Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    па ете нели пап тестот покажал вирусни промени, кој друг вирус освен хпв? Брисот за хпв не е биопсија, биопсијата се прави во случај на повисок степен на цин, никој доктор не прака на биопсија ако се покаже хпв, туку само ако има цин. ова е само обичен брис со четкичка ставен во некоја си водичка, ниту боли нит ништо, чим докторите и рекле дека не е сдтрашно вајда е така ама чисто да не мисли и да се секира и предложив.

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @bebaa i jas prasuvav za toa no ne dobiv odgovor. Bi trebalo da e nesto bitno , koga veke go ispituvaat toa .

3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Е овој наод е малκуρизичен и за него пρаќаат на κолпосκопија и биопсија т.с типизација ,ама се подобρи имунитетот се. Изченува:)

Прикачени фајлови:

• Scan10979.JPG
      Scan10979.JPG
      Големина на фајлот:
      327,7 KB
      Прегледи:
      46
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Bravo rakce. Kaj mene se odbelezani onie 6.12 i 6.14. Dole samo kontrola za 6 meseci. Vo dellt hpv se e negativno i nema preporaka za hpv tipizacija.
    Fala vi na mislenjeto. Surfav i na internet i ne bilo strasno.

@bebaa vit D bil dobar za matkata. Ako e deficitaren moze da ne go zakaci i da ne go zadrzuva plodot. Najnovite istrazuvanja ja potvrduvaat ovaa vrska. Jas ispituvav vo sistina. 1800 mkd plativ.

5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    1. :) nisto strasno jas proveruvam bris na 6 mes zaato se plasam od cin,a pred 6 mes imav isto kako tebe inflamacia si piev samo aloe i sega nemam nisto niti kandida sto ja ima sekoja 2 ra zena

На swordfish му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Kandidata ja nemam. Na moe cudenje ja nemav inpo eden ton antibiotici ispieni. Znaci imam uste na imunitet da rabotam! Mislev se srediv ama uste ima. Kolku lesno e da go zeznes, a tesko da go vratis vo normala.

7. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Ke sredis bez gajle :) imas pieno imunocomleks ili aloe?

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Aloe piev. Dosta ispiv ama veke ne pijam. Zemam tableti za imunitet.

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Да ,јас имав хпв со цин,ама фала му на Господ сега немам ништо.А чудно на биопсијата покажа дека немам хпв.После тоа на секој пап ми покажуваше хпв цинот ми се повлече,за на крај и хпв вирусот да го снема ,алелуја :).Мене не ми зимаа посебен бриз за хпв може ова е нов начин,оти мојов случај беше пред 7-8 години.

10. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    не знам можеби , ама мене прв пат ми зедоа во 2011 можеби од тогаш е инаку еве како изгледа резултатот, и мојов гинеколог има пракса при зимање на пап да ми земе и брис за хпв , за ако недај боже искочи нешто на пап тестот да не се малтретирам пак со зимање.

Прикачени фајлови:

11. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    еве за витаминот Д за кој се пишува дека е хормон и особено битен е кај ПЦОС.
    http://drgominak.com/vitamin-d-3/

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    вирусни инфекции во 90 % се хпв, за друго не знам и не сакам да се правам паметна. ама еве јас сум добар пример. имено јас секогаш го имав истиот наод, промени што асоцираат на вирусни инфекции. докторот ми велеше нормално е се е ок секоја млада жена имала вирусна инфекција....и јас не верував дека вирусните инфекции мора да се хпв, ама после (мајка ми е доктор специјалист интернист и таа инсистираше да го направам ова убедена дека имам хпв) отидов и на своја рака му реков да ми земе примерок за хпв типизација...и кога ке видам на неа високоризични типови на хпв...веднаш го сменив докторов отидов во добра позната приватна болница.таму за хпв-то ми дадоја да пијам г 132 плус натурал ама на своја рака пијам и цинк, селен, витамин ц и рибино масло секој ден. моето хпв за среќа е без цин промени. но затоа си добив забрана за правење дете додека го лечам вирусот. не дека смета на плодноста туку чисто да не си играме пинг понг со мм

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    тоа ми беше и мене муабетот ама не ме слушаат :D

14. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    dobro ama doktorot nisto ne i kadza na kukla nema potreba nie da ja voznemiruvame jas mislam taka sepak i lazarevski i e doktor sigurno nie nema podobro da znaeme od nego ;)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ne grizi se voopsto kukla21,doktorite nemaat vlakna na jazik,ako bilo nesto za voznemiruvanje,ke ti kazele da prevzemes nesto.
    Jas denes ja primiv pregnil inekcijata i sega imam strasni bolki vo jajnici,duri pojaki od menstrualni. Da vidime ovie denovi,iako imame los spermogram,dali ke se fati nesto. No imam strasna nervoza,nemam nekako zelba za intimni odnosi,vaka tempirani,ama toa e.
    So gospod napred da se nadevame na najubavoto.

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Fala vi na site za komentarite i primerite. Da trebalo da pravam HPV tipizacija ke mi pisuvase preporaka za toa. Idejata mi bese ako znaete i imate iskustvo da mi kazete kako da go podobram imunitetot, a ne da se dokazuvame koj e vo pravo i deka imam hpv, cin i slicno.
    Koleska moja so ovoj naod dobi vaucer od fond za ivf, kaj da e ke se porodi.

На espana, MADO и bebaa им се допаѓа ова.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    сите имаме различни приказни не мора да значи дека има некое универзално правило дека тоа што се случи кај мене ќе се случи кај некоја друга и обратно....кај некои работите одат полесно кај некои потешко. ви кажувам јас живеам со мајка доктор примариус интернист со дооолго искуство и од неа научив да не се прегледувам од другите, секој организам е различен.
    а @kukla21 за имунитет нема нешто што со мајка ми не побарав таа не е голем поборник за апчињава што ги рекламираат нон стоп и се лути кога ги пијам јас, ама морам. се можно испитував по интернетов и на крај по многу недоумици многу луге ми го препорачаа имуно комплекс сирупот од еурофарм на доктор волз. имал некоја уникатна формула и помагал многу за општа животна виталност.и имунитет докторот што го нарпавил е уште жив и бил нобеловец. мој другар беше на негово предавање во германија. понеделник ќе го купам

На sunchines и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    ja ne znam sto se macite da davate soveti koga ne vi se prifakani , pogotovo ako nemate staz na forumov, jas zatoa i prestanav da pisuvam veke, koga pisav za caevite me napravija luda kako toa prijatleka caevi piela, koga pisuvav za toa sto kako pijam isto ne bese ok, nebare nie doma sami lekari sme si, ko nasive doktori da ne znaat nisto, a ostanatite znaat se. Cim ima promeni na pap testot ne moze da e ok, ako bilo se ok nemalo da ima nikakvi promeni neli? Ama toa cudo kako da ne se saka da se prifati tugo mislenje. I ne znam cemu toa velicenje na lazarevski ko samo on da e najdobar doktor, ima drugi doktori koi se isto taka dobri.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    сирупот на доктор волц има бета глукан во него затоа е добар ама е накај 900 денари а дозата е за 10 дена, јас веќе дадов препорка за капсули бета глукан кои се накај 3000 но имаш за 2 ипол месеца. Мене ми ја излечија и инфламацијата и атрофијата која ми се јавуваше на пап тестот ради нередовен мензис.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бог да чува! А кој кажа дека мене Лазаревски ми кажал дека е во ред??? Ај читај што пишувам, па шири негативизам, ок?? Јас само одговорив на прашање кога експлицитно ме прашаа што ми кажал тој!
    докторката моја од систина и матичната ми кажаа дека не е ништо страшно. Сменив матична и таа ми кажа исто. 3 различни доктори, не еден. Ама вакви промени се последица на пад на имунитет. Затоа не ми е сеедно. Проблем ми е имунитетот да си го вратам во нормала.
    тоа што некој не се согласува со мислењето, не значи дека е лично,а најмалку ако е нов на форумов. Чаеви јас не пијам на своја рака. И не препорачувам никој да пие на своја рака. Мој став. Ти имаш свој. Кој сака ќе проба, кој е како мене нема. Тоа е тоа.

На MADO, darcy и guldzana им се допаѓа ова.