Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zenicki, denes pocnav so klomifen,pred tri casa ja ispiv prvata tableta, ama sega imam zamaten pogled i duplo mi se gleda se na monitor(na rabota),dali e ova nus pojava od klomifenot neznam,dali na nekoja od vas i se slucilo....

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Mene vo apteka mi preporacaa da go pijam navecer, pred spienje za da gi izbegnam nesakanite dejstva.
    Koga mu go kazav ova na doktorot, mi kaza edna tableta na den e mnogu malku za bilo kakvi efekti.

4. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Da jas piev dve Edna sabajle Edna navecer ama nisto nemav nikakvi siptomi ne znam dali e od klimofenot javi se kaj maticnata prasaj si

5. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    I da petok ja pravam insimenacijata pa se nadevam ke bide uspesna:):inlove::D

На Ninichka, MADO, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.538
    Дали да пијам кломифен на неиспитани канали дали се проодни? Мојот гинеколог ми ги дава а не ми спомна за тоа испитување а и јас си преќутев.

7. *Luve#

*Luve# Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво,

пробајте да пиете Цинк и Селен од златна пчелка. Ние пробавме и после 6 неуспешни месеци успеавме.

Ви посакувам многу среќа :):):)

Поздрав.

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Никако. Не си ги троши резервите за џабе и за неписмениот гинеколог. И да го смениш одма!
    Едит. Незнам зошто си преќутела, најубаво да си прашаш се. Колку време се обидувате?

Последна измена: 15 јануари 2015
    На MADO и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  9. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Здρавоо јас денес меρев фолеκули на 10 ден 16 мм супеρ е инаκу аκо ништо не се случи наρеден месец пијам κлимофен и κе пρимам инеκција а мојот гинеκ сеуште ми вели нема потρеба зашто имам ноρмални хоρмони имам ρед циκлус овулациа ρедовна пап тест уρеден и мисли деκа може се пρиρодно ваше исκуство со κлимофен имате пиено и дали имавте бρеменост од него?
    Пс: не сум аκρивна ви се извинувам зашто идам на ρаб и мн дρ обвρсκи имам :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Rakce, klomofen se pie po napraveni ispituvanja za proodnost na kanalite. Mislam ne go napravi ova ispituvanje. I napravi si mikrobioloski ispituvanja, ne samo PAP. za dzabe ke se stimuliras ako kanalite ne se proodni.

11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas od vcera pocnav so klomifen....a nemam napraveno proodnost na kanali...Neznam zosto ginekolozive nemaat edna sema,sto i kako po red se pravi. I jas se mislev dali da pocnam so klomifenov,bez napravena proodnost,ama sepak pocnav da gi pijam. Ako ne bide nisto i mesecov,ne prodolzuvam so klomifen be da napravam proodnost.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кога ќе дојдам од работа попладне ќе ви постирам едно видео од youtube. Доктор Лазаревски на едно интервју објаснува дека за проблеми со забременување треба да консултираме специјалисти за тоа. Исто има мал коментар дека не сите гинеколози ги следат вистинските чекори при следење на пациентите.
    Не ги сфаќам вашиве гинеколози?! Можеби немате проблеми (дај боже) и може да ви се фати со користењето на кломифен. Ама ова е само среќна околност - како коцка. Никој не може да ти каже дали имаш или немаш проблеми со проодноста. Од друга страна, секоја жена се раѓа со определен број на ј. клетки. Значи не ги создава и не може да ги прави екстра. Затоа се велат резерви - колку имаш толку. Зошто да ги трошиш за џабе?!

На Ninichka, Bond Girl, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Се согласувам со @kukla21 . Мојата матична, која е со многугодишно искуство, направи еден куп експерименти на мене - меѓу другото еден месец пиев антибиотици бидејќи позитивно влијаеле на плодноста, после ми даде кломифен без никакви проверки освен хормонален статус и спермограм. Е кога сакаше да пијам дабростон после половина од циклусот, и примолут нор пред тоа (а цел живот сум имала редовен циклус) решив дека нема да се клукам со хормони и отидов кај Лазаревски - и секако не ги испив ни дабростонот ни примолутот.
    Верувам дека повеќето гинеколози што не се занимаваат со проблематиката на неплодност одат баш на картата на среќа - еднаш веројатно ќе се фати...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kako ste mi feminki?Jas cekam da mi dojde menzisot,eh sto gi mrazam tie denovi,simptomite za dobivanje gi imam,graditei splasnaa,imam tapa bolka o predelot na jajnicite i polovinata pocna da me podboluva,no sto da se pravi,imajte ubav vikend :+

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla takvi se maticnite ne se zamaraat,teraat po nekoja sema za kogo odgovara,za kogo ne,prepisuvaat apcinja kako bonboncinja,i toa,sam ako ne pocnes da si baras ne te sovetuvaat.Ninicka a ti napravi li hormonalen status,zosto ginekologot ti prepisa klomifen?Ete vo mojov slucaj za eden mesec planiram da napravam inseminacija so sledenje na folikulite bez apcinja na pridoden ciklus.

16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    MADO ,јас и ти изгледа зедно сме со датите за (не) добивање:|Јас овој месец бев максимално опуштена,ама сега на 4 дена пред мензис не сум веќе смирена.Ме боли многу стомакот како за добивање,градите тврди и ме болат,половината ме боли и денес приметив ми тече како водичка и така како белка од јајце,а исто такво имав и на средина од циклусот-нели тоа е знак за овулација.е сега може ја многу среќна сум па имам 2 овулации во месецот:D:D:D:D:D(а инаку овој месец сум со Кломифен и Прегнил,па да видиме како ќе биде! Имајте си убав викенд сите и да се јавиме со добри вести(fingers)(fingers)(fingers)

На afrodita26, MADO и Bond Girl им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде стискаме палци за двете да не добиете следните 9 месеци :)
    Единствена позитивна работа кај мене е што не изгубив време со овие општиве гинеколози. Секоја чест на исклучоци (и кај нив ги има добри), ама брзо решивме да одиме кај Лазаревски. Ме испопаничија после анализата на хормоните и со денови само читав и едвај спиев?! Ме смири само Лазаревски - 4 различни докотори прашав, ама дур не се видов со него, се ми беше за џабе. Докторов има екстра пристап, аналитичен е и добар психолог.
    Ако се обидувате долго време, не си губете време со матичните гинеколози. Не велам него да го барате (не му правам реклама, нит ми е пријател, нит сум го знаела од претходно), ама најдобро е консултација со специјалист од таа област!

На espana, afrodita26, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Da nemam praveno proodnost mi rece deka ke pravime ama da si dademe uste mesec dena period :)

19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Da nemam praveno proodnost mi rece deka ke pravime ama da si dademe uste mesec dena period :)

20. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    И јас овие денови сум во исчекување,нели пиев лекот со вино и рен па дај боже да има успех.Имам слаби болки во стомакот а други симптоми никакви,не осекам ништо настината сум :) мадо и цвеке ви се придружувам во чекањето :*

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.