Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.165
    Има ли некоја од вас што покрај другото пие и хомеопатија? Откако го чистев организмот со хомеопатијата добивам некако чудно. Минатиот месец ми доцнеше еден ден дури и имав позитивен тест со бледа многу вледа црвена линија но уште следниот ден сабајлето добив. Овој месец добив 5 дена порано. Покрај другото имам многу крварење и тоа црвена жар боја и не како порано да ми дојде темно црвено и згрутчено туку веднаш почнува крв да ми тече асално и ми трае 5-6 дена и тоа постојано ми тече, а претходно 3-4 дена и тоа веќе 3тиот ден малце а 4тиот неколку капки, сега после тие 5-6 дена пак имам капки понеколку уште 2-3 дена. Дали сум направила добро или лошо со хомеопатијава кој да знае, ама мислам дека не е лошо бидејќи конечно имам нормално крварење, сигурна сум барем дека излегува се од мене, за разлика од порано кога одвај едно пакетче влошки трошев сега трошам машала и до две. Инаку мислам дека конечно стигнав до онаа состојба на опуштање на мозокот, што е до мене правам се, не можам да се претегнам веќе и да сакам. За срамота е што уринокултура уште немам направено но тоа е што е, прво фатија празници, па немав земено плата, па сега добив порано, ама веднаш штом ми заврши ќе направам, морам да знам до кај сум со оглед на тоа што симптоми немам, нема мирис и заматен изглед на урината, но кој да знае. Во Март ќе направам и ехо, брисеви и ПАП, повторно хормони и спермограм и се надевам конечно и проодност на канали. Многу се мислам на пролет да отидам и во Матерушка бања, пред било што друго да направам, односно пред да размислувам на инсеминации и инвитро. Инаку почнав и со диета, нормално не со гладување туку со диета прилагодена на мојот метаболизам, да ослабам најмалку уште 10 кила, ќе започнам од денес и со вежбање а кога ќе се реши времево и да затопли и со трчање надвор. Многу сум поправена празнициве, премногу, не е нормално толку многу да сум поправена и не сакам веќе да се гледам ваква, знам дека е многу важно тоа.

На danichap и MADO им се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bebaa nie so mm pievme sekoe sabajle po edna lazicka od makata vo isceden sok pd portokal,ne ni pomogna nesto,ama pa ne ni pievme dolgo vreme.Znam i kaj nego imase nekoj redosled na pienje,samo ne mi teknuva kako bese.

3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kaj nas novi problemiiii :(
    Kaj mm samo se pojavuvaat novi bakterii... E.coli vo uretra i peptostreptococcus vo sperma :( :(
    Samo neznam od kade izleguvaat, veke aman od niv..

Ako ima nekoj isustva neka spodeli...Veke panika pocna da me fakja...

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.165
    Либра, а кај тебе ги нема тие? Да си направиш и ти една контрола со брисеви, ако ги има мти многу е голема веројатноста да имаш и ти. За бактериите многу сака пазење и лечење и двајцата за да не си играте пинг понг со бактериите.

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas gi nemam, imam samo kandida i mi dade maticniot polyginaks vaginaleti.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.165
    Многу ми е чудно, како не си ја префрлате бактеријата кога он ја има, ајде уринарната ајде де, ама за таа во спермата :o

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.087
    не само за таа во спермата и таа во урината може да се префрли зашто кај мажите се минува низ само еден канал ,без оглед дали брисевитре се негативни или позитивни правило е секогаш партнерите да се лечат истовремено со истата терапија, не ретко знаат брисевите да се лажно негативни ако не се земени добро или непроверени добро

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.165
    Мислам дека и гинекологот треба да и предложи, поготово што знае дека се работи за обиди за забременување. Мене докторот ми рече дека за бременост треба да бидеме и двајцата супер здрави.

На guldzana и desperate15 им се допаѓа ова.
  9. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa da taka e jas imav ednas bakterija mislmam kandida i doktorkata ni dade za dvajcata apcijna mi vika tebe ke te izlekuvam kaj nego ke ostane taka da pravec kaj maticen ginikolog za da se lecite i dvajcata i toa to kadzuva ne e dobro za bremenost so bakterii poz;)

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Абе јас видов на реклама не беше во прав туку апчиња само џаборавив од која фирма.Е сега во таблети као поконцентрирана била.И да знам дека подолг период треба да го пиеш.Ок фала на одговорот.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    А микробиолошки направи и немаше ништо?Навистина чудно ако е така,а ако си направила само пап тест тогаш неможе да ги покаже овие бактерии.А и најдобро да си ги направиш микробиолошките во авицена или др приватна оти многуверојатно е на државна да не се точни.

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Па може да беа тие .Едит:не nature essential биле.Сега видов.

Последна измена: 20 јануари 2015
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ne samo ginikolog tuku i urolog treba da vi go vodi slucajot na sterilitet . Kako na primer za bakteriite moze nesto poloso da napravat , a @Libra88 spermogramot kakov vi e ?

15. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    женски ништо и овој месец денес ми дојди,овој месец пак инсеминација.Се е во ред со двајцата а бременост нема 5 години,3 неуспешни инсеминации и природни лекови и вино и рен,лекот со медот и веке незнам на што да мислам и што да правам.

16. afrodita26

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    Цвекенцеееее ајде израдувај не ти овој месец завлечи нога :)

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.144
    Еее не бидна ништо:(ајде пак сега со нови сили!! Мора да издржиме се,некогаш мора да биде.А сега 4та инсеминација ќе правиш?? Ајде дај боже овој месец да ти е најсреќен.
    Леле ја денес веќе "полудувам" :(Денес ми е денот за (не)добивање и уште нема ништо,а обично добивам на сабајле.Ама може и од Кломифенот и Прегнилот да доцни ,па ќе чекам.Инаку градите(односно пупките) ме болеа и жежеа многу овие денови,а еве денес помалку,а од време на време ме заболува стомак како за добивање.ама чекањето "убива".....

18. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.087
    @afrodita26 спермални антитела имате испитано? Кога вака првично се е во ред причината се бара подлабоко, во генетско и имунолошки испитувања.

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. afrodita26

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    спермални антитела се испитува со спермограм или е посебно?имаме испитувано крвни групи дали ни се совпагат пред 2 или 3 години,на последната инсеминациа имаше 62 милиони подвижни сперматозоиди.

20. afrodita26

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.565
    цвекенцеее пробај најди си занимациа за да не мислиш многу ти а пуштам цела срека да те израдува овој пат :*

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.