Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.538
    Не барам никој да ме разбере, тука само можам да се ја искажам маката која како грудка ми стои во градите и која што не можам ни на сопствена мајка да ја кажам бидејќи е пречуствителна би умрела од мака кога би знаела нејзиното чедо што преживува и колку пати. Пред неа глумам лудило - ќе биде, како не, има време...
    Тој што го мине мојот пат секако ќе ме разбере.

На Bufi, darcy, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nema potreba da se odkazuvas.
    Kako toa ke se otkazuvas, zosto nekoj imal los den pa se isponasal.
    Ic da ne ti e gajle preskoci gi. Jas znam deka mozda si vo tie godini koga sakas rabotata da ja isteras i ti e do toa da ostavis dobar vpecatok, ama veruvaj mi posle 40 ic nema da ti e gajle koj kako misli, obicni raboti nema da ti go menuvaat mislenjeto za drugiot.
    Ic da nemas gajle, tuka ima i dobri luge ne se site pis na usta.

На MADO и bokace им се допаѓа ова.
  3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Zasto mislish deka ima mrazenje ?

4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Prvo ke te iskaram pa makar se nalutila.
    Nema da si odis nit od forumov a uste pomku od temava.Ovde nekomu trebas ako ne radi drugo radi toa moras da ostanes.:hug::!:
    Ne smees da se otkazuvas od rabotite koga trgnuvaat na ugorniva bokace.Naprotiv,bas togas ke uspeees.

Okolu mrazenjeto...za mene ne postoi toj zbor.Mnogu mi e silen,stvara mnogu jadovi i go tera coveka na greski.Moe mislenje.
    A go sretnav citajki ja temava.
    A veruvam deka posle odredena maka sto covek ja ima vo zivotot,koga ke ja resi deka ke si promeni del od prethodnite stavovi.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Na vakvo karanje ne se lutam :) Ja zasakav femina uste od prviot den koga sum tuka , tuka imalo i feminki sto si zaminale iako imalo poteba da ostanat tuka . Vo ovaa tema ima nekoe podeluvanje i so podrskata i so se na samo tuka , tuku na celiot forum ( taka ke go svatam toa mrazenje )
    Moeto iskustvo ima mnogu zborenje i smetam deka mozat da ocekuvaat i soveti i podrska drugite clenki tuka na temata . Vo nedela polnam 21 godina :o mlada premlada haha no imam tolku mnogu petenje i iskustvo kako za 40 godini haha i mozam da gi razberam drugite mnogu ubavo , vo odnos na iskustvoto za muabetot deka imalo navodno zavist ili neznam ti sto , ete malku ke pisuvam poopsirno za da ne me razberat pogresno . Mm mi vika dobro zasto ne i kazes na taa i taa osoba deka ti smeta da razgovarash za tema bremenost i za bebinja ova e muabet od denes za istata osoba od slavenjeto na novata godina . Ednostavno ne mozam da kazam tuku probuvam da smena tema iako tesko odi no probuvam .Pred niv sum mnogu jaka no tuka na forumov ama bash ic ne sum . Ne sakav da nastane mesanica na temava , vo privatnosta mojata napnatosta ja pokazuvam poinaku i togash reakcijata beshe cigara za cigara , i sekako deka ne e sekogash taka za jas da pusam non stop cigara za cigara ali aj ke prekratam so mojov tekst za da ostavam i nesto za drug post .:wasntme:
    Galapce prekrasna si :angel:

На MADO и galapce им се допаѓа ова.
  6. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Mislam deka site nie nekogas imame denovi koga ne lutat trudnici luge sto prasuvat ajde koga i vie da imate date aka dzivotot ne e fer i taka to a mora da go razbereme bokace ne modzes da si zamenes od femina i jas very am deka site ke imame bebenca ama Mora da veruvame :inlove::hai::hai:;)

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ti blagodaram bokace :hug:
    Nemora da sum ti prekrasna,samo daj boze poveke trpenie vo sekoj od nas i taman sekogas vaka ubavo ke se razbereme.
    Ne da izigruvam mirotvorec,za mene bitterka e prekrasna licnost barem zasega.Mi pomignala mnogu mnogu pati.
    Ne samo direktno tuku i preku odgovaranje na drugi forumdjii koi postavile prasanje.
    Jas sum kratko vreme na femina i nemam oformeno seuste globalno mislenje opsto za forumot.
    Iskreno ne ni sakam.Sekade ima sekakvi luge.
    Ednostavno ponekogas e i do naseto momentalno raspolozenie i percepcija,ponekogas i do drugata strana.No ne veruvam deka na temite okolu bremenost ke vleze nekoja koja voopsto ne ja zanima ovaa tema bez razlika dali nekogas ili sega pominuva niz tezok period.
    Zatoa vo prviot moj post napisav za kritikite i da ne ni sedopagaat moze od niv nesto da naucime.
    Ne mislev na takvo mrazenje mila.Mislev na bukvalnoto znacanje na zborot mrazenje.Ete ti konkretno ne mrazis i zatoa go sfati poinaku.

