Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Фостимон инекции се ФСХ хормон. Треба да помогнат во растењето на фоликулите.
    Инаку мене Лазаревски ми препорача инсеминација, не сум барала сама. Јас мислев дека сме за ИВФ..
    Мадо - најди си доктор специјалист, види дали те бендисува и ако е така терај со него.

MADO likes this.
  2. darcy

darcy Популарен член

И јас правев инсеминации по препорака на докторот. Со оглед на тоа што немаше медицинска пречка од двете страни, тој сметаше дека е подобро да се обидеме на понеинвазивен начин - на крај на краиштата и во право беше, бидејќи една од инсеминациите беше и успешна. За жал заврши со хемиска бременост и после сепак бев на инвитро, но не жалам за обидите.

kukla21 and MADO like this.
  3. espana

espana Популарен член

Доколку жената е во ред,а кај мажот резултати од спермограм покажат неправилна форма или слабо подвижни сперматозоиди,тогаш самиот доктор предлага инсеминација,со цел филтрирање на сперматозоиди и издвојување на квалитетни,во тој случај голема е шансата од прва да е успешна.За ваков пример знам,а кој знае за
    друг,ќе ти пише.

MADO likes this.
  4. kukla21

Ние сме од оние со помала успешност. Мојата овулацја се регулира со терапија, и на мм значително се подобри спермограмот, ама немаше резултати. Тоа е - ќе биде порано или покасно. Сигурна сум дека ќе биде кај сите тука.

espana likes this.
  5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Neznam dali ovie 25%spermatozoidi voopsto ima sansi da oplodat edna od moive 7 folikuli....ili djabe da si se obiduvame.....

6. MADO

MADO Популарен член

Devojki od prviot pat koga probavme za bebce ima pominato dve godini,no minatata godina i jas i mm imavme drugi zdrastveni problemi,a so toa bevme spreceni izvesen period za planiranje bremenost,posledica od snimanjeto na mm bese losiot spermogram i pocnavme so negovo podobruvanje,a kaj mene dosega se se pokazalo vo granici na normalata.,posledno mi bese HSG,zatoa smetam deka treba da napravam inseminacija

7. MADO

MADO Популарен член

Ninicka dovolno e samo eden spermatozoid,zatoa ne se otkazuvajte,nikogas ne se znae

espana, guldzana and Ninichka like this.
  8. bokace

bokace Популарен член

Dovolen e eden spermatozoid a ne 27% spermatozoidi . Nie so azoospermija ne sme se otkazale , isto kako da ja nemame taa dijagnoza no ete normalno nema uspeh , ama toa glava gore i terame napred :*

espana, MADO and Ninichka like this.
  9. kukla21

Ниничка, од тие 7 фоликули што ги имаш не сите ќе ја достигнат посакуваната големина за да прснат. Имај го тоа во предвид. Со многу јаки стимулации на ИВФ некои толку имаат.

10. guldzana

guldzana Истакнат член

MADO zosto inkicii dali prethodno odese da ti merat folikometrija dali bez stimulacii imas folekuli ?

11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Da,znam deka ne site ke dostignat idealna golemina,no denes(na 9 ti den od ciklus imase dva od 19 i 20mm.,za dva dena dr.mi rece da odam da primam pregnil,no koga go vide spermogramot ....neznam dali voopsto da ja primam pregnilot ili ne...

12. MADO

MADO Популарен член

Guldzana ne sum spomnala inekcii,da sum odela,i si ja dobivaat potrebnata golemina,pa zatoa sakam da pravam inseminacija na pritoden ciklus

13. kukla21

Инсистирај да примиш. Не е убаво да не прснат- може и циста да се створи.

guldzana and Ninichka like this.
  14. guldzana

guldzana Истакнат член

AHA afrodita bese izvini mado da super prvo na priroden ciklus mojata prva insminacija bese na piroden cikluc samo za dzal neuspesna stiskam palci za tebe:inlove::):inlove:

MADO likes this.
  15. guldzana

guldzana Истакнат член

AFRODITA ZASTO INEKCII I KLIMOFEN?OT E SUPER ZA ZGOLEMUVANJE NA FOLEKULITE DALI SI ODELA NA FOLIKOMETRIJA I DALI IMAS FOLEKULI

16. milamila988

milamila988 Истакнат член

Zdravo odamna ne sum pisala eve jas sum vo iscekuvanje treba za dva dena da ne dobijam pa ke vidime nemam nikakvi simptomi samo bolka vo desniot jajnik I kaj preponite I cisto sumnjam deka se fatilo oti so mm samo ednas imavme vo plodni deno znam oti I kupiv ovulacioni testovi ke vidime za nekoj den

MADO likes this.
  17. desperate15

desperate15 Популарен член

мене септумот ми беше виден на ехо а не беше голем ама ете докторот го виде после се потврди со хсг, некогаш е тешко да се открие ама не секогаш и затоа се препорачиува хистероскопија кога има неуспешни инвитра со самото тоа што ке се пробуричка матката има поголеми шанси за бременост. Да имам испитано витамин Д на биохемија го испитував добар е . Точно не е работава по лекари да се шетаме ама мене искрено страв ме фака од толку судбини читајки по форумиве каде што после неколку неуспешни ионвитра ги пракаат на испитувања, па каде е тој стрес пред тоа, тие хормони што се примаат не се шала не знам јас сум разочарана општо од нашето здравство.Инаку воопшто не се малце 8 месеци секако ние почнавме после 6 месеци кажав пред тоа дека воопшто не ми се допага она на докторите што викаат да се чека година до година ипол, ако се е ок ке си бидне одма убедена сум во тоа

Ниничка нели имавте испитано спермограм пред тоа? Сте требале да испитате да не биде напразно пиењето на кломифен како и да е обавезно прими ја стоп инекцијата зашто фоликулите може да не прснат

afrodita26 likes this.
  18. kukla21

Ниничка, треба да читаш ама па не да претераш. Јас само тука сум на форум. Не читам многу по форуми..пак ќе кажам. се треба со резерва да се зема од тука..не сековаш се се кажува и уште повеќе целосно разбира.
    Колку ти беше резултатот од вит Д?

19. danichap

danichap Moderator Staff Member

Не го знам точниот македонски израз, па ќе морам лаички да го поставам прашањето.
    За детектирање на истиот ти шприцаа ли течност, или онака на обичен ултрашал без ништо ти беше детектиран?

Препорака за девојките кои ќе отстрануваат цисти од грло на матка или јајници...при зафатот со камера да зирне докторот и во матката за да види да не има од внатрешна страна нешто што не е видливо за голо око преку ултрашал.

Kaetana likes this.
  20. desperate15

desperate15 Популарен член

не паметам кукле одамна испитував ке го побарам резултатот низ папкиве ке пишам ама гинекологот ми рече дека е во граници на нормала. Преку ехо беше виден септуимот ама не беше сигурно потврдено потоа да правев хсг каде што ми беше пуштен јодов контраст каналите беа супер ама нажалост се потврди септумот тоа се среди оперативно ама ете бебе сеуште нема :( Иаку ова со септумиве модерно стана секоја втора жена го има хах