Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Кажи и на другарка ти дека сперматозоидите умираат кога ќе се исуши спермата. А и тешко дека преживуваат во надворешна средина, умираат за многу кратко време. За да преживеат подолго им треба топло место :) ко што е вагината и таму можат да преживеат до 7 дена. А во контакт со кислород и надворешна средина мислам дека околу пола час (ама за ова незнам точно, имам читано ама не се сеќавам баш, некој постручен нека каже)

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    нека проба другарка ти со кондом откако ќе сврши младот нека го подврзе и потоа нека си го ишприца со шприц внатре нз колку би и помогнало но нека се обиде со срејќа

3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    незнам како може да давате вакви совети каде што една личност сака да му го зафркни животот на друга личност.

јас да сум машко и да прочитам вакви постови има да ми се згади од женскиот род и потоа машките биле вакви или онакви море од жена нема полошо и тоа од вакви жени кои насила ги заробуваат своите идни мажи и пота ќе се жалат на форумов дека не ги гледа детето и неа и ова и она.

победна работа од оваа одамна немам слушнато, до сега не ни верував дека постојат вакви жени ама ете..

4. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Девојки темава беше супер и од милина да ја читаш. Штета што се појави потреба од мислења за ваков проблем, што всушност и не е проблем туку лудост. Поглупо од тоа да сакаш да забаремениш со човек кој можеби и не сака деца, навистина нема. Ако и е само важно да остане бремена, нека бара донатор на сперма, а не така да му прави на човекот.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Што не ќе прочиташ и чуеш во денешно време :x . Сигурно дечкото има пари, па другарка и сака да го мажи :swear: . Ај да не ја уништуваме темава

6. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    375
    Они се верени и како и да е ќе прават свадба во јуни. Меѓутоа, после 10 години врска (пошто толку време идеа), нормално е на 27 години да посакаш да имаш дете. А ако тој кој има 30 години сега не е спремен за дете кога ќе биде?

Јас постојано ја убедувам дека тоа не е начин, дека мора и двајцата да го сакаат тоа, но не е работата дека тој не сака, туку моментално немал време :worried:

Не ја обвинувам и не ја осудувам затоа што мислам дека нејзината желба е нормална, само пристапот и е погрешен, но таа е очајна. И верувам дека кога нешто силно посакуваш си спремен на се.

7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Ние сме во брак скоро 2 години па маж ми смета дека е рано да се мисли на деца :o
    И јас едно време мислев да останам бремена несакајќи со фината заборавено контрацептивно апче но сфатив дека детето ќе го имаме кога и двајцата ќе сакаме (а не само јас) и дека премногу го почитувам и него и нашиот брак за да направам нешто толку подло кое може да ни го расипе бракот. Во суштина што е бракот без доверба?

На nana2112, ciribiribela и unique123 им се допаѓа ова.
  8. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    навистина "ciribiribela" темата беше супер, и јас прво кога ке отворев на фемина ја читав неа, се надевам дека за брзо ке заборавиме на ова, и сите ке почнеме да си ги споделуваме нашите желби за бебенце, мислам наши, значи на двајцата партнери ;) и сите ке бидеме срекни за брзо време со по едно бебенце, а некој може и две, три... :lol: :rofl:

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    здраво женички да ве прашам да не знаете случајно дали може да попречи ако свшам јас прво па после тоа мажот ми ?оти ние секогаш така правиме.може е глупо прашањево ама прочитав негде дека и оргазмот на жената помагал во забременувањето.

10. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    да и јас читав дека ако жената сврши прва потоа сперматозоидите останувале зиви во поголем број и со знам дали така биле поголеми шансите за машко баш ќе се растерам ако најдам ќе ти пратам линк.............evehttp://www.femina.mk/%D1%81%D0%B5%D0 ... 0%BA%D0%BE

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    еј абе не се замарам јас со тоа за машко или женско :) а прашував да не го попречува забременувањето тоа што јас прва свршувам.сепак фала многу што ми одговори имај лесна бременост :*

12. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    Феминки ми касни не знам колку дена зашто имам нередовна менструација, значи негде пред 1 април имав знам за 1 април ми беше2 ден така нешто е сега сме 6 мај, немам некои симптоми за бременост само што си јадам така повеќе :) и сакам сега да купам тест да направам да видам дали сум нема везе ако сега го правам мислам дека ако сум бремена ке показе позитивно пошто се прави од сабајле ама јас сакам сега од радозналост лелел дај боже да сум позззззз

13. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не мора да значи дека тестот се прави од сабајле, јас мојот го направив во 17 часот и ми излезе позитивен. Ако имаш купено направи си го ;) Ти држам среќа.

14. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    ОООО Ништо :( само што ми излезе негативен :( :( највероватно ми касни од времево може и од некој стрес па сега ке чекам да добијам.о боже зошто вака се случува???баш кога сакаш да добиеш две цртки ти добиваш една.ама затоа од сега не правам тестови ако си добијам ок ако ми касни ке чекам ако треба со недели па ке се види тогаш.ајде поздрав феминки на вас ако не кажам не знам на кој поздрав и се читкаме

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ке цркнам до 15ти значи ова се најтешките денови. Шо и да праиш таму ти иде паметот :D лошо. Што се работи за девојката која сака да го ПРИСИЛИ свршеникот да чува дете, јас би ја советувала да седне да разговара со него. Дали тој воопшто не сака деца да има во животот или ова е само период каде шти сака да ги исполни своите амбиции. Ако одговори дека не сака никогаш да има деца подобро нека ја откаже свадбата, со различни погледи кон светот ништо нема да стори. А ако ова е само привремено, подобро нека почека за и двајцата да се израдуваат кога ке дознае дека е бремена (а не само она) и плус нека е срекна што маж и (иден) сака да обезбеди финансиски да може да издржи деца уште на самиот старт. Мислам него го разбирам, ама како може во брак да правиш нешто само за себе!? Не не. Јас не би се осмелила така. Ко прво и да останам така бремена нема воопшто да се радувам ако маж ми таа вест не ја прифати како радосна вест. Џабе е се така. Патем какво е тоа "ако не е спремен сеа на 30, коа ке е?!" На што личи тоа????? Маж ми има 34 па никогаш не сум му рекла стар си време ти е. Простаклук. У кој век живее таа? Чудо што со такво размислување не родила на 15. :x

16. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    знаеш што некогаш тестовите не покажуваат позитивен од голема желба то ми го има речено гениколог оди ти на ехо нека те видат не се разочарувај

17. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво на сите денес од државна болница не известија дека за 2 недели ќе бидат готови резултатите од биопсијата на мажот ми и ме фаќа паника и страв каков ќе биде резултатот не сакам воопшто да помислувам на него ама се утепав во исчекување на резултатот веке 1 месец се молам само на господ се да биде во ред и да можам конечно да одам на вештачко оплодување држете ми среќа се да биде во ред па да можам и јас да ви се пофалам со најубави вести не можете да замислите само колку посакувам да ми се оствари сонот кој веке го чекам 6 години да ми се оствари да станеме и ние родители и да имаме едно слатко бебенце секој ден го читам форумот и ми е драго секој ден кога ке прочитам дека некоја феминка е бремена ајде само ке мислам со позитивни мисли дека за 2 недели ке слуснам добри вести држете ми срека поздрав до сите и на сите кои се бремени им посакувам се најдобро во наредните 9 месеци и се да биде во ред :inlove: :inlove: :* :inlove: :*

18. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    здраво феминки.јас би скала да ве запрашам за мојава ситуација.Видете јас како последен пат менструација го сметам 22 март, меѓутоа после 17 дена на 7 април ми дојде пак и ми траеше 2 дена, а со дечко ми сакавме да си направиме бебенце,и од 22 март па се до пред 1 недела имавме незаштитени односи,и мислев дека сум останала бремена. Отидов на гинеколог таму ми кажаа дека за последна менструација ја сметале 7 април дата како последна и тоа мене ме зачуди уште повеке,па и ако не се фатило ништо тој месец од 22 до 7 можеби од 7 до 30 нешто се фатило и во заблуда сум,а докторката ми рече дека требало да ми дојде.Ве молам пишете доколку нешто знаете.Исто така деновиве ми тече една кафеава течност што многу ме загрижува.поззз

19. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    А зошто кога веќе си била на гинеколог не си направиш тест за бременост преку крвта???

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срц ти ја пуштам целата среќа ајде конечно да тргне нешто на позитивно :*