Probaj da si kazuvas toa sto ti smeta i von forumot.
    Ednostavno e.Moze so toa sto nekoj te poivreduva da ne e ni svesen,a i ako ispadne deka e,ako ne saka da te razbere so ubavo sto te povreduva ednostavno distanciraj go.
    Veruvaj mi deka i taka i onaka na takvi luge nikogas nema da pogodis.

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ne sakam da im kazam direkno deka toa mi smeta, tuku probuvam da ja prekinam taa tema i da prodolzuvam so nova tema kolku i da ne se saka, ke se svati deka ne e pozelna taa tema . Denes razbrav za mubaet deka edni prijateli se obiduvale podolgo vreme za bremenost a ne spomnaa ama bikvalno nisto , i jas nevestava si ja prasav iskreno mila kolku vreme probuvavte i taa mi vika aaa pa eden mesec odma se fati . I jas denes posle muabetot deka imale poveke obidi za bebe ostanav so usta otvorena . Si rekov ooo Bokace sto si glupava pa so site razgovarash otvoreno za svojot problem a tie sto sme jadele zaedno sto se vika kutele .
    Taka da i jas veke ke si kutam i ke ja odbegnuvam taa tema , zatoa sto ako kazam loso ke me razberat :*

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Bokalce можеби таа личност не знае за твојата мака доволно, ти си многу младичка, доколку на некој не му раскажеш низ што поминуваш тешко дека некој би претпоставил (не дека имаш обврска тоа да го правиш). Јас сум таква, тешко дека со некој ќе разговарам за своето здравје, овде на форумов прашувам десет пати повеќе, и добивам поконструктивни одговори одколку во реалниот живот. Се остава впечаток дека таа жена едноставно не е свесна за твојата мака, дека не намерно те повредува. Ти имаш избор или да и кажеш (јас лично не би) или благо да се дистанцираш од неа, не скроз да ја избегаваш, туку политички. не седи на само со неа, смислувај изговор. Мислам период ти е, ќе ти помине, ќе се средат работите, но зошто па да се измачуваш. Ај не се секирај празниците привршуваат, веќе нема толку гости правење :lol:Оправдано или не, чувството и нервозата се тука. Ќе помине се, треба време и храброст.

На MADO, galapce, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Тема: Поддршка за сите оние што сакаат да забременат.
    Поддршка- поддржување, поткрепа, потпора, прифаќање на нечии идеи, настојување, работа, дејствување.
    Примери: Дадовме поддршка......, Твојата поддршка ми е многу важна......итн
    Нема да го расчленувам целиот наслов од темава, верувам дека сите многу добро го знаеме неговото значење, само истото е подзаборавено или игнорирано. Ако веќе имаме тема ајде да се држиме до нејзе. Без надмудрување и напаѓање. Ова е тема за поддршка а не тема: нападни го претходниот пост.
    Имајте убави празници, мир и милост Божја насекаде и во секого!!!

На MADO, kukla21 и bokace им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.326
    @bokace доколку личноста не е апла злобна...мислам дека можеби ненамерно или со добра намера го води маубетот.

Тоа што го имаш ддоживеано е најболното нешто што може да му се случи на некого.
    Можеби не им паѓа ни на крај памет за вашата нова борба, проблем и се обидува некако да те мотивира повторно да се обидете.
    Можеби ја приметуваат твојата тага и ја поврзуваат само со загубата и доживувајќи го самите мајчинството сакаат позитивно да ти влијаат за полесно да ја надминете болката и да се обидете за второ. А не се свесни за ситуацијата.
    Се сложувам со текстовите на ирена и галапче.

Глава горе и со позитивни мисли:hug:

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Dani mila , sekogash sum bila jas taa taa , sto gledam da ima dobronamernost na krajot od toj muabet . Kolku i da sakame i ne sakame sekogas i sekade ima nekoj sto so zavist ili nekako ednostavno poinaku ke ti go ukaze uz muabet nasiot problem so mm. Namerno gi kazav godinite za drugite i sto ne se zacleneti da znaat deka nema potreba da imaat problem samo nad 30 neli kako sto site zborat ne nie tuku i doktorite , da znaat deka i nie na 20 godini imame zdrasveni problemi so zacnuvanje.
    So prvoto ostanav na ne polni 19 godini bremena duri i svadbata ja kako nevesta igrav i bev so glavata gore i ne dadov do doznanie deka prehodnite 7 dena sto pominale mi bile najgolemata bolka , eee tek koga mi beshe kraen termin mi zborele ajde be bokace sto cekash neka iskaca i togash bev nasmeana i na tie muabeti im bev so krenata glava i im ja kazuvav pricinata deka go izgubiv samo edna nedela pred svadbata . Na mm site prijateli mu dojdoa koga ja napravi biopsijata , sega sleduva toa ajde koga invitro . Vo site ovie momenti sto sum gi preziveala za ovie nepolni 21 godina prodolziv napred i se boram , tagata ja kazuvam tuka na forumov i placam tuka pred femina i pred mazeto moe . A pred drugite nadvor sum edna od najakite licnosti od toa sto sum so glavata gore . se vnesov vo pisuvanjata , no sakav i jas da kazam da ne se otkazuvaat zenite sto se tuka i deka ke bide se :*

