Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    мене втор пат веќе ова ми го јавува.

2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla 21 pocni da jades sveza aronija sekoe sabajle po deset topcinja...imunitetot e strasna rabota,mene lani mi bese mnogu padnat imunitetot,na sekoi dve nedeli mi izleguvase herpes na usta,so mnogu svezo ovosje,zelencuk,supi,so pienje na b-kompleks,imunix apcinja prvicni rezultati za podobruvanje mi se pojavija posle sest meseci.

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    земам и јас терапија за имунитет, јадам и матичен млеч, витамини пијам. Докторката минатиот пат ми кажа ако требаше јас ќе ти дадам терапија, да не паничам. Ама јас пустото сум се насекирала.

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Кукла а да си земеш алое вера сок или гел?Тој има антивирусно дејство,а знам и дека го земаат за лечење од хпв и имале успех.Јас си ги земав апчињата мака и читав дека најдобар ефект имале со алое па ке си купам и тоа,и баш читав за алоето дека е многу добро за имунитет и борба против вируси и инфекции како и џараснување на ранички и обнова на ткивото.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Пиев и алое вера. Ама престанав. Ми кажаа дека е добар антиоксиданс, ама не бил за имунитет. Мене не ми покажува дека имам ХПВ ниту цин, туку знаци на вирусни промени. Докторката уште минатиот пат ми кажа, ако требало терапија ќе ми дадела, ама ова не било ништо. Исто дека многу чест бил овој наод.

6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Алое е супеρ јас пијам и сум задоволна зашто и маж ми имаше κиселина и со алое нема,а моја дρуг имаше цин 2 а сега нема а имаше пиено алое таκа да алое во κомбинација со а- б car e super vi go preporacuvam :)

7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Ninicka prignilot e 300 den jas ednas vo aptekara vo ramstor go najdov ednas vo zegin ama vo skopije skoro vo sekoja apteka GI imaa

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сигурно се грижам безвезе бидејќи повеќе доктори ми рекоа не е страшно. Колешка моја правеше ивф со таков наод, ама ете, ме јаде мисла :(

9. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Kukle ne se grizi tolku ako doktorot ti kadza deka ne e strasno togas ne e samo neka ti dava se sto treba za da si mirna ;)

10. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    kukla21 мој совет ти е да ти земат брис за хпв типизација и да го однесеш во ману, само таму со сигурност ке се види дали има или нема присуство на хпв вирусот, затоа што тој јавува вирусни промени на пап тестот, а инфламацијата ти е од бактерија некоја, тоа е воспаление, јас имав така порано кога имав бактерија. а каде го правеше папот?

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    А Лазаревски што ти вика?

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    A neli e inflamacija obnova na matka koga taa se procistuva ?jas sum mn odamna imala takov naood ama mi imaat receno deka koa nee strasno deka nekoe tkivo od matkata se procistuva a obicno ova go ima koga ima kandida?

13. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    inflamacija e upala vospalenie milion posto :)

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Инфламација е воспаление, да. Лазаревски ми го виде наодот и ништо не искоментира. Во ниту еден момент не ми кажа дека е проблем. Сега кога ќе одам, ќе го прашам, ама знам дека паничам без везе.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бакерија немам. Сега правев микробиолошки тестови. Во авицена. Претходно во систина, чисти беа и тие. ХПВ нема - негативно е. Не може да се прави типизација на негативен ХПВ. Тестот ми е од Хистолаб. Минатиот пат истиот наод ми беше од систина. Ова е точниот израз - клеточни промени што асоцираат вирусни инфекции. Инфламација (вклучува типична обнова).

16. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Neznam sto mi trebase da se razguglam niz internetot po forumi i sajtovi za inseminacija.Realno sansite se mnogu minimalni i stvarno ne mi e jasno zosto se pravat?

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мадо - малку, малку ама кај некого успева. Некој мора да го прави и тој мал процент. Може да си ти тоа?!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Иако е мал процентот,сепак има успешни инсеминации од прва,секој со своја среќа ...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    имаш ли носено брис во ману за хпв? пап тестот ти покажува вирусни инфекции не верувам дека е друг вирус освен хпв. Се зима брис за детекција и карактеризација ( ако го има) на вирусот на неколку наврата имам носено во ману кога пап тестот ќе ми пројавел промени . ако е негативен тестот ќе пишат дека не е детектиран хпв ако е позитивен ќ е ке го пишат типот на хпв, ова чисто да си сигурна. За инфламацијата не нзам од што би можела да е јас ја имав кога имав бактерии ама чим кај тебе се чисти брисевите не знам :( Инаку бета глукан буквално лечи и чисти се малце е скап ама вреди .

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    ако има хпв ке се открие преку пап тестот.Мене кога имав порано така ми го открија преку обичен пап тест,па после ме пратија на биопсоја и типизацоја.Штом и рекле не е страшно и не ја пратиле на дополнително вајда така е.Јас сакав да прашам,гледам тука некои ги пракале на испитување на витамин Д.За што е тој битен и зошто ве пракаа,имавте нештп проблем конкретно или и тоа е дел од испитувањата за стерилитет.