1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mimozagrncarova

mimozagrncarova Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site jas sum mazena 5 meseci imav gabicna infekcija isto i kaj soprugot toa se pojavi no odev na ginekolog i se izlecivme i sega sme vo red i imame redovni odnosi bez zastita za da zabremenam i nemozam seuste da zabremenam.Doktorot mi gi prepisa tie apcinja folna kiselina gi ispiv neznam sega dali pak da gi kupam.I sakam da ve prasam dali se najplodni denovi vednas posle menstruacijata?i dali na plodnite denovi treba da imame odnosi preku eden den za da bidat pozreli spermatozoidite taka imam slusnato aj ve molam za soveti pozzz

2. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    јас идам денес у пет се надевам на позитивни резултати sweet woman bas mi e milo za tebe:)

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    sweetce кога ти си среќна знај и јас сум среќна :* :* :* те бакнувам и тебе и бебушот

4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ти пак си ги земај фолната киселина јас ги пиев од јануари без препорака на доктор а кога отидов чисто така на преглед му кажав дека ги пијам и вика нема проблем пиј си ги исега откако останав бремена докторот ми кажа да ги пијам до третиот месец и да ги прекинам......... за плодни денови се вели дека поцнуват на 14 ден па една недела ама немора да значи кај секој е различно затоа кога ќе ти заврши менструацијата и после два дена имајте си преку ден односи со свршување внатре па така можеби ќе успее јас овој пат се мачев 4 месеци така :* срцки фала ви на сите на подршката и што сте среќни со мене па се надевам во скоро време дека и јас ќе бидам среќна со вас ајде ви посакувам на сите побрзо добри вести :inlove:

5. lejdiii

lejdiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    со среќа и нека е господ со тебе

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    фолната киселина се само витамини и не се штетни ако ги пиеш и понатаму.а за плоднита денови обично викаат дека зависи од тоа на колку дена ти иде ако е на 28 околу 14тиот ден тие денови ти се најплодни ако е на 30 околу птнаесетиот ден итн ама да ти кажам и јас имам разбрано дека може да се случи да и веднаш после менструација тие денови да ти се плодни.ама јс би те советувала да не се замараш околу тоа туку опуштено да си водиш љубов со мажотти оти влијае и тоа колку си опуштена и колку си под стрес.и немој да гледаш дали преку еден или двадена или секој ден имате односи.другарками ми кажа дека секој ден а некогаш и по двапати имале односи во денот кога правеле бебе а има врска и тоа колку му е јака спермата на мажот ти ако му е послаба е тогаш најверојатно ке треба преку ден два да имате ама да не се правам јас докторка :) во ској случај како што прочитав 5 месеци се обидувате а тоа е мал период за да се загрижуваш(ама сепак те разбирам :) и јас и мажот ми правиме бебе се надевам дека овој месец конечно се зачнало прекрасното бебуле)а се надевам и дека ти наскоро ке се пофалиш дека сте успеале.нека ве благослови Господ со прекрасно детенце

7. mimozagrncarova

mimozagrncarova Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    fala mnogu za sovetite i se nadevam deka ovoj mesec ke se pofalam pozdrav i se najubavo na site

8. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    bev na ginikolog v4era ....ne sum bremena mi re4e ako ne dobijam do slednata nedela ke mi prepisel hormoni :(

9. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    зошто сеуште не си добила....? ајде нека биде се во ред барем да си добиеш без апчиња

10. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Ајде ќе биде не се секирај, тоа ти е од стрес изгледа, опушти се..и јас вчера бев и таа докторката ми вика плодов не ти е напреднат од последен пат ко те гледав а ме гледаше со надворешно ехо, и после ти е ама мн малку и не ми покажа срцева акција, вика може ти епокасно зачнато, изберзумена сум и јас, несакам пак да се разочарам, би ме скршило, денес ми 42 ден, вторник сум пак на гинеколог, незнам како ќе додржам до тогаш :(

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас би сакала да кажам дека и лекарите тука придонесуваат многу за да се извадиш од памет.
    Бев во Систина да се прегледам,да видам како напредува плодот итн затоа што до 11недела незнаев ни дека сум бремена,не пиев никакви витамини и нели нормално е да бидам и загрижена.Како странски државјанин за ехо,крв и мокрача ми земаа 14000денари ај кога се работи за здравје нема да се жалам за парите,ама ми наложија да направам уште еден куп непотребни испитување кои ќе ме чинеа околу 100 000 денари само за да ми ги земаат парите и као демек сите биле потребни |(
    Аминоцинтеза нема никаква потреба да правам бидејќи немам над 35години и ниту јас,ниту таткото во фамилијата имаме член со генетски абнормалии,тестот чини 40 000денари а може и да предизвика спонтан абортус.
    Пап тест истотака немам потреба да правам бидејќи последниот го направив пред 6 месеци,а и последните 5 ми се добри,тој чини 10 000 денари.
    Брисеви за микробиологија,со куп непотребни а и непостоечки тестови 35 000 денари.
    Да не ми беше ово работа ќе ме извадеа од памет а и ќе ми го олеснеа џебот,за срамота :swear:

На матичниот гинеколог во Мелбурн и пратив е маил со резултатите од тука,чисто онака да си ги има,го нашла од татко ми бр тука во Ск ми се јави да ми честита,ми прати по пошта некои витамини за понатака да си ги пијам и најубава честитка,ете тоа е пример за добар и совесен лекар.

На AnelijaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    женски и мене ми дојде ништо и од овој пат ми дојде и крварев малку повеке отколку поранешните менс. :( разочараноста сие тука и така се надеваме сега на мај да си пробаме силите.... :( бидете ми поздравени сите мои најубави феминки ве бакнувам :* :* :*

13. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Денеска имав нагони за повраќање значи цел ден, и уште ги имам-а никогаш не ми се десило да имам нагон за повраќање и никогаш не повраќам. синоќа не можев да заспијам бидејќи имав грчеви во стомакот и јајниците :?: -дали може ова да ми е некој симптом? Инаку јас сум за не на 12-13

14. ela-33

ela-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво, јас сум нова на форумов но и јас се трудам еве повеке од 2.5 год да останам бремена но никако не иде на лекар сум била и се е во ред а мж,ми не бил да се прегледа се се надеваме дека секој нареден месец ке се случи нешто ама и психицки веке поцнавме да се оптеретуваме има ли некој да ми каже дали треба да пиеме несто или дали некој пиел несто сто е на природна база и му има помогнато.Oднапред ви благодарам...

15. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Драга Ела, и ние сме исто веќе две години сме во брак и се уште не дошло бебето, маж ми прегледуваше сперма, јас канали значи се е во ред но сеуште немам бебе. Немаме пиено ништо сега за сега, јас чекам до лето ако не вештачко оплодување веќе вака не иди

16. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срц немора да значи јас 1 месец пред да останам имав нагони на повраќање и сабалје и навечер ама кога си дојде датата за менз дојде немаше бременост е после следниот месец кога останав бремена не ми се гадеше толку многу е дури откако ми закасни 2 3 дена правев тест и нели беше позитивен а симптомите на повракање ми се јавија по една две недели од задоцнувањето и еве сеуште неможам да се управам ниту имам апетит за гадење а нагон за повраќање постојано мн ужасно се чувствувам ама тоа е мора да се издржи.........ништо не ми се внесува во уста немам желба за ништо..
    јас ги пиев апчињата фолна киселина и испив едно пакетче од витаминот Е ама го оставив витаминот Е бидејќи докторот ми кажа дека го имало во оревите бадемите кикиритките сончогледот не било потребно да ги пијам и си ги пиев само фолната и фала богу си останав бремена на 4 обид

17. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Јас повеќе верувам во алтернативна медицина, отколку во таблети :x
    Пролистај низ гугл ќе видиш дека чаевите знаат стврано да помогнат дури таму каде што медицината неможе!
    Сум чула за три чаеви ( меѓудругото едниов од нив почнав пред 5 дена да го пијам ) и тоа :
    - вркута ( кај нас познат како бисерок )
    - мацина трева
    - црвен здравец
    Еве ти страна на ФБ каде можеш да потпрашаш повеќе :
    http://www.facebook.com/home.php#!/page ... 5687922806

Јас решив да пробам - од чајчиња штета нема!
    Поздравче :*

18. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    да големи се Шансите и мене истото ми се слуЧи

19. emiljota

emiljota Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Me interesira dali nekoj se ima sooceno so problemot so koj se soocuvam jas sega, za zal:(.....Mi e konstatirana dijagnoza na policisticni jajnici pred nekolku godini i sega so moeto momce vise eve cela godina kako se obiduvame da ostaneme bremeni:)) ama nikako ne ni uspeva.Mnogu mi e strav sto duri od toj strav ne se osuduvam da otidam na pregled, mi e strav od zborovite na doktorot.Inaku imam 23 godini. Zatoa ve zamoluvam ako imal nekoj nekoja slicna situacija ako sakate izvestete me, bidejki navistina sum zagrizena...pozz

20. anceto

anceto Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,jas sum nova na forumor,izvesen period gi citam site vasite mislenja pa eve resiv i jas da se pridruzam,jas i deckomi se obiduvame veke 5meseci da dobieme bebence...ama nikako da se fati... :( ,me ubiva mislata veke,neizmerno posakuvame detence,ama koga nesto posakuvas nisto od toa...:(,vi drzam sreka na site