Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Како може да нема дијагноза?? Штознам чудно е и вака глупаво, да си ја лупаш главата и да не знаеш на што си... лошо

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.143
    Знам како ти е,и јас не знам веќе колку пати се разочарав и не знам уште колку можам да издржам.Многу е тешко лично за мене,а уште потешко ми е кога гледам и маж ми,родителите мои колку и нив им е тешко,ама сите ме тешат дека ќе биде и дека треба да не се нервирам !!! Понекогаш дури си размислувам и дека може и не ми било судено да имам деца,ама после некое време ми се враќа надежта!!!! Така да,ќе се молиме на Господ да не не заборави.И понекогаш стварно не е до нас,ама да се надеваме дека не сме заслужиле да останеме без она што највеќе го сакаме! Позз

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да сум имала проблем пред 30 години би се секирала..сега медицината е далеку напред отидена. Има необјаснети работи ама сепак полесно е. Никако губење надж!

На espana, flower30 и MADO им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.330
    Рано ви е за секирање :) 2 месеци е нормално, па и 4 месеци и 6 месеци. Не се грижи.

На MADO и espana им се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Mig,
    I kaj mene bese isto od prv pat fati ama imav spontan. Ja posle 6 meseci pocnav pak da se obiduvam i posle 6 meseci ostanav trudna. prvite 2 meseci bev opterena i se treskav od zemja se dodeka ne ostanav trudna. mislam deka samo psihata mi vlijese. SOVET od mene dobronameren samo opusteno stom ednas fatilo ke bide i normalno folna i povekeeeed vitamini. Opusteno

На MADO, galapce, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    I nie za prviot spermogram nemavme dijagnoza , koga go napravivme vtoriot ja dobivme dijagnozata . I jas ne se cudam deka nema odma da imaat dijagnoza , so uste eden spermogram i sporedba so prviot se dobiva dijagnoza od dve razlicni labaratorii toa e moe mislenje.

Se mislam jas za biopsijata dali i taa ima rok na treaenje od 6 meseci ?

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Знам дека не треба да мислам на тоа така си правам полошо. Се тешам со една мн блиска другарка и таа како тебе 6 мес . пауза па после 5-6 мес не остана бремена, па сега има 2 год дете.А фолна да пијам од сега или после ко ќе забременам?И што мислите за ФемисанА? Да пијам такви капки (оти секако ги имам купено, барем да ги искористам)?

8. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.087
    што ќе ти ги фемисан а ако немаш проблем со циклус или хормони само ке си направиш проблем напразно, инаку јас ги имам пиено ама имав нередовен циклиус како и да е не ми помогнаа ништо. Фолна се пие цело време додека се прават обиди и до 12 недела од бременоста

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.087
    докториве викаат година дена па и до година ипол е нормално ама јас не се согласувам ако е се ок ќе си фати одма до 6 месеци максимум , поќекај уште 4 месеца па после барај совети од лекари :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @m.i.g jas gi piev eden mesec kapkite t.e. edno sisence ispiv i ne mi pomognaa . Najprvo tie kapki bi trebalo da se za reguliranje na ciklusot sto mene ne mi pomogna i ponatamu mi doaga na 55 den. No probaj nisto nema da izgubish :*

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Се што е на хормонска база по мене не треба да си го пиете на своја рака. Само полошо ќе си направите. Ако веќе мора да пиете нешто консултација со доктор.

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Јас додека правев пауза една год морав да пијам микрогинон. После спонтаниот ми направија киретажа и за да не забременам една година ми ги дадоа овие микрогинон-от. Се здебелив од нив скоро 10 кила. Дури ги примав немав воопшто болки ко ќе ми дојдеше. Сега првава менструација после прекин на апчинава пак имав болки како и порано

13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526

MIG,

ако се е во ред, немаш потреба од ништо освен фолна уште сега да почнес да пиеш и нешто природно за подобрување на имунитетот. и во право е кукла, ако нешто влијае на хормони не смееш да го земаш на своја рака без испитувања и одобрение од лекар. И пак ќе речам само надеж, опуштеноост и се ќе биде:).

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.631
    Фалааааа :D ДА во право си можеби и јас малку се оптеретувам ...;)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  15. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    дали некој имал или слушнал за искуство со инсиминацијана Клиника кај Др.Трајковски?

16. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    da jas pravev vo klinika i dr me Trajkovski mnogu e dobar covekot i mene veke 2 insminacija mi pravea tamu modze nema mnogu ubava usluga kako vo privatnite bolnici ama sea i ne e loso covekot e dobar i doktor treba tvojot maticen ginikolog da te upati vo klinikA i toj den koga trajkovski pregleduva so moj termin i posle ke stenes negov pacient i ke znae se pa ako si za insminacija ke ti pravi poz ;)

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  17. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Благодарма за одговорот Guldzana, ме интересира дали ти беше успесна инс ка него или дали си слушнала за успешни инсиминации кај него Поздрав!

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa jas treba da ne dobijam 30 januar a prvata mi bese neuspesna pa slusnav ima nekoi koj odma ostanuat i so prvite insminaci sekoja dzena e razlicni on mi gledase folikuli piev klimofen stop inekcija i insminacija i sperata isto e procistena sea GOSPOD samo za da se fati

На деара и espana им се допаѓа ова.
  19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Aj da ve prasam moze e glupavo prasanjeto dali spermata na mazvi e lepliva na prsti,? Maz mi koga piese maski caj spermata bese kako lepak lepliva a sega e pak lepluva ama ne kako koga pie caj i srecen praznik

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Moze spermata se podobruva koga pie maski caj , iskreno jas na toa ne sum obratila vnimanie i ne znam dali lepi . Jas vnimavav predhodno na izgledot na spermata .
    :*