Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Еве типично објаснување што значи тоа што е одбележано кај мене. Секаде слично пишува.

Screenshot_2015-01-24-16-09-24.png

2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    земи ги бета глукан верувај ке ти помогнат, јас што се не ми искачаше на пап тестот, пиев и алое сок од она форевер ливинг, па витамини триста глупости ништо само ова ми помогна и тоа за неполни 2 месеца, во самото упатство пишува дека се за имунитет, за разно разни инфекции бактерии, буквално за се помагаат, бета глуканот е најмокен имуностимулатор. јас ги пиев оние на Еуровита, босански мислам беа, бело-плаво кутиче.

На kukla21 и BirMelek им се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    моја пријателка имаше еден кууууп вируси и секогаш ужасни пап резултати ова не е ништо. на секој преглед се нешто различно. сепак остана бремена со ифв. кога во бременоста побарала да направи типизација докторов и рече зошто да правиме кога се знае дека нешто ќе излезе, сакаш да се плашиш? ете ја пред 3-4 дена го роди и второто (природно зачнато) дете. поентата не ми е да поистоветувам кажав дека тоа не го сакам, само да кажам дека овие промени не влијаат на забременување, а за тоа директно го прашав докторот кој има своја приватна болница и најголем процент на успешност во ифв. опуштено...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
  5. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    ninicka malku krevaj gi nozete posle odnos i sedi taka poveke vreme pa se nadevamen:D:inlove:

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    колку капсули земаше на ден. дали како превенција или лечење бидејќи дозата е различна?а имаше ли хпв? ги читам како добри за тоа ..

7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    DEVOJKI NIE TUKA SPODELUVAME SE I NEI GI PRAFAKEMI I NOVITE DEVOJKI NE ZNAM KAKO SI GO SVATILA TOA NIE TUKA SE PODZUVAME I SE IZVINUVAM AKO NEKOGO SUM NAVREDILA POZ ZA SITE;)

8. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    јас земав по 2 на ден, хпв не се докажа на брисот за хпв, ама често ми се јавуваа некои промени , инфламации, атрофии и сл. Јас мака мачев со бактерии постојано ми се јавуваа не се лечеа, и мене толку ова ми помогна. Последен пат кога правев пап тест беше скрос чист што не ми се веруваше. Сега треба за некој мсец да правам пак ќе видиме дали имаат долгорочно дејство :)

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.904
    ех овие пап тестови. јас ич не им верувам на пап тестовите на систина 3 пати имам правено таму 3 пати цин абе ајде, хпв типизацијата негативна секогаш, однесов во хистолаб нема цин, последниот пап кога го правев на почетокот на бременоста повторно цин 1 се извадив од памет, отидов кај матичната ми зема нов брис и го однесов на клиника каде што докторка пријател на мм ми го прегледа за саат време, тестот чист стакло.

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ова 2х1 е типична доза или?

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Пеперутче, сега правев во хистолаб. Ист ми енаодот како од систина пред 6 месеци. Ама лани многу бев болна, имунитетот ми е ктш. Затоа со се и сешто се трудам да го поправам. Мислев се подобрил амаете пак исто :(

12. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.904
    мене за имунитет ми помагаше цинк, селен витц од 1000, б комплекс, вит е пиев исто, јадев мед, свежо цедени сокови наутро. Имаше уште еден препарат по аптекиве за ваков проблем ама не можам да се сетам на името знам беше црвена паковка, нешто на база на печурки, ама цената ужас 5000 една доза.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Пијам едни печурки веќе. Втора доза, ама изтледа треба време :(

14. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.904
    еве ги се сетив http://natura-plus.net/categories/view/18 пробај со овие а исто имам слушано и за бета гглуканот дека е добар така да можеш и тие да ги земеш како поевтина варијанта :)

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Денес или утре ми е денот за добивање. Сега за сега нема ништо. Овој месец градите воопшто не ме болат, обично пред менс многу ме болат, а викаат и дека ако има бременост треба да болат. Кај мене ништо, ниту стомак ме боли, ниту гради, ни мозолчиња ми се појавија. Незнам оти вака. Дали е добар знак или лош. А инаку ми е екстра редовна менструацијата, максимум знае ден да задоцни или ден да подрани.
    Значи буквално ми е како да не треба да добијам наредни 2 недели, никакви симптоми на ПМС. А јас имам обично многу јаки болки и градите толку ми се прават болни што неможам на стомак да легнам, ни прслук да носам.
    Дај Боже да е добар знак и да не ми дојде, ама пак знам дека и бремените треба да имаат барем некакви симптоми. Многу ми е чудно и не знам што да мислам!

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    симптомите на бременост најчесто не се јавуваат веднаш, кај секоја жена е различно.но затоа пак симптоми на менструација секогаш имаме...тоа што и нив ги немаш може да е добар знак;) дај боже...

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    прочитав за што се се користи и изгледа доста добро!

ова како јас да сум го пишала :) јас за една недела би требало да добијам, ама немам никамви симптоми. До сега градите требаше да бидат како балони и до кај четврток да издишат?! Ама затоа ме прати некојљ главоболка, ќе пукнам!

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    @kukla21 , моиве не се ни надуваа па да издишат :D ептен безвеза.... ај ќе видиме уште ден два кај мене... ама си реков тест не правам додека не ми доцни барем 4-5 дена. А и на што да правам тест, воопшто не осеќам нешто што ме наведува да направам :)
    Ај со среќа на сите :* и што би рекле странкињиве... baby dust to all :)

На MADO, afrodita26, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    И на моите резултати покажуваже клеточни промени...и на тој во Сиситина и на тој на државно. И двата гинеколози го гледаа тоа како нормално иако реагирав испаничено.
    Една година немам правно пап иако требаше на 6месеци порадиовој резултат. И сега имам проблем - веќе два дена ме зачешува некако ми е чудно како подпарено како некоја болка осеќам на усните. Некој природен лек има ли за ова. Слично ми беше кога имав кандида зар е можно да сум ја закачила пак :/ . А не ми даваат денови од работа за да се проверам. Уфффф.
    И уште едно прашање. После колку денови од примањето на дабрестон ви доаѓа. Ги прекинав во вторникот а уште ја нема вештерката дали треба да се загрижувам?

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да одиш на приватно попладне или сабајле пред работа?
    Ниако благо и зголеми внес на пробиотици (јогурт). Канестен ти е една опција, промивање со сода, камилица...

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.