Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.058
    Допаѓања:
    110.801
    Кај мене одлично се покажа терапијата со хомеопатија, одлична!
    Кукле кај мене 10 години уназад беше ОК циклусот, но последните неколку години почна да се изретчува, така да мислам дека или е сулудо поклопување или навистина помогнало. Не велам баталување на медицината, само треба да се земат сите работи во предвид.

На kukla21 и Bond Girl им се допаѓа ова.
  2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.227
    bokace мила :) ништо не помага за добивање верувај не фемисан, не чаеви, не Мака во прав имав пиено, па Витекс капсули ма јок ништо залудно парите. Само метформинот ми го среди циклусот, го пиеш ли ти сега него?

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Go pijam ednash na den , od koga pocna bubrezite da me bolat isto taka pocna i zeludnik da me boli pa bilo koj apcinja sto sum gi piela gi izbegnuvam . Momentalno samo caevi pijam :( vidov se uveriv deka nisto ne pomaga eve ista sum kako i minatiot mesec , sto uste ja nema vesterkata .

4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Се извинувам на сите за мојот коментар, немав намера никого да навредам :|. Дури од што толку пазам ми беше непријатно на една познаничка да и се јавам за да ја видам, зошто јас сум трудна а она знам дека се обидува а не е. Зошто знам како вие и јас бев во истата ситуација кога ке видев трудница и солзи на очи ми доаѓаа и вештерката кога ќе дојдеше и плачки и сееее. Затоа ви посакувам на сите што побрзо да си останете трудни и не заборавајте ДА СИ НАПИШЕТЕ ЖЕЛБА НА ЕЛКАТА, ЗА ДЕДО МРАЗ ДА ВИ ЈА ИСПОЛНИ :l:

На MADO, Zaljubena111, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Сега овој велис за дзабе ке го пијам?

6. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Според мене да, ама да не испадни сега дека те разубедувам ако сакаш пиј си го, но многу е подобро да внесиш 2-3 чаја во поголема количина отколку 7-8 колку ли има таму како во случајот со женскиот чај. Конкретно мацината трева ја има и таму ама сигурно не можеш да ја внесеш 500 мл колку што пријателкава ја внесувала ( во поделени дози чаша сабајле чаша навечер) црвен здравец нема, од него треба 200 мл и ти и маж ти. Во билна аптека матија и рекле дека може и да се мешаат заедно ама она вака читала по мнопгу српски и хртватски форуми дека имало успех и така го пиела ете успеало и кај неа. Можеш да си прочиташ и ти мислам ана.рс е форумот . Доколку нема успех во првите месец ипол, се воведува и вркута ( може да го најдиш и како вирак или горни пласт) на исти принцип како мацината трева чаша сабајле -чаша навечер. Значи на гладно сабајле чаша мацина, малце потоа чаша вркута, па после 30 минути јадење, попладне црвен здравец чашка од 200 мл со половина лажичка чај повече не смее, голтка по голтка во рок од 2 часа да се испие и ти и маж ти, и навечер пак исто како сабајлето со мацина и вркута. Ете тоа е, пробајте се надевам ќе ви успее :) Поздрав женички :*

На Acka22 и cvekence 03 им се допаѓа ова.
  7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    јас прво да пробам со овој за регулирање на циклус, а за останување бремена потаму, зошто гинекологов ми рече наредниве 6 месеци додека го лечам глупавиот хпв односи само со заштита ;( а поминаа само 2 недели...ехееее каде се 6 месеци...и ете затоа после ќе ме убива психата, ќе пробам еднаш-двапати безуспешно и одма ќе си направам филм, а може и да не е филм, може и стварно ќе се јават проблеми, менструација и онака ретко имам, што може да е поголем проблем од ова:(

8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.227
    барај нешто друго за да добиваш редовно мене овој чај не ми помогна пишав погоре што ми помогна во чајот од стојанови има овчарска торбичка која го смалува крварењето така да нема шанси да провоцира мензис

9. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Ти благодарам многу,мегутоа јас не сум од ск а во мојот град ги превртев сите аптеки и никако да најдам мацина трева од таа вистинската . Десет пакетчиња купив мегутоа ниеден не горчеше а знам дека треба многу да горчи.А овој што го пијам горчи пелин како да пиеш.поззз

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    како се пие мацината ? ја купив пред некој месец ама никако да почнам да ја пијам, имам 20 кесиња. ајде таман сега ми завршува па да почнам со неа.

