Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас не сум обрнала внимание на ова воопшто :)

2. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Daj boze da bide ovoj pat, stisnam palci za tebe :)

На guldzana и espana им се допаѓа ова.
  3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    epa mene me intresira kakva treba da bidne spermata :) glupo prasanje

4. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Fala deara i jas isto i za tebe i za site feminki:inlove::):inlove:

5. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Rakce od kogo si slusnala deka Reba da e lepliva spermata ne znam stvrno jas mislam deka vo spermogram se gleda se dale kvletetna dali se normalni i tk neznam jas prvpat go slusam ova

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    ee znam deka vo spermorgra se gleda ali jas pravam razlika so pienje na caj i bez nego ama nie ne moze da ne namolime za da pravime spermogram zasto toa se smeta za sramno i ne pravime:(

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    Лелеее ништо не е страшно,натерај го некако.
    Јас не сум стручњак за сперма ми влегува внатре немам приметено дали е леплива :lol:
    Дури и да ме прашате што боја е дали е бела или прозирна нема да знам да ви кажам ]:)

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    ama slatko mi se iznasmejavte ahaah

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Treba da e gusta i bela rastegliva spermata. Na mm mu beshe zoltenikava i tecna , koga bevme vo avicena ne prasuvaa dali urinokultura ili spermogram ke pravime od toa sto beshe zolta .

10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    A kolku vreme rakce se ubiduvas da pstanes Bremen?

11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Бела е ρазтеглива и леплива:)

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Една година а имав и една хемисκа биоллшκа бρеменост

13. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Aha pa dobro ne e mnogu dolg period jas 3 god ama Mora da zboruvate Mora da pravi spermogram i se sto treba ne e mnogu 1god ama i treba na vreme ;)

14. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @rakce89 физичките карактеристики (боја и конзистенција) не се сигурен и доволен индикатор дека се' е во ред, односно дека не постои проблем. Можеби навистина е подобрен квалитетот со пиењето чај, но тоа ќе ти го потврди само спермограм.

Те молам одвој малку време и разлистај ја темава неколку страници назад. Има убави совети како да се поставиш со сопругот. Според начинот на кој пишуваш, ми личи дека си помирена со ситуацијата и одлуката на сопругот - срамно е да се прави спермограм и тоа е тоа, останува да стискаме палци. Многу погрешен став.

Не знам дали ти си почнала со некои испитувања, но и да не си, спермограмот е првото нешто што треба да се направи кога веќе некое време изостануваат резултати ( т.е бременост). Безболно е и прилично ефтино.

Ти најдобро си го познаваш сопругот, па затоа избери соодветен пристап и укажи му дека нема далеку да стигнете ако ти поставува сопки уште во старт. Заедно сте во оваа ситуација и заедно мора да се борите.

Среќно;)

На MADO, flower30, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Потполно се согласувам,нема ништо срамно и неприфатливо и мажот да направи испитување,прво и основно е доколку извесен период нема бременост,жената да се провери,но и мажот да си направи спермограм.

На guldzana и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не е ни поголем ни помал маж ако не прави спермограм. Ако сакате детенце, мора да сте заедно во ова и да се посветите да најдете решение. Времето си врви. Што ако има проблем кај него а вие чекате?? Никакво добро не излегува од тоа. И незнам што е срамно?! Па вие нема со зурли и тапани на сите да им кажете. Си бркате работа за себе и тоа е тоа. Ако живеете во помало место, може да одите во соседен град, во Скопје и слично ако од тоа се чувствувате покомфорно. Ама мора да се соочите со фактот.

На Ninichka, afrodita26, guldzana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Taka e kukla , i jas vodev vojna so mm za spermogram i znam kako da se izgubi vreme vo toa . Nema nisto stramno vo toa . Sega mm zbori za bebe no nekako jas oladiv neznam sto se slucuva so mene , dali e samo period ke vidime od zelba mislam deka premina vo strav , iskreno taka custvuvam nekoj nemir vo dusava sto se oladiv vo toj plan iako si rabotime nie na slucajot mene eve veke 2 mesec ne mi odi pametot aha ete bidna pa da baram simptomi i da trcam po testovi za bremenst sekoj vtor den sto se vika .
    Vo petok sestra mi ke odi na doktor - ginikolog pa moze i jas da iskoristam nesto no ke vidime sto ke kaze za nejze vo momentov posakuvam pobrzo taa da se izraduva i da stanam tetka! :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Дали некој пиел мака перуанска или како беше.Дали имаше некаков резултат?Ајде споделете искустви.Прочитав дека е добра и за машки и за женски за плодноста.

19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Јас знам деκа нее сρамно ама ете тоае а јас сеκој ден пρстен и бебе сонувам а башκа незнам зашто мнме песκа десниот јајниκ зм деκатуκа ми се фолеκулите бев на фпκтоρ ми ρече ама да ме пецκаваκа ниκогаш не било до сега :((

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ракче - мора да седнете и да направите муабет убаво двајцата. Ако сакате детенце мора заедно оваа битка да ја терате до крај. Што ако ти направиш 1000 испитувања ако кај него е проблемот, а?
    Тебе лесно ти е?! Па женски преглед и испитувања не само што се покомплицирани, туку и психички се потешки за жената.. Он еден примерок што треба да остави...

На guldzana, espana и darcy им се допаѓа ова.