Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Lele dusicka najmila.....kako e mozno...neka pociva vo mir,no ova e najgolema tragedija.
    Cetiri deca i petto na pat?!..Neka im dade gospod vek na tie cetiri i site drugi decinja so vakva sudbina.

2. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Девојки на мене ми беше пролактинот 33 кома нешто и исто така пиев бромергон, кој многу тешко го поднесував имав страшна вртоглавица. Докторката ми каза дека тој реагира на стрес се покачува и дека со покачен пролактин неможе да се забремени. по првата испиена доза си дојде во нормални граници.Затоа немој да паничиш поззз

3. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    и јас купив од овој чај пишува дека го подобрува хормоналниот статус и дерка содржи бисерок,мацина трева,ајдучка трева,ов.торбичка,семе од анасон,ресник,горски босилек,црвена детелина,маточина и жалфија.Да се надеваме дека ке ни помогне и ке има резултат.Чајот чини 150 денари.поззз

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    a od kade go kupi?mislam dali go ima vo obicna apteka zs vo mojov grad nema bilna apteka? jas denes bev pa vo zegin da baram maka vo prav slusav i taa mnogu pomagala za reguliranje na ciklus,a i aptekarkata mi potvrdi, samo momentalno nemaa....

5. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Ако го посакува најмилото као ти што сакас нема да треба два пати да размисли.Сепак седни и убаво со смирено објасни му дека неговиот дел е најлесен во споредба со тоа што ти треба да го направиш.поззз

На letters му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Билна аптека стојанови -скопје и билна аптека роса -куманово.Има и тел ако мозам да ти помогнам 02 3214-313 и 031 426-330 јави се прашај може ке мозе некако да дојдеш до чајот.

7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    те молам кажи ми каде се наоѓа таа аптека во скопје. мајка ми оди во петок, па ќе и речам да ми купи.

8. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Мојот два направи еден фондовски и пошто не бил добар си направи уште еден на приватно бес проблем и фала богу беше супер.позз

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    да,да ми помогна! ако точно е како шо мислам аптеката се наоѓа спроти кјуби, дури студирав живеев во близина, ама не знаев дека таа била стојанови. поздрав и фала ти, ајде очекувам добри резултати за двете :)

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    не е тој чај ти на женскиот мислиш ова е посебно сабајле и навечер чаша мацина трева а попладне една чаша црвен здравец мажот и жената пијат голтка по голтка се пие содржел радиум и тоа помага за забременување во женскиот чај од стојанови нема здравец. пријателкава го зимала од билна аптека матија и него и мацината трева ама ги има и кај стојанови сум се збунила ја прашав сега пак и стојанови секад го нудат нивниот женски чај ама вие посебно побарајте ги и дај боже да има успех кај сите :)

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    еве и цени 160 мацината 190 црвен здравец има за 15 дена пиење.

13. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Девојки не ме сфаќајте погрешно но сакам да споделам мислење со вас.
    Не дека не верувам на докторите или не дека не се обидувам со доктори но некако сите тие испитувања се обидувам да ги ставам во категотијата РЕЗЕРВА. мислам дека секоја од нас МОРА да поработи на себе и на својата психа да мисли позитивно и да не се преоптоварува со прашања.
    Формулата за ова што го напишав не ја знам веројатно се крие во секоја од нас и различно се дефинира но понекогаш барем обидете се посебно во деновите пред доаѓање на вештерицата да мислете позитивно,слушете музика која ви се допаѓа, читајте нешто интересно(се што не е бременост испитувања....)најдете си некое хоби.
    Оптимист сум за ваквото размислување само уште да го најдам начинот да го применам

На cvekence 03, jacqueline.s и MADO им се допаѓа ова.
  14. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas gi imam doma , ne mi pomogna nesto mnogu mnogu . Gi kupiv 300 i nesto denari vnatre se kapsuli puni so nekoj si prasak i mene ne mi bea loshi na vkus . Probaj nisto ne gubish . Gi kupiv i femisan a- kapkite dzabe i toa ne mi pomogna ne dobiv ni od niv .

16. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    не ти помогнаа велиш, ами што да бараме за регулација на циклусот? Мене матичната ми ги препорача femmenessence macaharmony, додуша не за циклусот, туку така да си ги пијам како поддршка за забременување, па прочитав дека помагале и за регулација на циклусот. Си велам да ги пробам, ги има во зегин, малку скапички се околу 1900ден. можи ке помогнат за нешто :)

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Au zasto tolku mnogu , pa ovie na slikata se 370 denari a istata funkcija ja imaat . Za regulacija na ciklus samo hormonska terapija ocigledno pomaga . Jas samo taka redovno dobivam , a ako ostavam samo po sebe ehee se zaborava da dojde pa preskoknuva meseci i taka nataka . :)

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.373
    Допаѓања:
    103.120
    Жени а да си помислите малку и на хомеопат? Јас откако бев на хомеопат за сосем друга работа циклусот го регулирав до толку што немам никакви болки, имам циклус кој иако беше редовен беше болен, долготраен и многу краток и со слабо крварење. Сега имам исто редовен циклус, ете само еден ден ми задоцни но тоа не е страшно, немам болки, имам убав циклус од 5 дена со нормално крварење. Порано да, ми траеше 3-4 дена, ама имав одвај еден ден асално крварење, све беше кафеаво, грутчесто и со грозен мирис, сега имам 5-6 дена ама си тече нормално, без мирис и многу поубаво се осеќам. Пробајте ништо не губите.

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ангелче, од моето скромно интернет читање и консултација со докторите, обемот на крварење зависи од дебелината на ендометриумот. Ако нема оплодување, ендометриумот се одвојува од ѕидот на матката и предизвикува крварење. Ако е солидно задебелен ќе има повеќе крварење.
    Не дека ги потценувам хомеопатите, ама јас сум тип кој е повеќе по науката :) Tаква ме напраиле мајка ми и татко ми :)

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    И јас имам позитивно искуство од хомеопат, се разбира негово паралелно посетување со сите останати видови доктори.
    Дава одлични совети и за општиот начин за живот и подобрување на општата состојба на организмот без труење со препаратите на модерната медицина. Од мене (y)

На AngelOfArh и kukla21 им се допаѓа ова.