Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Заедно сме посилни :clap::clap::clap::clap::clap:да се надеваме на најдоброто!!! За тој лек имам слушнато дека помагал,па дај боже да има резултати кај тебе!

На MADO, kukla21 и afrodita26 им се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ајде и во месец јануари да ни се придружат трудници држаме среќа да не ви дојде:clap::clap:

На afrodita26, espana, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Еве го видеото што ви го спомнав.

На ivanablazheska, guldzana, Bond Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla21,mnogu mi se dopadna govorot na Lazarevski ,mi deluva deka e mnogu stabilen covek i specijallist vo negovata oblast,dur me stavi na misla da odime na pregled kaj nego.Ete si priznavam i jas bev zapnata za in vitro,da gi skoknam inseminaciite no sega navistina sfakam deka treba da se isprobat najprvin site mozni nacini pred in vitro postapka.
    A za bebceto Katja se naeziv,solzi mi potekoa,neka bide ziva i zdrava,gordost na mama i tato!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @MADO докторот е многу супер за комуникација. Небитно дали е тој вашиот избор, она кое сакав да го потенцирам и докторот го кажува во ова интервју - двојките одат кај неколку доктори и пробуваат многу работи. Со нив вели потешко се работи. Најголем успех има со оние двојки кои 2,3 години немале успех ама не експериментирале кај различни доктори туку си консултираат специјалист и работат со него.
    Затоа и потенцирам, најдете доктор на кој му верувате и држете се со него. Се дур лево, десно пробуваме со се и сешто само си правиме стресови на организмот. Има добри специјалисти кај нас во оваа област.
    И да почетокот почнува со една многу убава приказна - поттик да се бориме до крај за да успееме :)

На MADO, espana и do-re-mi им се допаѓа ова.
  6. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Devojkiiii....help!
    Sto znaci 5 000 000 spermatozoidi ,odnosno 25%
    Dali e ova dobro ili loso?
    Denes pravevme spermogram no nikoj ne ni kaza dali e ok ili ne...
    A maticnata denes ne raboti,duri vo vtornik. Na krajot na listot pisuva vkupno 25%podvizni ili zivi

7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Mi dojde ;(,i toa tri saati imav strasni bolki,toa e,so i da kazam izlisno e,nov mesec,novi sili.

8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninichka aj podetalno napisi go spermogramot,kolku tolku mislam deka mozam da ti pomognam
    Ako 5 000 000 spermatozoidi se odnesuva na volumen toa e vo ramkite na normala,a za 25% zivi,dali se samo progresivno brzi ili vkupen broj na zivi spermatozoidi.Za normalen spermogram potrebno e okolu 40-50% da bidat podvizni i podvizni vo mesto.Isto mnogu vazna e morfologijata da bide nad 40% so normalen obik.So prvicnite informacii sto gi imas napisano mi se cini deka potrebno e tvojot soprug da pie vitamini za podobruvanje na spermogramot.No procentot za zivi spermatozoidi ne e za potcenuvanje.Nie zapocnavme so daleku polos spermogram.

Последна измена: 17 јануари 2015
  9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Uh....zal mi e Mado,ajde nov mesec,novi sili....
    Pa vo rezultatot pisuva 5 000 000 spermatozoidi vo 1 mililitar sperma,ili 7 500 000 vkupno.
    Pa pisuva podvizni 15%
    Podvizni vo mesto. 16%
    Normalni (ili nez.kakvi) 65%
    A na krajot od rezyltatot stoi 25% podvizni. E sega skroz sum zbuneta, dobro li e ,loso li e...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  10. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.086
    каде го правевте спермограмот? Мора на крај да има толкување и дадено дијагноза. А референтни вредности нема ?

На kukla21 и espana им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    MADO,жал ми е што си добила! Ништо,останува само да се надеваме дека Господ и нас ќе не усреќи набрзо.Знам дека не е лесно,ама немој да се нервираш,ќе ни треба сила и нерви за кога ќе останеме бремени !!!
    И јас денес осеќам некои чудни болки во стомакот-де ме боли левиот јајник,де погоре кај папокот и цело време тапа болка во стомакот.Ми се чини дека и кај мене ќе дојде, за жал:(ама имам време до 20ти,па ќе чекам.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    A nema na.listot nekoja dijagnoza? Mora da pisuvanesto.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @Ninichka убаво пиша @espana што пишува на крајот на спермограмот? Таму е конечната дијагноза.
    Мое мислење е дека 5мил се малку, какви и да се. Кај нас дијагнозата е тератозооспермија, па по прочистување за инсеминација имавме добри 30милиони.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Jas vo petokot zavrsiv pa se nadevam i super e prikaznata od lazarevski samo hrabro i pozitivno ke bide :)

На espana, MADO, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.631
    Е ај здраво (fingers) прво честитки до сите што не им “дојде“ и сите што се обидуваат што поскоро да имаат успех....за жал и јас веќе некое време не мн долго т.е 2 месеци се обудувам т.е се обидуваме да имаме бебе ама незнам дали марфи работи или треба што побрзо да се упатам да стручно лице. пред 4-5 месеци правев ПАП и брисеви и се е во ред. Е сега ....незз каде да појдам таму каде што одам ич ама ич не сум задоволна од геникогогот ама не е тоа сега битно....туку ве молам препорачајте упатете ме :)8-|

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Твојов аватар е многу страшен :) два месеца се многу малку за било што и за било каков заклучок.. стрпи се уште некој месец. Колку год имаш?

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Здраво женски.Пред околу година ипол имав спонтан,но за таа бременост забременив веднаш првиот месец .После спонтаниот,требаше да правам пауза 1 год.Таа пауза заврши,гинекологот ми рече да работиме на случајот...почнавме во декември (интензивно) и во јануари ми дојде.Сега пак работиме ама имам некое глупо чувство дека пак ќе ми дојди иако е рано за тоа.Многу ми е страв дека нема да останам бремена за брзо оти стварно сакаме бебе :doh:

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    никогаш не се знае! Чим еднаш биднало, ќе биде пак. Само позитивни мисли и без многу мислење :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Fala na podrskata cvekence,eve sega ti ja pustam i mojata sreka da ne ti dojde devet meseci :*,mene mi e mnogu maka,tesko na dusata sekoj mesec se poveke,no ete nemozam nisto da smenam,ne e vo moi race.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla 21 da ne ve cudi sto nema dijagnoza,i nie koga pravevme prv pat spermogram vo mojot grad,na listot ne pisuvase nikakva dijagnoza,a zamisli na privatno praevme,se ima po nasata mila drzava i zatoa veke nisto ne pravam kaj nas.