Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    фала драга свит вомен ти си најголемиот подржувач на сите феминки ти благодарам што ме подржуваш и што ми даваш позитивна енергија се надевам и јас ке ви се придружам со убавите вести :inlove: :inlove: само да поминат овие 2 недели поздрав и се најдобро уживај само :* :* :*

2. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    нана 2112 не се секирај оти јас имам многу осетлив нос а некако од далеку ми мирииса на трудно биди ми поздравена и да ни се фалиш со едно феминско бебле

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Женички мене ми треба совет. :( Завчера ми се случи нешто чудно. Ај што се изнервирав и ми се кренаа нерви дур очекувам да не добијам бидна, ама па вечерта во спиење ме разбуди нездрава болка во стомакот. 40 мин. се клањав на вц шоља, стомакот ме болеше лудо. Не знам кој господ не го замолив да ми помогне. Сабајлето ми се повтори истото но траеше многу пократко. Заврши со дијареа. Што би можело да биде? И дали ако сум бремена ова е некаква штета???

4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    доби така нели? јас кога добивав секогаш имав мн болки во стомак што дури ме тераше и на повраќање едвај чекав да ми поминат тие денови.....ако ти се случува прв пат најдобро ќе е да отидеш на гинеколог..ако си бремена толкава голема болка не е нормална мислам

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не, не добив мила. Зборев вчера со мајка ми да чујам и нејзино мислење пошто има работено во Чаир, вели може ради стресот, може ради дијареата. Поим немам што беше ама искрено страв ме фати. Денес сум нормална, со подуен стомак, болни гради, болни јајници... лелееее страаав ми еее :(((

6. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    здраво на сите имам еден проблем ние во претходните мес се трудевме да направиме бебе но ништо а во април одмаравме плус и мажотми не беше тука цел мес добив на 6 април траеше неколку дена но чудно ми беше немав сипмтоми и никакви болки при добивајње слаба болка во јајниците дури и незабележителна сеа требаше да добијам на 3 но ништо немам добијано а инаку цел мес наназад го поминав со поврајќање и дијареа имам некако чудно стомаче од двете страни на јајниците ми е набабрено и тврдо полукружно наеднаш кога ќе легнам добивам напон за поврајќање значи ме интересира од вас поискусните дали може да сум забременила а да добијам поздрав

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    може да добиваш ама не толку колку обична менструација туку по малку а зошто не направиш тест или на гинеколог оди и мирна ти глава

8. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    направив три теста двата ги направив во март а третиот вчера но не беше кизне каков тест обичен што ми го донесе сестрами и не беше на прва мокрача сите негативни но искрено се чуствувам некако не како јас си го познавам своето тело не функционира како вообичаено а на гениколог ќе одам петок закажав

9. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Дали вредност 178 на бета хцг на 6тиот ден на доцнење на М е нормална вредност?... Кои се вашите искуства во тој поглед?

10. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Јас пред да ми касни направив тест и беше позитивен, но по една недела од тоа прокрварев дента и кога настана спонтан HCG ми беше 300.

11. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    многу ми е жал белувче но само напред ако можело еднаш ке може пак :lol:

12. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    ke bide infinity jas sum hrabra.toa se sluci vo kraj na noemvro 2010...
    gi napraviv potrebnite ispituvanja brisevi, pap, vaginalen, eho pregled se bese ok.
    pauziravme 4 meseci i eve od minatiot mesec povtorno se obiduvame. denovive do 13 maj mi se plodni pa ke vidime onamu za Sv. Kiril i Metodij na 24 rezultati

13. jasic

jasic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Мене по спонтаниот ми препорачаа да паузираме 6 месеци
    Поздрав и со среќа

14. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    jasic jas imav spontan vo 6 ta nedela i bez kiretaza i zatoa samo 3 meseci pauza trebase

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Beluvce i jas imav eden takov slucaj no ne znam koja nedela bev. Imav slabo pozitiven test i posle nekolku dena prokrvarev. Iskreno uopste ne cekav. Toa bese minatoto leto. Sega do 15ti kornam kosi :)) Pa kako se sovpadna, em godisnina na toj datum em ne treba da dobijam. Samo se mislam deka nisto nema da bide. Tezok pesimist sum otkako site simptomi mi se izgubija :( aj da ne hulam da ne gubam nadez.

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Денеска не ми дојде, значи обично наутро ми доаѓа. Откако си дојдов од работа имав чешање и пецкање доле, се измив со камилица мислејки дека денес беше жешко па со фармерки на работа цел ден бев во движење. Но тоа не помина значи еве е 20 часот јас сеуште го имам тоа пецкање. Не знам што да мислам :?:

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Леле, ништо не ми се покажало од пишаното :o

Ај пак да пишам.
    Инфекција некоја? Да пробаш да се измиеш со малку сода бикарбона растворена во вода (неколку пати во денот) ? Кај мене такво пецкање се појавуваше обавезно 3-4 дена пред да добијам (ама беше привремено).
    Ако утре го имаш истото пак, подобро посета на гинеколог и брис за секој случај.

18. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    мене прв пат ми се случува затоа се зачудив, ќе пробам со сода бикарбона, а дали може заради оваа инфекција да ми доцни?

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Можно е, да. И мене 2 дена ми доцнеше и што веќе не си помислив и ете сабалје кога станав добив :doh:

20. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Еве и денес не добив, ако до понеделник не добијам ќе си купам тест.пуштете ми среќичка :* :*