Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Da se nadovrzam na eden moj prethoden post.. Eve sinokja go vidov toj ligav iscedok na gakite, bitrebalo da e znak na plodni denovi... Samo sto ovoj mesec nie ke gi ispustime bidejki mm imase streptokoka, piese antibiotici, a jas seuste ne sum gi napravila mikrobioloskite brisevi, pa ako ja imam i jas da ne si ja vrtime.

Jas bez klomifen ne sum imala ovulacija vo ovoj period od 14-17 den od ciklus, samo ednas koga gi jadev smokvite vo mas. zejtin. Eve ovoj mesec pocnav povtorno da gi jadam i mislam deka ima nekoj rezultat. Samo uste ne sum osetila grcevi vo jajnicite, sto isto taka gi osekjam za vreme na ovulacija.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Либра, и јас месецов не осетив пецкање на јајниците. Само лигавиот исцедок, ама знам дека имав овулација, оти го користам тој Maybe Baby микроскопот, и си покажа тогаш кога што требаше. Значи доколку го имаше исцедокот, големи се шансите дека си имала овулација. И баш ми е драго дека има природни алтернативи за се, ете смоквите во случајов, да не мора со хормони да ги клукаат жените на секое, оти и тоа си носи лоши последици.

3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas denes dobiv , no i znaev deka ke dobijam bidejki merev folikuli koi bea mn.n.mali,na 14 den bea samo 7mm. E sega od 5ti den pocnuvam so klomifen,pa ke vidime,a i verenikot treba da pravi spermogram,pa ke vidime sto ke bide ovoj mesec.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мојот мејби бејби уште го нема да покаже плодни денови. Веќе ми е 19 ден од циклус. Апликацијата на мобилен вика од утре. Не дека нешто сум попалена, ама ме интересираше како реагирам без кломифенот, за да знам за другиот циклус колку време ќе ми треба бидејќи докторот кажа на природен циклус ќе одиме.
    Да нема забуна, мојот циклус трае 36 дена, па ако имам, имам овулација покасно од вообичаено.

5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kukla21,mojot ciklus e na 24/25 dena,sto znaci deka i ovulacijata(ako ja ima)ke bide mn.porano,nekade 10/11 den od ciklus neli?...E sega,sakam da prasam neli e pologicno da picnam so klomifen od 3ti,namesto od 5ti den. Dali na svoja raka da pocnam od treti namesto od petti den,pretpostavuvam nema da pogresam. Pozz

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla, a koga ke pravis inseminacija ?

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Има логика ова што го кажуваш, ама па јас не сум доктор. Незнам, твојот доктор да не превидел дека имаш пократок циклус?! Најубаво да му се јавиш и да се правиш на мутава - јас нешто се пребројував и би требало овулација да имам околу 10/11 ден - да не случајно треба да почнам со кломифен од 3 ден, изгледа нешто грешно сум разбрала.

@Libra88 Сега кога ќе добијам од почеток. Решив сега и така празници се, да одмарам - правев микробиолишки испитувања и ПАП. Кога сум во процедура, не можам да се исчистам од утрогестанот и ќе ми треба многу повеќе време потоа.

И сум станала жива паника ееееј! На се се потресувам.. Дур ги отварав резултатите во несвест ќе паднев. Незнам што ми станало, никогаш не сум паничела, сега сум параноја.. Се ми е страв нешто да не излезе како што не треба.

Последна измена: 13 јануари 2015
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Sega bidejki si vo faza na inseminacii, a daj boze da ne treba i INF uplashena si da ne ima nesto sto bi go poprecilo tekot na nastanite. Bidejki ako ima nesto treba da primas terapija, a toa ke go prodlozi vremeto.
    Bidi spokojna stom nema nisto. Za kolku vreme gi davaat rez. od mikrobioloskite brisevi?

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Prv pat gi nosev vo avicena. Gi odnesov vo petok popladne, vcera bea gotovi.

10. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Pravev test bremenost 5 dena pred ciklusot izleze bleda vtora limits mislev déka e greska pa pravev uste Eden isto izleze bleda linija, megutoa imam bolki isto kako pred ciklusot,sto znaci vakov resultat ?

11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Тоа значи најубав резултат :) со лесно, ѕвездичке :*

12. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Ke Pravam pak za nekoj den me zbunija bledite linii I ne mi se veruva

13. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    И бледата линија е линија, само уште ти е рано за да покаже појака линија. Ама ако, ти почекај си :)

14. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Denes utre trebase da dobijam ako ne dobijam do kraj na nedela vikendov pak ke praam Ama Osekam bolki kako za pred ciklus

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Najubavo da si napravis test preku krv. Taka ke ja resis dilemata

16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Lisa Maja site imame takvi periodi posebno otkako ke ni dojde i vikame ajde sobiraj sila pak odnovo,toa e ,mislam deka dodeka ne ostaneme bremeni,cuvstvata ke se povtoruvaat,no morame da odtaneme silni,:*

17. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Sreken rodenden bokace do God INA bebe jas se spremam za insminacija 2 denes bev vo klinika za eho i Dr kadzuva odlicno reagiras na klimofen imas kup folekuli i vodacki imas samo endometriomot e potenok jas piev i estrofem za endometrimot i utre treba pak eho i posle 2 ili3 dena insminacja pa senadevam deka ke bide

На MADO и bokace им се допаѓа ова.
  18. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Mi dojde ;( ama ne planiram da pagam vo depresija. Sto e moe ke si dojde a jas sum ubedena deka naskoro ke cujam detski glas vo kukava.pozzzz

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    така е, нема губење надеж. Моево микроскопче и календарот се поклопуваат. Почнаа плодни денови по календарчето, а на мејби бејби почнаа да се прават формации на листови :)
    Ако ништо друго ова го потврдив.

На Libra88, MADO, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ajde ajde kukla da ima sto poveke mazenje vikendov :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.