Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Nemora da znaci, jas koga ostanav brenena 1 nedela nemozev da gi pipnam gradite, posle gradite mi splafnaa skroz, pa po edna nedela pak me bolea. Se nadevam deka sto poskoro ke se izraduvate.

На letters и MADO им се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    :) letters i kaj mene isto se slucuva,pred dva dena gradite mi bea kako balon,no naednas mi splasnaa,i ne mora da te bolat gradite,kaj mnogu moi drugarki gradite pocnaa da gi bolat negde 5-6 nedela od bremenost.Taka da nadezta posledna umira,stiskam palci i za dvete :*

На letters му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286
    Јас познавав дека вештерката иде по моите болни и отечени гради,а месецот кога останав бремена моите гради беа мн меки и ич не ме болеа,и имав менструални болки и ја очекував во секој момент ама таа не дојде 9 месеци.....Кога престанав да барам симптоми и да се замарам сум останата бремена.Затоа девојки само опуштено,љубетесе со мажињата,и не барајте симптоми.Се ќе си дојде на свое место,како Господ никој не е.Позз до сите.

На letters, jacqueline.s и MADO им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Среќен роденден бокаче. Да си жива и здрава до 100 и назад. Се што ти сака срцето да ти се оствари :)

Земам фолна преку фемибион 1. Тоа се витамини за пред и зс време нс првото тромесечие од бременоста. Докторот ми ги препорача после инсеминација и ми кажа да продолжам да ги пијам. Витамин д пијам бидејќи резултатот ми излезе 25. Не ми е дефицитарен ама ми е недиволен. Над 30 е веќе добар. Пијам по една,.две капки на ден.

На girl-miri и bokace им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.380
    Допаѓања:
    103.144
    Бокаче веќе си се напила антибиотик ама додека се обидуваш да забремениш избегнувај ги. Мој совет кога ќе ве боли грло наместо одма да посегнете по синтетички лекови напијте се лимон со сода, кој колку може да издржи, јас пијам по 3 наеднаш со пола лажиче сода, за половина час тегобите во грлото ги немам, но превентивно ова го правам уште 2 пати во текот на денот, значи 3 пати по 3 лимона. И среќен роденден :*

Ја не знам веќе што да ви кажам, не ни се надевам веќе а ни на гинеколог не знам дали да идам, ќе ми каже исто ослаби, бактеријата реши ја, затоа ќе оставам за на пролет и да собереме некој денар за испитувањата и да ослабам малку а и бактеријата да ја решам. Едвај ја чекав оваа една година да помине а сега некако ми спласна еуфоријата. Многу ме погоди минатомесечното разочарување, некако бев убедена дека сум бремена и наеднаш ПУФ. Не знам дали ви кажав, дури и тест направив со бледа втора линија, за веќе следното утро да добијам. Тоа е.

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Se napiv dve apcinja antibjotik, i eve veke pomina ne celosno no podobro e. Od tie cirovite ili rani ne znam kako da gi kazam mi ostana uste edna drugite zarasnaa sto i za toa se raduvam . Angel jas se otkazav veke od odenje na doktor i za koga ke dojde veke vesterkata ne mu ja mislam ne ni pijam hormoni veke . Doma so mazeto ne ni pravime muabet za invitro nekako kako da oladivme za taa tema .
    Fala vi za cestitkite da vo se vraka so ubavini :*

7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    bokace angel....ве паметам уште кога почнав да се дружам со вас на форумов и искрено да ви кажам некако чуствувам дека работите ги ставате во ред. Најголем оптимист сум кога се работи за смирување на психата не дека не треба луѓето да одат по доктори таман работа ама одморете малку најдете си допонително хоби шетајте и решавајте си ги проблемите полека и со верување. Ако потајно бараме симптоми исчекуваме....не сме направиле ништо со сила не бива.
    Мој совет во кој со сите сили се обидувам да го применам е јадете здраво спортувајте(јас се запишав на аеробик) и обидете се да бидете што повеќе задоволни со себе, верувајте во ситни мали нешта, дозволете си време малку за себе....ВЕРУВАМ дека ќе се изненадите од резултатите. ве позззззззз сите овде
    јас ја чекам вештерката и не дека не се надевам но приметив дека сум сум поладна од другите месеци. Доволен знак за мене дека сум на вистинскиот пат
    :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

На MADO, bokace и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mora nesto da se napravi , inace kaj ke ni beshe krajot. Za sport nekako slabo se zakrzlaviv pred 2 godini ako ne i 3 bev 61 kilo , oslabev za 7 meseci od 95 kila . No nekako se popraviv i si ostanav +15 :( taman ke oslabev 2/3 kila ke gi vratev pak i taka si se vrtam celo vreme vo krug. Sega cekam sestra mi da si ostane bremena i non stop zboram za nea i koga ke mi kaze a ti bokace , aa za mene ima vreme od taa pomisla deka sakam da odmoram psihicki.