На MADO, guldzana, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Bokace lajkceti ne ti e za seto ona sto go raskaza tuku za silata da go napravis toa i na kraj da go zavrsis postot pozitivno.
    Zivotot e pred tebe,tolku mlada,silna..samo trpenie i bezotkazuvanje i siluvanje na nestata i vremeto.:!::hug:

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas sekogash ke se povtoruvam so toa sto sum go doziveala , no ke kazam deka kolku pati padnav duplo stanav pojaka nestata sto se slucija me napravija posilna, toa e zivotot si se rodil za da porasnesh , skoluvash , stvorish familija da proziveesh i na kraj neli normalno da umresh . Silata mi se vrati nazad i svativ deka ne mozam so sila nisto da napravam , tuku samo ke cekam i ke go posakuvam nestoto nareceno cudo od bebe , ke bide dali vaka ili taka toa mora da dojde , sakav mnogu pobrzo ama ne sum vo moznost sega , i se tesham sama so sebe deka Gospod cuva nesto podobro za mene . I kolku i da sakam ete ne saka vo moja mok sto beshe se napraviv samo invitroto ke go ostavam za pokasno .
    I sega koga imame odnosi so mazeto gledam da si go napravam zadovolstvoto , i prestanav da mislam so toa aa ete se fati aaa ete i da baram simtomi , mazeto i ponataka si svrshuva vo mene i nie ne se otkazavme , no ednostavno morav psihata da si ja smiram . Sega se smeam na toa deka i nekolku dena pred biopsijata mazeto svrsuvashe vo mene a sme nemale spermatozoidi taka da od celata ovaa situacija i od gubenjeto na bebeto se tesam deka jas sum ziva mozelo i poloso da bide
    ve baknuvam :*

15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Moj sovet.
    Ako ti smeta da te prasuvaat (a stvarno nema ponekulturno od prasanja vo vrska so seksulnosta), reci im deka neplanirate sega za sega, sakate da si poziveete slobodni. Nema veke da prasuvaat.
    Ti si mnogu mlada da se sekiras za ova prasanje. Mojata priatelka rodi prvo na 50god.Etego zdravo , pravo, trca.
    Jas sum rodila na 30, kerka mi ja sovetuvam nisto pred 35.
    Gledaj uzivaj. I sto e kako e ne prasuvaj, ne kazuvaj ja privatnosta na nikoj.
    Tvoeto ke si dojde.

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Inaku da se nadovzam na eden muabet deka i jas ja sakam kako clen @bittersweet da si priznam tuka deka ja glasav za izborot na forumdzika na godinata :) malku off topik no morav :*

На flower30, galapce и bittersweet им се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Лелеее како сама да си се читам во овој дел:

" На секое каснење плачев како луда ја мавав главата од земја дека сум трудна не сакав - сакав се по ред! Да се ми беше по ред, се изнаживеав завршив школо, кариера, мажачка. Како паун се дуев кога видоа дека не се мажам трудна!
    Сега знате како го сфаќам ова. Дека господ сака да увидам колку сакам деца, тешко да стасам до таа цел за повеќе да го ценам кога ќе го имам. И сака да мидокаже дека колку и да се трудиш да ја смениш својата судбина сепак тој ја крои. КАКО ЌЕ ДАДЕ ГОСПОД ТАКА!"

На ocicka2014 и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Митановски во Ѓорче.

19. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Здраво, овде дебата се отворила а јас сега се вклчучувам морам да се надоврзам не сакам никој да нападнам ниту пак да поддржам , секоја карпа со своја тежина , ние скоро две години се мачиме се е во ред досега со испитуавњата а бебе нема, така да секој што го почнал овој пат и се соочува со препреки му е тешко секој си ја гледа својата болка и тежина, јас пак ќе кажам денес медицината е напредна, еве ппример мајка ми се соочила со тој проблем пред 35 години како што има кажувано не ни испитувала хормони само ХСГ имала направено и незнам кој други испитувања ниту ехо ништо, па вели одам на работа само жени работиме сите за деца праваат муабет а јас ќутам немам уста да приговор кога се вратам домасе ми е празно така 12 година се мачиле со неплодност, а денеска има решение за, ако нема овулација има кломифен, има лекови за подршка на бременост има ин витро има донирање на сперма итн, така да девојки да не се напаѓаме една меѓу друга него уживајте со вашите мажи и терајте си ја работат што е наше ќе си дојде , и ајде малку позитивност ако си мислите убави и ибави нешта ќе ни се случуваат

На MADO, galapce, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ..Jas pravev denes test i ispadna negativen,ke cekam uste nekolku dena pa ke pravam uste eden.
    Seuste ne sum dobila,ke pocekam a potoa dali ke dojde ili ne sepak ke si napravam eden pregled.
    Negativen test a neja seuste ja nema :|
    Dali toa sto bev so virus i so nekoi apcinja protiv virusi,pa mozebi samo kasni od toa.
    Ke cekam pa ke vidime