Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Во систина брисевите се на 4000 претерано скапи се, авицена се 2800 плус уринокултура има во таа цена.

И во билна аптека матија имате дипломиран биолог кој кажува за чаевите , прочитајте по форумите на колку жени имаат помогнато, доказ е и пријателкава. Јас само сакав да помогнам а вие како си сакате.
    Башка чајот од црвен здравец е богат и со гераниум одличен е за имунитет и за срцето. Така да тврдам дека нема штета од него.

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Докторот му дал амоксиклав да пие и му кажал овие 10 дена додека ги пие да паузираме со секс :) баш за празниците кога ке имам и јас одмор :) абе малер си е малер.. а и до душа кој знае од кога си ја носи бактеријава, а ние си имаме секс (facepalm)

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тоа секогаш така бива.. Не кревај паника, може не е кај тебе страшно. Иако сигурна сум дека ќе се смириш кога ќе видиш чисти брисеви.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.125
    Епа имајте со заштита, иако не памтам како беше тоа :tmi:

5. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    епа ке си пиеш и ти терапија неможе само едниот streptoccocues agalactae ли ја има? ако е таа тогаш ти му ја имаш пренесено, таа ние жениве ја имаме , ама во одредени случаужи букнува и прави проблеми јас 100 пати сум ја имала и само со појак антибиотик минувала како сумамед.

6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Добив :( ама знаев барем, осеќав подолго време дека ќе добијам.

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Toa e jacquelline,boli no ne se razocaruvaj,ajde soberi sila za sledniot mesec :*

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Koga go prasavme doktorot dali I jas da pijam mi rece nema potreba da si ja narusuvas fllorata. Od kade bi mu ja prenela jas, zaedno sme 6 godini a prednego sum imala samo eden partner so koj sum imala odnosi samo so kondom??? Procitav po srpski forumi deka taa moze da dojde I od odnosi, no I deka ja ima I kaj mazite I zenite I deka moze od zeludnikot preku mocnite kanali da dojde. Vo ponedelnik ke mu se javam na maticniot da vidam sto ke mi kaze.

9. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    при нарушена вагинална флора може да букне бактеријава и јас како што знам доага од дебелото црево не од мочните канали бидејки докторите ме советуваа да внимавам на бришењето и секогаш пијат двајцата партнери антибиотик за да нема јојо ефект на ти го дај ми го :)како и да е не паничи воопшто не е страшна бактеријава

10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Libra88,moja bliska prijatelka ja imase bakterijata i kako sto mi objasni taa bakterija ja ima vo debelo crevo i pri mala nevnimatelnost se prenesuva vo vaginata i mocnite kanali.Znaci ima bakterii koi se prenesuvaat od eden na drug partner i bakterii koi ne se prenoslivi.Konkretno vo vasiot slucaj potrebno e da piete i dvajcata partneri antibiotici bidejki taa e prenosliva.Prijatelkava piese edna doza antibiotik,i slednite mikrobioloski testovi i bea uredni.Samo ke ti kazam da ne se plasis i panicis,moze taka ti izgleda ama ne e nisto strasno.

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.141
    Јас пак со прашање:$дали од ХСГ може да е поразлична менструацијата?? Добив два дена порано,па само 2 дена имав онака нормална менструација,а вчера и денес(3 и 4ден) имам само кафеаво. А јас обично имам 4 дена крварење,а 5-6 ден само кафеаво. И сега незнам што е работата,а од утре треба да почнам да пијам Кломифен ! А неможам да ја добијам докторката да ја прашам. Па дали некоја од вас имала слично вака ??? Позз и имајте си убав ден.

12. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Фала многу јас ке го испијам ова кесе а за другото ке побарам да ми пратат само мацина трева и од црвениот здравец.Лекот може да е пет пари само треба да го знаеш.

13. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    ми
    слам дека овие се препорачани чаеви со декларација е се можес да си процитас со се има внатре,а сакам да пробам со нив зосто досега од доктори и лекарстава две ипол години бес успех со сите резултати во ред. Можеби гресам незнам мое мислење.поззз

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Цвеќенце, без грижа. Тоа ти е моментално, не секогаш има неекоја причина. Кај мене минатите 2 пати течеше како чешма. Сега ми е поумерено. Не се грижи, сигурно не е страшно и.пиј си кломифен. По.колку имаш.за пкење на ден?

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.141
    Фала ти Кукла,оти многу ми беше чудно овој пат.Треба да пијам 5 дена (2×1). Па после да идам на фоликулометрија !!!па ќе видиме како ке биде !!!

16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Libra јас ја имам истата бактерија во урина моментално, инаку сум 15 недела трудна, немам никакви симптоми. Пијам антибиотик, матичниот гинеколог ми рече само јас да пијам, партнерот не, баш прашав. Но другиот доктор кај што одам приватно ми рече и он обавезно за да не се вртиме во круг. мене тоа повеќе ми има логика, па сега двајцата пиеме. Зошто не си направиш една уринокултура, да бидеш на сигурно дали ти ја имаш. Зато што ти кажувам јас немам ниту еден симптом. Па ако ја имаш, докторот ќе ви препише соодветен антибиотик на двајцата.

17. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Матичниот ми даде упат за ХСГ сега да ми заврше и ќе закажам, е сега дали имавте односи пред испитувањето правевте ли пауза откако ви заврши до терминот за ХСГ малку ми е нејасно

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Na mm mu zemaa bris od uretra I tamu mu ja najdoa. Urinokulturata mu bese cista, nemase nisto. Ama jas sepak ke se javam vo ponedelnik kaj maticniot.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема специјални подготовки за хсг. Сепак, како за на гинеколошки преглед, ден претходно без односи.

20. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    фала Кукла на одговорот, како се ближат празниците така се повеќе ме фаќа носталгија за бебе до кога вака ;(