Нека Новата Година ни подари се што сакаме, а што не се купува со пари. Среќна, бериќетна и плодна Нова Година!!!!!
Срекни новогодишни и божиќни празници на сите , да сте ми живи здрави, секогаш насмеани и весели , оваа година на сите нека ни се исполни желбата и догодина да пишуваме во темите за бебе,
Zdravo na site i Srekna Nova Vaka,mozebiprasanjevo e poveke za dr.tema,no ke prasam tuka. Vcera beb na gin.merev folikuli,14ti den od ciklus. Imase dva fol.edniot 7 mm.drugiot 5mm. Mnogu mali,a endometriumot 8mm. Doktorkata rece deka se mn.mali i deka ovoj mesec nemam sansi. Od nareden mesec mi prepisa klomifen ,da picnam od 5tiden od ciklus. E sega sakam da prasam prvo dali ako ima folikuli a se mali voopsto nema ovulacija,ili moze da nastane pokasno. Na pr.da porasnat nekade 17ti 18 den od ciklus i togas da nastane ovulacija???...Drugo ne mi e jasno zosto mi rece da gi pijam od 5ti den,a tuka citam nekoi od vas pocnuvaat od 3ti den....?! Vi blagodaram
mislam deka se mn mali i tesko da dojde do ovulacija. Vo vakov slucaj mozelo da ti dade fsh inekcija za da gi zgilemi. Taka planira mojot doktor bidejki rekovme sledniot pat inseminacija na priroden ciklus. Ako ne porasnat dovolno ke mi dade fsh. tesko deka ke ima ovulacija ako ne porasnat dovolno golemi. seedno e od koj den ke pies. Jas imam pieno i od 3ti i od 5ti. Ne beri gajle za toa.
Mene na 12 den minatiot pat mi bese 9 mm. Prethodniot pat na 13/14 mi bese 10mm. Doktorot vika toa e solidno. Mislam ne e loso ni tvoeto. Vo meguvreme mi se zadebelil do 14mm. Najubavo da zboruvas ao ginekologot. Opsto poznato e deka klomifenot go tenci endomwtriumot. Ako ima potreba ginekologot treba da ti dade estrofem koj deluva na endometriumot. Toa e estradiol vprocem.
Jas go jadev vo dve varijanti - go mesav so zelka i morkov kako salata. Taka polesno se podnesuva. piev i soknod cveklo, onoj na fruktal. Na pocetok tesko odi pienjeto, ama koga ke se naviknes ke ti se zasladi piev po litro na den
јас го цедам во соковник со малку лимон, морков и обавезно едно јаболко. јаболкото му дава блажина, а лимонот го прави освежителен.инаку само цвекло ми е многу блантаво ми се гади од него, ама здраво е пустото, за се помага, мора да го поднесеме
Srejkna i bereketna godina dragi feminki. Vi posakuvam na site ova godina da si dobiete bebe od srce vi posakuvam na site,na site da vi se ispolni zelbata i ova godina da si dobiete bebe Kako sto kaza edna feminka pogore,jas vo2013g visev na temava. Prvite 7/8meseci so negativni rezultati a potoa vo 2014se rodi mojata kerkicka. Sega visam vo temite kaj bebe a tek uste eden mesec se prefrluvam vo dete Vi posakuvam na site ova godina da si dobiete najubav poklon bebuski za site vas
feminki jas pred nekoj den pravev HSG I proodni se I dvata kanala ne bese bolno malku samo menstrualna bolka dodeka trae snimanjeto jas imalku krvarev I nemoj da odlozuvate celiot proces trae samo pet minuti e sega prasanjeto mi e dali e normalno pak na momentI da imam menstrualni bolki me fati I za brzo me pustat
Нормално е да се имс благи болки не се секирај и да хсг е толку едноставна процедура што е бесмислено да се одложува
Девојчиња, отприлика сум на средина на циклусот и некаде овие денови според докторот ми се плодните денови ама едно не ми е јасно-градиве ќе ми пукнат, дали е тоа ПМС и ми поминале плодните денови или можно е да ме болат градите а да сум во плодни денови?????? Јас мислам дека откако почнуваат да ме болат градите значи дека плодните денови поминале и ме фаќа периодот на ПМС???Што одговор на ова иако знам дека речиси е невозможно да ги дефинираш овие симптомиве
хммм'.. и мене ме болат после овулација. никако пред. ама секој организам е различен. си пробала да следиш овулација? на доктор или со некој тест дома да знаеш мој ден се случува?