Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас го јадам купечки од тегло, најбрзо ми е за салата со ручек, а и вкусно ми е.

2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Кукла, на кој ден се дава фсх доколку не се пораснати фоликулите? и во која форма се зема фсх, таблети или инекции?

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Zencija, jas utrovo si ja vidov vtorata crtka! <3 Me blagoslovi Bog po vtor pat, bez da go odam trnliviot pat dolgo.:) Sega odvaj cekam da odime da go vidime susamceto, tamu ke mi bide pametot! :) Posakuvam na site ovde da stanete majki sto pobrzo, da bidete od Boga pomazani! :*

P. S. Izvinete na latinicata, nemam mak. poddrska na telefonot.

На Annath, cvekence 03, Bufi и 17 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Честитки Елена. Да имаш лесна бременост :) да повлечеш нога за сите нас:)
    инекции се тоа. ако не се лажам гонал или фостимон.. по мене тоа е проценка на докторот. мора да те следи на фоликулиметрија и да гледа како се развиваат фоликулите. Колку што имам читано некаде кај 7-9 ден обично се боцкале. ама ова не ме држи за збор.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Vlecam noga, vlecam nos, se samo da se isprazni vecno temava! :)

На MADO, danichap, Bond Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.141
    Честитки и од мене:clap:Со убаво и со лесно да ти помине бременоста!!!!!

Јас денес бев на фоликулометрија,имав еден фоликул(25мм.) На десниот јајник и два ( 19мм. и 16мм.) на левиот јајник,ендометриум 7мм. Примив Прегнил 5000 и сега ќе видеме!!! Останува да чекаме;)

На MADO, danichap, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Да кога ми кажа докторот да испитам едвај чекав да добијам и да го направам уште тоа испитување, добив ѕвонам за термин и веднаш ми закажаа за утредента , е кога чекав тогаш ме фати страв, затоа ви давам подршка на сите да не одложувате ,јас само наредните два три саат имав крварење не обилно и толку ама одвреме на време ме фаќат болки па ме пуштат се мислами да не е и од растењето на фоликулот како и да ќе си купам ленти за овулација овој месец.
    Елена М. честитки за бременоста влечи нога и за нас, а и сто им честитам и на претходните две трудници :party::party::party:

8. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Flower,ubavi folikuli,samo napred,mora da bide. Sakav da te prasam pred da ja primis inekcijata dali piese Klomifen za folikulite,ili sami porasnaa tolku??
    Jas treba da pocnam so Klomifen,pa zatoa prasuvam

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.141
    Да,пиев Кломифен од 5 ден на циклус,и докторката рече дека се супер фоликулите.Пред некој месец кога бев на фоликулометруја на левиот јајник немав фоликули,а еве сега со Кломифен 2 имам;)
    Пиј си ги,ако ти се препишани од доктор и после треба да се следат со фоликулометрии.Дај боже ајде веќе сите да се тргнеме од оваа тема !!!

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    честитки елена, и да влечи нога, пошто убаво ни започна годинава :)
    јас сакам друго да прашам луѓе имам ненормални болки ви јајниците веќе три дена, за добивање рано е на кај 20-24, дали е можно од самото оплодување да имам болки, и нагон за повраќање, абе ништо не можам да ставам во уста-освен јаболко, ај тие поискусните нека ме просветлат:D

11. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Јас денес пак си добив, и сум на крај со нервите. Еве два месеци откако е излечив бактеријата уреаплазма, и пак ништо. Никогаш во животов сум немала проблем со јајници, ни со цисти, менструацијата секогаш редовна. Оти вака ненам :( ... 6 месеци се обидуваме и ништо.
    Инаку откако е излечив уреаплазмата наместо да добивам како и до сега на истиот датум сега добивам 3 дена пред него (имав на 8 а денес добив на 5) односно на 28 дена што е многу нормално.
    Кога мислите дека е време да одиме со сопругот на испитување за плоднос, да испитувам канали ред други работи,,,,, а и каде да одиме во која клиника ?

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Nekoj ke kaze malku se 6 meseci. Da cekas do godina. E sega jas mislam so vreme da se proveri se, da si raat. Sto ke cekas ako moze imate problem, samo vreme si gubite.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Cestito elena.mak,da si imas lesna bremenost,ubavi vesti pred golemiot praznik Bozik...:l:

14. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Cestitki Elena,so ubavo ,so lesno i so mnogu vnimanie od soprugot da si ja iznosis bremenosta.

Ako sakas da ni kazes kolku vreme se obiduvavte za vtoro dete i dali piese nekoja terapija pred da ostanes ili se bese prirodno?!..izvini sto sum ljubopitna,se nadevam ke ni odgovoris pozdrav i srekno uste ednas!

15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Flower, a dali piese estrofem paralelno so klomifenot?...prasuvam bidejki mene dok.mi prepisa samo klomifen,a na 14ti den od ciklus endometriumot bese 8mm. Od iskustvata na drugite feminki citam deka skoro sekogas se dava estrofem za da ne se istenci endometriumot od klomifenot.
    Tnx

16. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    мене 5 дена ми касни :^)
    направив тест и ете ништо негативно :|

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @Ninichka јас не пиев естрофем.

18. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Сρеќни пρазници и од мене и лесна бρеменист на вас феминκи мене денес ми дојде,е сега да ве пρашам на κој ден κаде и κолκу ве чинеше пρоодност на κанали ?
    Пс:ич не сум ρасположена оти κај да се свρтам само тρудници а и вчеρа се сκаρав со маж ми зашто ме теρаше да идеме на гости а женаму на тој е бρемена па κолκу планови пρед нас напρавија за име за мебел за се а јас плачев од внатρе

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @rakce89 баш те мислев деновиве..
    се прави околу 9ти ден, плус минус 2 дена. јас правев во систина. околу 4800 мкд.

20. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Има неκој на дρжавно пρавено? Е κуκла почнав да ρаботам и мислев деκа сум оптеρетена и за тоа ништо не бидува али ете нее ни до тоа?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.