Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мислам некој имаше пишано наназад, околу 1000 мкд

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Не,само кломифен пиев,и јас ја прашав треба ли нешто друго да пијам,и она ми рече не треба.јас сега планирам да почнам цвекло да јадам-тоа го здебелува ендометриумот.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Цвеќенце, купи си и ананас :)
    дај боже да биде овој месец :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Ракче не можеш така, не можеш да се оградиш и да се скриеш од сите трудници на земјава. Јас па се радувам, еве денес нека каже @elena.mak колку сум и се израдувала, ко за сестра ми се чини. Не смееш да дозволиш да западнеш толку многу, не е убаво тоа, не е фер и спрема маж ти. Не е за нас, за маж ти, за сите трудници на светов, туку за тебе е, тоа најмногу те уништува од се да знаеш. Еден ден и ти ќе бидеш бремена, сакаш ли за тебе некој со волку огорченост да збори. Биди опуштена, празници се, убавини се.

На menelele, elena.mak, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Zn ama ete toa e a proodnost na kanali e kako rengen ili kako e ?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Точно така, рендген
    ангелче, ти никогаш ли не чувствуваш неправда?? јас сум далеку од огорчена, ама не секогаш ми е право кога ќе видам трудници околу мене. моја блиска другарка е бремена и приметив дека несвесно ја избегнувам. Вчера на гости бевме, не дека има проблем некој, ама нон стоп мора да лежи, па нозе да крене на нешто, па перница за потпирање. порано не сум го ни приметувала ова, ама сега ми сметаше?! дури и мм искоментира кога си отидовме! Незнам дали сите трудници се вакви или мене ми работи психата, ама толку многу се нервирав што едвај доседов.
    луѓе сме, некогаш е тешко, некогаш полесно. јас многу се радувам за другите бремености, ама ете некогаш и јас сум човек.

На menelele, MADO, Bond Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Кукле веруј во последно време дури и повеќе трудници гледам околу мене од прано, и по дифолт сите се размазени, разгалени и за бебето и мажот во тројка зборуваат во еднина, ние сме пргави, ние сме бесни, ние сме поспани, ние сме гладни....па муабети од типот идиотов во стомак, дембелов во стомак, курлето, дундето.... Ама не дозволувам тоа да ме разбесни и да си го нарушам мирот заради нив, а не па и да се скарам со мм за тоа. Додуша имам многу поголеми нервози деновиве од тоа, имам поголем проблем од тоа да заприметувам што прават. Но едно знам, не е неправда што тие се бремени а јас не, неправда е малото бебуле на детска клиника која останала сама и болна, неправда се сите бебиња напуштени, не е неправда што најдобрата другарка ми е бремена, не е неправда што Еленче ни е бремена. Не знам, можеби не сум во право, ама јас така се чувствувам. Еден ден сакам да знам дека сите овде се радувате за мене како јас за сите што ги испратив, а не да мислите за мене ко за неправда, едноставно им го правам на другите тоа што сакам и мене да ми го прават ;)

На Summer16, menelele, elena.mak и 5 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    не мислев неправда као зошто она не јас. тоа не мислам ни дека ќе го осетам.
    Во право си за тоа дека такви работи не треба да допираат до нас. Ете, мене ретко ми се случѕва, ама ми се случило.. и немам против бременоста ништо, ниту мислам зошто јас не, однесувањето и истакнувањето на истото ме нервира.

На menelele и flower30 им се допаѓа ова.
  9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Cestitki Elena,se najubavo

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    И јас сум иста,и потполно те разбирам.Знам дека е лошо тоа што сакаме да се дистанцираме од нив,и испаѓа како да сме љубоморни,ама ете некој знае да се контролира некој не.јас кога ќе ја слушнам старосватицата моја пред мене кога ќе рече : "оф аман веќе кога ќе се породам веќе еднаш", или "незнам што ми требаше да останам трудна" ми иде да и ја шлапнам една.јас се би дала да бидам трудна и да ме боли стомакот од причина што има нов живот во мене,а не нешто друго да е......а далку од тоа дека они ни се криви,секој за себе си одговара;)

На kukla21 и menelele им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Ја може смешно прашање ќе поставам- треба ананас свеж или може и сок од ананас или конзерва ??:^)
    И јас се надевам кукла,ајде може ќе добиеме задоцнет подарок од Дедо Мраз:D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    milamila988 mene koga me pravea HSG,imav kafeav iscedok cinam cetiri-pet dena,a samo toj den me bolese stomakot kako menstruani bolki,no vo meguvreme posle cetiri dena od HSG imav ovulacija,taka da ne ti e losa idejata da si kupis lenti.So sreka!!!

13. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.086
    Значи едноставно не може да не те тангира тоа и да си кажеш дека нема правда на овој свет, се надевам дека сите поскоро ке останете бремени ама недај боже да тргнете по оној трнлив пат по болници, лекови, операции, и постојано изложување на интимата на докторине :envy:. Сакаш нејкеш ти се јавува тоа. Конкретно јас правев операција ден потоа дознавам за бременоста на жената на другар на мм , кои кога јас и мм планиравме дете они не се ни познаваа, еве ја она кај да е ќе се породи , а јас уште сум на 0. Не ми згрешила жената ништо, не ми е крива она за мојата неплодност, свесна сум, ама пак ќе кажам нема правда и не е фер. Зар не е неправда, пушачи, конзумери на алкохол дрога ( да дрога, во мое маало има наркомани слободно ќе ги кажам кои имаат 3 деца близначиња и плус уште едно) и сите они да остануваат од прва бремени а ние остнатите пази на ова пази на ова, пиј ова пиј она, пола плата ми оди на витамини, лекови и триста други глупости и пак нема ефект. А, највеќе ме иритира кога не некој ќе се лигави, туку ќе остане природно после неколку месеци обидување и ке почне ауу па јас се измачив за ова дете ауу јас сум паталец. Кој паталец побогу, од 3 месеци обиди. Паталци се оние кои се подложуваат на секакви стимулации, интервенции , ин витра и сл.

На Valentina.Vaki, menelele, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ladymici,eve konkretno jas so mm koga resivme da se obiduvame za bebce si dadovme period od edna godina.Vo meguvreme vo toj period imav napraveno samo hormonalen status i mikrobioloski brisevi ( se bese vo red ).Posle edna godina obidi koga resivme deka e vreme mm da napravi spermogram,ni se slucija milion drugi problemi,mm so seriozen zdrastven problem koj podlezese na rengen snimka tokmu vo toj predel,zatoa periodot da se napravi prviot spermogram se prolongirase za uste sest meseci.Na sala pomina cela edna i pol godina.Po moeto iskustvo bi ti preporacila veke da pocnete so ispituvanja,a HSG moze da si pocekas uste izvesen period.Ako nema nikakov problem ke bidete poopusteni,ako ima ke se stremite da se resi istiot.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Rakce mene na drzavno mislam okolu 900 denari bese,no imam pisano pogore vo temata,ako ne te mrzi prolistaj nagore,za postapkata mislam mi zemaa 700 denari i za rengen snimkata uste 200-250 denari.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Јас, пак, се радувам кога ќе видам трудница. Нормално имам едно чувство на тага оти јас не сум бремена, ама од друга страна кога ќе видам толку многу трудници, ми влева некако надеж дека и мојот ред ќе дојде. Исто многу се радувам на форумов некоја кога ќе каже дека останала бремена.
    Баш на фејсбук гледам сега слики што ставале за Нова Година, доста мои другарки со мешиња, и ми доаѓа на сите да им пишам, и одма да ги распрашам колку време им требало, или некој совет да дадат :D Aма срамота е, хехе.
    Сите различно реагираат на тоа, не обвинувам или осудувам личности кои не можат да бидат околу трудници, ама ете јас лично - обожавам. Ви кажувам, некако надеж ми влева, и не можам да го опишам тоа чувство :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.086
    Точно да влева надеж кога некој што го минувал или минува овој пат ќе забремени и дава надеж дека и јас ќе искочам како победник од оваа битка. Ама искрено да збориме, каква надеж ми дава пример денес пишува/ кажува некој дека се обидуваат т.е почнале со обиди и за месец два бремена останува, тоа не ми влева надеж туку поголем страв дека имаме голем проблем, страв дека сите успеваат но не и ние, зборам отворено не сакам да се преправам .

На menelele и flower30 им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Се согласувам со тебе, затоа викам сите различно реагираат. Јас не се преправам, само кажувам како се осеќам. Можеби и јас некогаш во иднина ќе изгубам трпение, и ќе поминам низ таков период, каде што нема да можам да седам во друштво на трудници, ама ете сега само ми доаѓа да ги запирам труднициве и да ги испитувам која им е тајната :rofl: И многу имам желба со бебиња да седам и да си играм, на пример со внук ми :)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Pretezno svez go jadev. Onoj vo konzerva ne mi e vkusen. A i aveziot ne e bas skap sega :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Ke kupam;)