11. cvekence 03

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Од бит пазар, не ја купив лично јас една пријателкна на сестра ми ја купи, гуглав по македонскиве форуми, па ајде де лекот нели не знаеме кој е. две супени лажици, ми стојат малку. не се сеќава оваа пријателкава едно ќесе на ден ли е, не ми текнува и мене точно пошто не е мало кесе. е сега јас си мислам 20 дена, нели е многу

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене мн ми е страв на своја рака билки да мешам.

14. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    таа од бит пазар не е правилната 20 кесиња по 50 денари 1000 денари за 20 дена нека не зеза таа бабата од кај што си ја земала ја знам, секаде е по 150-160 денари , ај на страна парите ама не е правилна не горчи воопшто а треба да горчи можеш на многу сајтови за билкарство да прочиташ. Нарачај си преку некој ако не си од ск да ти земе од билна аптека стојанови или матија . Немојте од пазар да зимате. Пријателкава во 500 мл вода ставала 2 супени лажици и ја пиела како што кажав погоре. Тоа кесе што го имаш ти се става во 2 литра вода мислам , знам на времето прашував и јас ама видов бабава појма си нема и не зедов, а највеке ме иритираше цената, на што личи тоа кесе 50 денари мислам дај.

да треба да горчи ептен пелин горка е нарачај сипреку некој од ск или кога доаѓаш тука купи си многу прават профит лугево на мака на останатитите

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Девојки, кај мене проблем плус :(
    ММ правеше испитувања некои, му земаа брис од уретра, излезе дека има стрептокока, а јас правев пред месец дена се беше негативно. На ова моиве резултати сега и не верувам, лабораторијава во мојот град е многу застарена и се сомневам во резултатите. Е сега моето прашање е дали можам од сабајле матичниот да ми земе брис и да ги однесам во Скопје на клиника, на микробиологија? Дали се закажува нешто или ???

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.058
    Допаѓања:
    110.801
    Немојте чаеви на своја рака, немојте! Разбирам, чај од маточина, чај од камилица, се разбирам, ама мешавини, горки, пелини.... Немојте :x

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас никогаш не сум носела на микробиологија. Од секогаш ме нервирало тоа да м'кнам наваму натаму. Незнам за закажување како иде, ама види колку време може да помине од земање на брис до предавање во лабораторија. Да не помине многу време, па да после примерокот ти е сув и неможе да се направат анализи. Консултирај се со матичнио прво.

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Libra88,znam deka otkako mi zemat primeroci,ginekologot sekogas mi napomenuva sto pobrzo da gi odnesam,ako sakas za vo skopje,epna opcija ti e da odis na privatno,a drugata na drzavno so prethodno zakazuvanje.Izdrzi mila,toa se samo prepreki koi ne pravaat posilni,i nie od edno na drugo,ne sme ostanale bez problem.

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Dali znaete koklu se dvizat cenite vo sistina za mikrobioloshkite brisovi ?

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Libra88,

мислам дека брисевите за максимум 2 часа мора да се однесат на микробиологија. Инаку не се закажува само ти треба упат од матичниот гинеколог за микробиологија или јас ги носам исто на клиника ама во Институт за Јавно здравје мислам сите таму дека ги носат. За цената мислам дека е околу 400 денари за 4 бриса.
    За приватно во авицена лабораторија има ценовник на интернет побрај ги има сите цени.