Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас не сум обрнала внимание на ова воопшто :)

2. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Daj boze da bide ovoj pat, stisnam palci za tebe :)

На guldzana и espana им се допаѓа ова.
  3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    epa mene me intresira kakva treba da bidne spermata :) glupo prasanje

4. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Fala deara i jas isto i za tebe i za site feminki:inlove::):inlove:

5. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Rakce od kogo si slusnala deka Reba da e lepliva spermata ne znam stvrno jas mislam deka vo spermogram se gleda se dale kvletetna dali se normalni i tk neznam jas prvpat go slusam ova

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    ee znam deka vo spermorgra se gleda ali jas pravam razlika so pienje na caj i bez nego ama nie ne moze da ne namolime za da pravime spermogram zasto toa se smeta za sramno i ne pravime:(

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Лелеее ништо не е страшно,натерај го некако.
    Јас не сум стручњак за сперма ми влегува внатре немам приметено дали е леплива :lol:
    Дури и да ме прашате што боја е дали е бела или прозирна нема да знам да ви кажам ]:)

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    ama slatko mi se iznasmejavte ahaah

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Treba da e gusta i bela rastegliva spermata. Na mm mu beshe zoltenikava i tecna , koga bevme vo avicena ne prasuvaa dali urinokultura ili spermogram ke pravime od toa sto beshe zolta .

10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    A kolku vreme rakce se ubiduvas da pstanes Bremen?

11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Бела е ρазтеглива и леплива:)

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Една година а имав и една хемисκа биоллшκа бρеменост

13. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Aha pa dobro ne e mnogu dolg period jas 3 god ama Mora da zboruvate Mora da pravi spermogram i se sto treba ne e mnogu 1god ama i treba na vreme ;)

14. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    @rakce89 физичките карактеристики (боја и конзистенција) не се сигурен и доволен индикатор дека се' е во ред, односно дека не постои проблем. Можеби навистина е подобрен квалитетот со пиењето чај, но тоа ќе ти го потврди само спермограм.

Те молам одвој малку време и разлистај ја темава неколку страници назад. Има убави совети како да се поставиш со сопругот. Според начинот на кој пишуваш, ми личи дека си помирена со ситуацијата и одлуката на сопругот - срамно е да се прави спермограм и тоа е тоа, останува да стискаме палци. Многу погрешен став.

Не знам дали ти си почнала со некои испитувања, но и да не си, спермограмот е првото нешто што треба да се направи кога веќе некое време изостануваат резултати ( т.е бременост). Безболно е и прилично ефтино.

Ти најдобро си го познаваш сопругот, па затоа избери соодветен пристап и укажи му дека нема далеку да стигнете ако ти поставува сопки уште во старт. Заедно сте во оваа ситуација и заедно мора да се борите.

Среќно;)

На MADO, flower30, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Потполно се согласувам,нема ништо срамно и неприфатливо и мажот да направи испитување,прво и основно е доколку извесен период нема бременост,жената да се провери,но и мажот да си направи спермограм.

На guldzana и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не е ни поголем ни помал маж ако не прави спермограм. Ако сакате детенце, мора да сте заедно во ова и да се посветите да најдете решение. Времето си врви. Што ако има проблем кај него а вие чекате?? Никакво добро не излегува од тоа. И незнам што е срамно?! Па вие нема со зурли и тапани на сите да им кажете. Си бркате работа за себе и тоа е тоа. Ако живеете во помало место, може да одите во соседен град, во Скопје и слично ако од тоа се чувствувате покомфорно. Ама мора да се соочите со фактот.

На Ninichka, afrodita26, guldzana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Taka e kukla , i jas vodev vojna so mm za spermogram i znam kako da se izgubi vreme vo toa . Nema nisto stramno vo toa . Sega mm zbori za bebe no nekako jas oladiv neznam sto se slucuva so mene , dali e samo period ke vidime od zelba mislam deka premina vo strav , iskreno taka custvuvam nekoj nemir vo dusava sto se oladiv vo toj plan iako si rabotime nie na slucajot mene eve veke 2 mesec ne mi odi pametot aha ete bidna pa da baram simptomi i da trcam po testovi za bremenst sekoj vtor den sto se vika .
    Vo petok sestra mi ke odi na doktor - ginikolog pa moze i jas da iskoristam nesto no ke vidime sto ke kaze za nejze vo momentov posakuvam pobrzo taa da se izraduva i da stanam tetka! :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Дали некој пиел мака перуанска или како беше.Дали имаше некаков резултат?Ајде споделете искустви.Прочитав дека е добра и за машки и за женски за плодноста.

19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Јас знам деκа нее сρамно ама ете тоае а јас сеκој ден пρстен и бебе сонувам а башκа незнам зашто мнме песκа десниот јајниκ зм деκатуκа ми се фолеκулите бев на фпκтоρ ми ρече ама да ме пецκаваκа ниκогаш не било до сега :((

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ракче - мора да седнете и да направите муабет убаво двајцата. Ако сакате детенце мора заедно оваа битка да ја терате до крај. Што ако ти направиш 1000 испитувања ако кај него е проблемот, а?
    Тебе лесно ти е?! Па женски преглед и испитувања не само што се покомплицирани, туку и психички се потешки за жената.. Он еден примерок што треба да остави...

На guldzana, espana и darcy им се допаѓа ова.