Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Bev doma od vtornikot , denes na rabota i kako za belja pocna grloto da me bolo t.e. krajnikot desen . Barem dur bev doma neka me boleshe a ne sega koga pocnav so rabota , ke se konsultiram so majka mi da vidam sto da pijam i taka vesterkata ja ocekuvam negde april mesec pa ne bi bilo nikakov problem. Go citav spisanieto na acibadem sistina i imaat dosta korisni informacii za bremenost . Koga ke dobijam ke odam hormonite da si gi ispitam pak da vidam sto promena ima , i nekako se custvivam zasemateno kako da mi se zavrtuva vo glavata , pa i krvna slika denovive ke gledam da napravam . I vi posakuvam ubav den zeni :*

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mila probavte li za vtoro , koj den od ciklus ti e ? :)

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Pa mila samo mi kasnise :) a ako bide ke bide i toa dobrodoslo :)
    Ama veke eve samo sto dobiv.
    Zdravje,posakuvam sega pozitivnost da pise nekoja dr feminka na temava :)
    Ke bide i vtoro koga togas :) ete ovoj mesec mislevme deka ke bide vtoroto ama ke pocekame :) sega se se raduvame na kerkickata a zdravje ke bide i vtoro.
    Posakuvam del od feminkite na temava da pisat pozitivna vest :)

На MADO, kukla21 и bokace им се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Samo zdravje , eve sitno brojam i my kazuvam cao na 20ceto :) ocekuvam novata godina da mi bide uste pouspesha da i da se vidam kako majka :)
    Veke koga se planira za vtoro aktivno rabotete na slucajot i da i dadete na malata bratce ili sestrice. Amin :)

Sama si ostanav na temava zar site si zaminavte ?

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.538
    Само на дел ? :)

6. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.538
    Тука сме, само изгледа сите за викендов се имаат пуштено на работа сите и ги нема :P

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ne si sama bokace,eve kaj mene pocnuva da me faka kriza, za 7-10 dena treba da dobijam,kako i site dosega pominati meseci taka i ovoj nemam nikakvi simptomi samo trunka nadez.

Bokace a zosto ne probas so propolis kapki,mene toa mnogu mi pomaga za grlo,na lacizka stavam malku seker i nekolku kapki propolis go goltnuvam bez voda i da ti kazam mnogu mi pomaga.

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Hahahaah mislam na tie sto stvarno sakat da zabremenat.
    Bidejki pred dosta vreme imase edna kija zabremenila nesakajci i veke bese del od temava a bez da saka ;)
    Se razbira site ama bas site posakuvam da ve citam so ubava vest :) a najveke tie sto se za prvo bebe :) go znam toa custvo i zelba kako sto e za prvo bebe,i jas se obiduvav dosta dodeka zabremeniv so kerkicvaka.

Taka da -site tuka edna po edna da ve citam so ubava vest ;) ajde da dade gospod :)

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    и јас сум тука ама немам ништо ново да пријавам... пијам витамини, почнав и д витамин и тоа е тоа.

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Pijam amoksiklaf 2 na den , krajnici oteceni i crveni . Imam mnogu loso custvo kako vkus na gaza krpata sto e mnogu loso i omalaksana sum :(
    *Bitno da se sakate so mazinjava nikogash ne se znae koga ke bide , primetiv deka rakce ni ja nema . @girl-miri ne ,ne svakaj pogresno na temava se slucuva i takvi muabeti koj ne sakame da ni se svatat pogresno i cisto e toa pojaka emocija . :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    @girl-miri ne ,ne svakaj pogresno na temava se slucuva i takvi muabeti koj ne sakame da ni se svatat pogresno i cisto e toa pojaka emocija . :*[/QUOTE]

Uzivaj mila znam ;) temava ja sledam 2ipol godini i znam se sto se slucuva,ponekogas duri i toa sto nema vrska so ova tema.