Angel koga pominuva kaj tebe 1 godina od obidi ?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.380
    Допаѓања:
    103.144
    За мене поминаа во декември, еве веќе втор месец по годината. А за килограмите, имам вишок 15, со диети со едно друго имам симнато доста ама не ги задржувам јас, одма враќам, сега ќе видиме.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Лејдис, со цело срце ви давам поддршка што поскоро да ги видите двете цртички и оваа година да ја завршите со бебче (или две) во прегратки!

Јас сакам и второ дете. Уште не сме ни почнале да се обидуваме, бидејќи морам малку да ги средам проблемите што ги имам со половината (дископатија), за да можам како што треба да ја износам бременоста, ако даде Господ.

Ме интересираше, треба ли да се прават некои испитувања пред забременување? Секако ми е на ред ПАП тестот и колпоскопија, преглед на градите, брисеви. Дали има некои други испитувања што треба да се направат? Да си прашам, оти воведоа секакви можни прегледи за бремени жени, па да не испуштам нешто.
    Благодарам однапред!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Osnovnite pregledi se pap , hormoni i brisevite kolku sto znam . Eden ginikoloshki pregled i drugoto maticniot ke ti kaze :) ti posakuvam pobrzo da se izraduvash :*

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас почнав со припреми - микробиолошките брисеви се во ред. Сега да стигнат резултатите од ПАП деновиве. Хепатитите и ХИВ да ги направам ќе остане, хормони исто така, ама сега ќе ги правам на државно бидејќи ќе морам да ги повторам и тогаш сигурно ќе бидат на приватно.

Вака - така, морам психички да се спремам дека ќе завршиме на инф. Се надевам оваа 3та инсеминација ќе биде успешна, ама никогаш не се знае, па подобро да имам спремни документи, отколку да се смарам после со формалности.

@Annath Ако си останала природно со првото детенце, тогаш немаш потреба од специјални испитувања. Направи си ПАП и микробиолошки брисеви, како редовна контрола и ништо друго не ти треба. Можеш фолна да почнеш да си пиеш. Ти посакувам одма да ти се фати бепчо :)

На Annath, bebaa, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Bokace,Среќен роденден(со задоцнување),ти посакувам оваа година да ти биде најубава и да ти се исполни најголемата желба!!!!

Јас сакав да ве прашам,неколку дена по примањето на Прегнилот почнаа да ме жежат пупките ,така една недела па престанаа.Можно ли е да е од прегнилот(дека имам читано го содржела тоа Бхцг-хормонот кај бремени жени) ????Сега пак ,овие 2-3 дена осеќам во устата горчлив вкус,што и да пробам ми горчи .може си се филмам џабе,ама чудно ми е,а почнувам да имам менструални болки(треба на 20 да (не) добијам)..

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Цвеенце, симптомите на добивање и бременост се слични. Стискаме палци зс второво :)

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Веќе страв ми е да мислам,знам дека ако добијам ќе си поплачам и пак ке пројде:(ама убаво би било да е второто;)јас овој месец бев најопуштена,па ќе видиме!!!

На bokace, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сигурно. Чим се е во ред нема причина да не си опуштена :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Здраво на сите,
    Дали оваа година малку ќе ни ги олади главите,да се покажеме малку на дела,а не само на зборови...Јас закажав на гинеколог да почнам со првични прегледи,да видиме дали се ќе е во ред.Не знам зошто,ама предменструалните симптоми ме исцрпуваат психички,дури сега 3 дена откако добив се враќам у нормала.Какви драми претходно,секоја тема во врска со бебиња троструко ме потресува,реално не можам да размислувам...

На MADO и BirMelek им се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    исто и мене ме потресуваат теми за бебиња....едвај чекав да завршат празнициве. од сите парови од друштвото само ние немаме дете, па ужасно ми беше што мораше да се дружиме, а и ова жениве, не знаат да зборуваат за друго брееее. само за децата што им готват, какви смешки си кажуваат пред спиење јас дремам.:@ајде помина...почнав на работа и се средив малку.сега чекам да ми дојде па да одам да испитам хормони пак. Ќе биде....

На MADO и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @kukla21 бидејќи прочитав дека размислуваш за ИФВ си реков да ти кажам пред 2-3 дена на фактор здравје на ТВ беше гостин др. Таше од Плодност Битола. убаво ме опушти...кажа многу работи. можиш да ја најдиш на јутјуб. позззззз

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Eve edno info za koj e vo moznost da glega, koj ne e moze pokasno na youtube.

Гостин во утринската програма „За добар ден“ на Телма телевизија на 13 јануари (вторник) е д-р Митко Ивановски, специјалист гинеколог - акушер. Следете го разговорот со почеток во 09:00 часот и дознајте сè што ве интересира за ин витро фертилизација.
    Доколку пропуштите некое од интервјуата на нашите доктори, ќе можете да го погледнете и на нашиот Youtube канал.
    https://www.youtube.com/user/acibademsistina