или ги избегавам. Едноставно она кое психички ме уморува мора да го сведам на минимум. Кој сака нека се лути. Ама ако треба да бирам помеѓу нечија себичност и мојот (каков таков) мир, се знае што ќе одберам.

Едит: Незнам дали ќе правиме овој месец пак инсеминација. Од една страна паѓаат празници и незнам како тоа би било. Од друга страна сакам да видиме со докторот што ќе предложи, кои ни се опциите.

На menelele, flower30 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.139
    Јас пред нив отворено немам зборено за нашиот проблем,ама и повеќе од јасно е дека имаме некој проблем и затоа немаме дете,ама ете секој си е приказна за себе:|
    Па може и докторот ќе ви предложи сега да пројдат празниците па после да продолжите понатака ...да може да си се опуштите за новогодишната ноќ:lol:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ако подолго време сте во брак сигурно си претпоставуваат.
    Ќе видиме што ќе каже докторот. нашиот предлог е ИВФ, уште он да се согласи:lol:

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    I pogore pisav,flower 30 sosema si vo pravo da se cuvstvuvas taka,ama tie zosto malko ne razmislat kako ti e na tebe?Taa tema ednostavno ne treba da se pravi,razbiram srekni se,da recat zbor-dva,no do tolku-ludilo,koj ne pominal niz toj pat nisto ne znae-na nikoj ama bas na nikoj ne posakuvam da se maci.

Angelce i flower,kukla,bokace i site drugi sto se ovde daj da zavrtime nov list,2015 ni e pred pragot :* .Zaedno sme posilni od se.Iako ne ve znam epten Ve cuvstvuvam bliski.
    Dani ti blagodaram za podrskata sto ni ja prakas na site ovde

На danichap, flower30, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    ..... Ситиот не му верува на гладниот. Точна е поговорката. Изгледа од бременоста се губи чувството за осет. ццццццццц еве на пример, една моја блиска трудница, за да биде центар на внимание, бидејќи таа е трудна нормално, го испрчи стомакот, колку што може и не може и вика "видете го ја, ја шо работи" алооооооо
    Тоа е, ајде и кај нас уште малку остана, има да се прчиме сите со стомаците големи. Ќе си се избориме ние на ваков или таков начин.

На flower30, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @MADO taka e mila , nova godina nov list vo zivotot . Jas licno za sebe veke ne se nadevam no za site ostanati vi posakuvam poveke sreka od drugiot mesec i da si gi vidite dvete crti . So mazeto moe na 31vi ke ni bide 2 godini od koga me zaprosi za zena togash taa godina bev bremena .
    Se plasham da odam eho na abdomen da napravam , neznam sto bi bilo ovaa zestina vo stomakov sto ja imam . Sestra mi se obiduva nekoj si 2-3 meseci da ostane bremena i konecno me razbira kako mi e koga ke dobie , i pocnav da i zboram za ispituvanja da pocnat da si pravat.
    Za site novi zencinja sto ke ni dojdat vo novata 2015 godina i sto ke go procitaat ovoj moj post im kazuvam da ne cekaat 6 do 12 meseci za ispituvanja i da ne cekaat doktor da vi kaze koga treba da se pocne , tuku vie ste tie sto kazuvate koga i kako treba . Cist primer sum vi jas taka da si znaete :))) :*

На flower30, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Голем е Господ, во новата година сите ќе шетаме со големите стомаци! :) Не е точно дека трудните го губат осетот, тоа е со карактерот. Имам пријателка кога седма година оди по ИВФ и што не, сите пари ги дадоа. Споредбено со неа, јас останав бргу бремена, година и пол-две. Ниту еднаш не се прчев со стомакот, ниту пак тоа беше главна тема на разговор. Редовно и одговарам на прашања, тоа што она сака да знае. Маката и јас ја одев, знам како е. За разлика од една друга моја блиска особа, што е центар на универзумот со стомакот, да не речам и јајцето и кокошката, на сите на глава ни е качена и чочек ни игра, со се дајре. :D Се си е до карактерот. Само волја, само надеж, и за мене многу верба во Бога и молитва за благодет. Бевме вредни со мажле, па се надевам ќе бидеме благословени за Божиќ! :)

На Bond Girl, MADO, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Целосно се согласувам дека е до човекот и неговиот карактер.

На Bond Girl и elena.mak им се допаѓа ова.
  19. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Дефинитивно е до човекот. Јас сум бремена, па не ми се прават муабети само за тоа - што има да замарам околина (освен кога за нешто се секирам, тогаш сум досадна, што вика брат ми, или барам некоја информација). Ниту мене пак ми се интересни муабети околу симптоми, случки во бременоста и така натака... Не па стомакот да го покажувам - сам си се гледа, и толку.

На Bond Girl, flower30, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.326
    Не знам оти толку се замарате со други луѓе. Кој што си прави, за себе си прави. Нека се прчат со стомаците, и нека се прават центар пажња. Ваше е да не потпаднете на провокации, или на малограѓанштина, што би се рекло. Ич да не се секирате за такви личности. И мене ме прашуваат на секое и блиски и далечни, кога бебе, ајде што чекате, едно друго, и јас им велам само, кога ќе сака Господ, и толку, веќе не ме препрашуваат. :D

На galapce, Bond Girl, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.