Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    sweet, имаше ли симптоми??? ајде сподели тука со нас јадните :D :D :D

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Cestitki sweet,so lesno da si ja pomines cela bremenost

На sweet.woman и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Знаев дека некој ќе не израдува месецов :D Честитки @sweet.woman :clap:

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Cestitki @sweet.woman od se srce ti posakuvam da si imash najlesna bremenost , i ne misli na losi raboti . Jas si dobiv kako za prv den kafeavo tece :) Zeni ubav pomin za docekot na Novata godina , i sakajte se so mazencata vasi :)

5. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    гледам барате уште една трудница... :)
    еве и јас да се приклучам.:D

На Annath, Bozica1980, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    ajde stefi, cestitki i na tebe, da si imas ubava bremenost i da si go galish meshko vo novata godina

Da se prijavam, samo sto mi dojde, nema bingo ni ovoj mesec.Kako sto mi pocna godinata, taka mi zavrsuva. Mi preceka na 01.01.2014, sega me isprakja na 30.12.2013 Utre sabajle ke odam da napravam OGTT test, i do matichniot ako raboti da mi dade uput za hormoni, pa nekoja da mi kaze dali treba zakazuvanje na klinika za hormoni ili moze pravo da se odi, i kade tocno se odi??? Ako uspeam za zemam uput utre planiram da pojdam na klinika i da gi ispitam site mozni hormoni.

Jas ovaa godina definitivno ke ja pametam po najlosha, iskreno polosha sum nemala... i ja molam shto pobrgu da si odi, a narednava malku poveke da ne' saka, da ne bide idiotka kako 2014.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    A zosto ke proveruvas skrien seker ako nese lazam?

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    матичниот ми кажа дека десниот јајник ми е полицистичен. Читам по форуми дека они кои имаат ПЦОС можно е да имаат скриен шекер. Планирам и инсулин на 3 ден да испитам. Ме нервира што за повекето работи кои треба да се испитуваат досега сама на своја иницијатива сум си ги правела без да ми каже матичниот. Па можеби ке треба метформин да пијам. Читам дека многу жени постигнале бременост со метформинот. Но сето ова се само претпоствки, додека не испитам нема да знам.

На Bozica1980, MADO и bokace им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ako. Podobro da proveris da bides na sigurno i da si mirna :)

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    и мојот е полицистичен (на границана полицистичен,ама сепак тоа е) ама докторот не ми кажа ништо околу испитување на скриен шеќер. ќе испитам и јас тоа заедно со хормони на третиот ден, се разбира ако добијам пошто денес ми е 7-ми ден откако испив примолут нор и пак ја нема.....ме полуде веќе

11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    абе поголеми доктори ке станеме од нив, а кога ке им кажеш, ова да испитам ова така да направам ке кажат многу читате на интернет. А како да не читам кога не кажуваат ништо и не се интересираат за ништо...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    фала фала ви на сите на прекрасните желби и честитки ме исполнивте кога прочитав секој коментар од вас ми е подршка. се помолив за сите што побрзо да им се исполни желбата за бебе. а за симптоми единствено нешто што приметив е што градите не ми се спајнува си остана надувани и тешки и кога и дојде денот за добивање обично ден пред тоа се смалува друго нема за гадење повраќање допрва почнав може да се каже од кога е добило срцева реакција. позз и се најдобро на сите а и да ви кажам овој месец ја практикувавме кучежката поза

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас си кажувам дека читам од интернет..ама и ми се поклопува она што го читам со она докторот што ми го кажува. Не го менувам за жива глава :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    не кажуваат зошто треба да наплатат уште некој преглед плус, ако ни кажат се одеднаш како ќе се враќаме по сто пати на преглед. Ни малку не е човечки што се заработува на маката и здравјето на луѓето. А што да се прави, 98% се исти.

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  15. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Честитки мила, со лесно да ти биде бременоста. Многу убава вест за почеток на нова година. Ајде сега да не префатиш сите на темава.

На cvekence 03 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bas taka libra,poveke od doktori sme,kaj site sto odam na konsultacija me sovetuvaat nemojte da citate po forumi,po interneti,slusajte me mene,a do sega nieden ne se angaziral seriozno,se e na nasa inicijativa,citajki po forumi.Mnogu glup i bese muabetot na mojata maticna,idam da si pobaram uput za HSG i mi vika e sto ti treba,super ti e se :o,i jas i velem e dobro doktorke da imam ne daj boze pregrada na matka ili mi se zapuseni kanalite se gleda li na obicno eho,mi vika e ne,dobro dobro ajde idi i napravi si :emo:.Taka da,se otislo tamu kaj sto ne treba.Ke si se borime nie,koj si gi ima makite toj ke si gi trpi i tera.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    :hug:
    Cestitki i od mene!
    Da si imas najlesna bremenost i najslatko bebule. Cuvaj se i raduvaj se. Pozdrav

18. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Честитки до сите на кои Дедо Мраз им ја остварил најголемата новогодишна желба - на другите им го посакувам тоа да го добијат во 2015та!
    Можеби може да биде мала утеха - ако се вратите во темава некаде во 2013та, ќе забележите дека скоро сите се префрлиле или во труднички муабети, или во темата за бебиња. Кој на полесен, кој на потежок начин, верувам сите ќе успееме! Среќни празници!

На girl-miri, MADO, Bond Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Честитки нови трудници! :) @darcy е во право за 2013, јас сум една од тие кои киснеа на темава по 24 саати, па се префрлив во труднички муабети, па во бебе, па сега веке во дете. Голем е Господ, ќе ни помогне на сите! :)

На girl-miri, cvekence 03, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    SREKNA NOVA 2015god.na site na forumov. Ajde malku da se opustime i uzivame vo praznicnive denovi,pa neli i bebeto doaga kpga sme poopusteni?!
    Na site vi posakuvam dobro raspolozenie i vi goposakuvam istoto sto i sebe. Vo 2015,site so po edno(dve)bebulinja i dogodina istiov den site vo tema ,,bebe,,.
    Love you all girls

На MADO и do-re-mi им се допаѓа ова.