Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninicka neznam od kade si no ako imas po nekoj da si poracas spimen od Bugarija,nie od tamu gi kupivme 2-3 leva ,daleku poeftini se kaj niv.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    кој витамин Е го користите? Јас го користев оној на алкалоид алкавит 109 денари е, ама изгледа го нема веќе не можев да го најдам. некој друг да ми препорачате да е со таблетки на голтање не ги сакам оние со лижење или грицкање

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас пијам фемибион - не земам одделно витамини. Докторот ми кажа дека имаат се што ми треба.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Aj едно инфо-сигурно има некаде у постарите ама не можам да барам.Колку се плаќа хормонален статус и микробиолошки брис СО УПАТ?
    Фала ви однапред

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Mowivit vitamin e 1000.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Имаш витамин Е од Галафарм [​IMG] Еве види ги информациите за него на овој линк http://www.galafarm.com.mk/proizvod.asp?id=114 Ги има во Зегин, а цена не знам, одамна ги купував. Такви се како што сакаш, капсула полнета со течност.

На desperate15 и Ninichka им се допаѓа ова.
  7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Pa dobro e ninicka sto vi prepisa doktorot toa i madzmi pese spermotrend ama doktorot mu gi dal samo napravi mu med so orevi bademi fstci i daj my sabale i navecer mnogu e dobar madzmi ne sakase da go jade ama bitno p:inlove:;)ravi razlika a e priroden

8. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Znaci od spermotrendot mu se popravi,taka?...za kolku vreme?

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    хормони во ск во државна околу триста и нешто беше а микробиолошки исто микроплазма и уреоплазма,кламидија и ешеријаколи мислам беше се заедно до 400 ден најмогу да беше.Не сум од ск и кај нас матичниот ти ги зема и таму плакаш нешто ситно најмногу 200 ден.А после сами си ги носиме во лабораториј и таму го плакаме секој бриз различно а се заедно како што пишав околу 400 ден.Не се секавам точно.

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Da pa Kai me mnogu ama imase podobruvanje

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ниничка и мм користеше спермотренд. За 3 месеци имавме одлични резултати.

12. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Utre sabajle treba da odam na folikulometrija i treba da ja primam pregnil inekcijata. No potoa cel den sum na rabota,pa sakam da prasam dali ima nekakvi bolki od taa injekcija i posle kolku vreme od koga ke se primi pregnilot,nastapuva ovulacija...koga treba da sme najaktivni:lol:

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ништо не се чувствува. Ниту самиот чин на боцкање.
    После тераш нормален живот. Обично овулација ма 24-36часа од инекцијата.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Da posle toa 2dena da Ste aktivni i stiskame palci za bebe:hug::inlove::inlove::inlove:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Јас да ви пишам ги добив и ρезултатите од пап тест уρедни без ниедна инфеκција негативен тест,ама имам болκи во десниот јајниκ и не ми пρестануваат а пρавев и вагинално ехо ми ρњче се е супеρ само се пρашувам зашто толκу болκа κога овулација ми помина а ми тече нешто κаκо бело пρање ама со миρиз,и уште и половината почна од вчеρа да ме боли и на неκои мпменти κаκо да сум добила па оние местρуални болκи κога κρваρам а тρеба на 30-1 да ми е следниот циκлус:)

16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Mado, a dali od Spimenot imase podobruvanje vo spermogramot?...i sto drugo piese?

17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Denes bev na folikulimetrija, ima eden fol.od 21mm i nekolku po 18,19 mm. Dr.mi rece utre da ja primam pregnilot. Vo nekolku apteki kaj nas ja nemase,pa kazete mi vo Sk.dali ja ima i kolku pari cini??

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мојот пап пак покажува исти резултати како оној од пред 6 месеци - инфламација и вирусни промени. Пак контрола за 6 месеци. Нема ХПВ, нема ништо. И минатиот пат докторката ми кажа демек ова е многу чест наод кај жени и дека е уреден. Колешка на работа ИВФ правеше со ваков наод значи не е нешто којзнае што страшно. Ама јас еве не можам да го дожиевеам како нормален: знам имунитетот паднат ми беше минатата година, ама еве го јачам и мислев сега овој пат ќе се врати во нормала ама не.

19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla i jas taka ispaniciv koga pravev pap test minatilt pat,no ginekologot mi potencira da go zanemaram toa,potoa sledniot pat koga bev nemase nisto,se bese cisto.

20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninicka prviot spermogram ni bese dosta los i pocnavme so terapija koja traese tri meseci,sekoj den mm piese po edna kapsula dnevno vitamin C od 1000 mg,zink,magnezium,vitamin e i spimen po dve apcinja.Posle toj period bevme povtorno na proverka,bese podobren za nekoi si 10% (zboram za podviznista na spermatozoidite),i togas specijalistot ni prepisa sexsovit forte po edna tabletka da pie na den tri meseci.

Ninicka ti posakuvam sreka ovoj mesec.Se najdobro