@kukla21 znam i folina se pie pred zabremenuvanje,vikat deka bilo dobro da se zema iako ne si bremena (vo bremenost se pie) mnogumina ja zemat i pred bremenost,i ovie gi pies ili samo obicno vitamin?
    Ti posakuvam so ubava vest da ni pisuvas vo skoro :)

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Povelete zeni ima za site :P:sun: kakao-torta.jpg

На Zaljubena111, guldzana, Bond Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  13. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    @bokace среќен роденден, многу здравје пред се' и што поскоро да не' израдуваш со убави вести. ;)

Туку женчиња, приметив јoelle одамна не ни пишала. Се надевам дека убаво си ги поминува празнициве и наскоро ќе сподели и таа убави новости.

Кај мене деновиве е "работна сезона" ;) 8)

Убав ден на сите.

На bokace и MADO им се допаѓа ова.
  14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Sreken rodenden bokace,da si ziva i zdrava i sledniot rodenden bebce vo race da drzis :party::music::^::l:

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.538
    Happy B-day Bokace, фала за тортата јас на диета сум ако може една банана :)

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    HBD bokace, imaj ubav den!

Inaku jas sekoe utro se davam so smokvite vo mas.zejtin. Nemozam da gi podnesam kolku se grozni.
    Vo poslednive nekolku meseci primekjam nesto. Kako mi de blizat plodnite denovi pocnuva edno vlakno da mi raste vo predelot pomegju uvoto I bradata. Samo uste go nemam so sigurnost potvrdeno ova.

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Do sega sum gi imala site mozni simptomi na bremenost,no ete sekogas sum dobivala.Znam deka i te kako ima vlijanie psihata vo seto toa,no nekogas stvarno sum imala strasni glavobolki i nagoni za povrakanje,za dzabe ne velat deka menstruacijata i simptomite na bremenost se mnogu slicni da ne kazam isti.No ovde ako ne si kazam nema kade no ovoj mesec nekako sum strvna i mnogu sakam da jadam suvomesnati proizvodi,sto e mnogu cudno za mene.Przen kompir so godini ne sum go jadela,denes stanav so pomislata da jadam,vo princip jas sum luda po cokolado i kako rucek moze da mi bide zamena.Neznam zosto e taka moze ne znaci nisto,ama ete ovde so Vas sakav da go spodelam toa. :*

На bokace, kukla21 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
  19. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    MADO Јас и ти сме на иста бранова должина:D:D:D:D:D . Заедно ги имавме плодните денови и сега сме заедно во исчекување. Само што јас денес изгубив секаква надеж. Приметив дека градите скрос ми спласнаа а пред два дена ми беа како балони:(:(:(. Нели ако си бремена градите не ти спласнуваат туку напротив.... така ништо од мене овој месец се надевам дека ке ме израдувате вие, ви ја пуштам сета среќа

bokace на тебе ти посакувам многу здравје среќа љубов и што побргу да си го држиш најмилото во прегратка:*

На bokace и MADO им се допаѓа ова.
  20. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    МОЖЕ МУДРУВАЊЕ- мене пријатно ми дојде приказнава па сакав да ве расположам

Буда заедно со своите ученици патувал пешки низ една огрома планина. Патот бил долг и тежок. Учениците ожеднале, немале повеќе вода. По патот налетале на едно изворче, па потикнати од големата жед учениците почнале да трчаат кон изворот и се буткале еден со друг за кој да се напие прв вода. Така ја разматиле водата. Почнале да се чудат што да прават.

Буда им наредил да излезат од водата и да го продолжат патот.

Учениците биле премногу жедни, па го молеле да се вратат кај изворчето, но Буда не одговорил ништо.

Кога после неколку часа нашле ново изворче, учениците повторно трчајќи ја разматиле водата и веќе не била добра за пиење. Во тој миг Буда испратил еден од учениците да се врати на првиот извор и да наполни вода.

Кога ученикот стигнал до првото изворче, водата била бистра, калта се наталожила на дното…

Некои работи не се прават со сила, не напнувајте, бидете трпеливи, оставете Судбината да си ја заврши својата работа, не и го попречувајте патот со своите непромислени дела. Единствено што треба е да почекаш! Се што е твое ќе си дојде!

На sunchines, Bond Girl, jacqueline.s и 3 други им се допаѓа ова.