Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @AngelOfArh mila , te snema od temava ne ne druzish :)

Kaj mene denes 27 den od ciklus stomak poduen , gasovi , gradi podueni veni se poznavaat . Imam po nekolku simtomi , a da i jajnicite me bolat kako so igla nekoj da me bocka taka me bolat, strav mi e da pravam test znam deka e negativ no rano mi e za dobivanje zasto togash mi e vaka.
    Ubav den devojcinja :*

На jacqueline.s, MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Кај мене уште ја нема црвената тетка :) Уште ништо не ме боли, а требаше денес да добијам. Уште утре давам шанса и не велам дека ми доцни, за да не си давам надежи. А тест, ако не добијам, ќе правам најверојатно после 4-5 дена од доцнење. Не ми се даваат пари за џабе, само за да се разочарам :cash::cash::cash:

На afrodita26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Дај боже да биде! Да ја продолжиме низата годинава :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Моρа да ви се пожалам имам уште 5-6 дена до циκлус ама мн ме боли јајнимот и тоа десниот а на моменти и левиот незнам што е зашто ниκој пат не ме болело κаκо сега, половината ме боли κога одмаρам тогаш ја пρиметувам и долниот дел од стомаκот ама од десна стρана, да ставам нешто топло или не што мислите ?

5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Се препознав во се што имаш напишано 8) денес ми е 29ти ден од циклус ( инаку редовен од 28, ретко 29 дена) Ги имам истите несимптоми, но сепак се надевам дека наредни 9 месеци нема да добијам, јас решив да чекам најкасно до среда сабајле и да правам тест, подолго не верувам дека ќе издржам:D
    Се надевам нема да добиеш, ти и сите други кои ги чекате двете цртки :inlove:

На Lisa_Maja, kukla21, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас сум комирана. Толку многу спијам деновиве, тоа е неверојатно :)
    Имам уште цела недела за добивање и ниеден симптпм уште нема. Се надевам нема ни да дојде :)
    Ајде девојчиња, никој да не добие месецов :clap:

На afrodita26, MADO, bebaa и 3 други им се допаѓа ова.
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Sto ubavo bi bilo taka nikoja od temava da ne dobie pa site na boks ke se zapoznaeme :wasntme::D Daj boze stiskam palci da uspeeme site :*

На MADO, Lisa_Maja, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Pa jas do 28 treba da ne dobijam a simtomi imam dzolt iscedok toa be sum go imala dosega a denes imav den kako da srkoj moment ke dobijam imav ko mestrualni bolki ama ne znam pa stiskam palci za site:D:hug::inlove:

На MADO и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Се надеваме празничната еуфорија делувала кај сите да се опуштиме и да не мислиме толку на проблемите, па баш овој да е наш месец. :)
    Гледам доста не има со некои чудни симптоми, или пак баш без симптоми. Можеби Дедо Мраз ги примил нашите желби, па решил да ни ги исполни :lol: Еве моја желба е сите да сме бремени овој месец, и после темава да се затвори оти ќе нема женички кои не можат да забременат. Сите да си тераат диркетно во труднички муабети :party:

На afrodita26, MADO, wings и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Да ви го расипам филмот. Јас добив :) Ајде може вие повеќе среќа ќе имате :) :inlove:
    Ичудно не плачев како секогаш овој пат. Дури потписот си го сменив :) Тоа мие рапсоложението хахха. Се наклукав чај оф маточина и некои природнии легални дроги за опуштање и затоа ај дон кер абоит нотинг :P

На MADO, kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.170
    Еве сум, тука сум, малце повеќе време посветувам во кревет него ли онлине. Искрено скроз сум искулирана, не се замарам со ништо, утре ќе правам уринокултура па после ќе идам и на гинеколог да правам контрола и конечно да си тргнам по патот на подетални испитувања.
    Инаку во врска со имунитетот, сакам да ви дадам еден совет. Прво и основно, имунитет не се гради во време на вируси, имунитет се гради на пролет и на есен, не сега. Ова нажалост од свое искуство го имам научено, пиев тони и тони апчиња за имунитет, витамини, минерали, апчиња кои ги пијат болни на хемотерапија, за да го кренам имунитетот и пак ништо, 4 пати во една година фатив бронхит, постојано болна и со бактерии во урината. На крај баталив се, сите синтетички лекови, нит витамини нит минерали, бев 21 ден на детоксификација и еден месец со хомеопатска терапија го исчистив организмот од токсини и еве ме 4 месеци сум како нова, како да не се препознавам дури. Претходно постојано бев болна, нерасположена, нервозна, ненаспана, без енергија, сега сум конечно одморена, наспана, полна со енергија и што е најважно со одлично здравје, да не чуе ѓаволот де. И уште нешто, не се радувајте што во приватна клиника ви дале Ге 132 или како и да се вика лекот, тоа не е ништо, тоа е само уште еден комплекс витамини/минерали, не е никаков лек, со него не се покачува имунитетот. Имунитет се покачува со здрава исхрана, со многу спортски активности и воопшто физички активности, со многу позитивни мисли и многу работа на себе како карактер. Пред 4 месеци се нервирав за се и сешто и си дозволував секој да ме изнервира, да влијае на моето расположение, сега сум свртена кон себеси, бидејќи ако во меѓувреме останам природно бремена на моето бебе од првиот ден му треба позитивна и убаво расположена мајка, без негативна енергија во себе, без тони синтетички лекови, без сите тие лажни витамини и минерали кои ни ги продаваат во убаво спакувани розеви кутивчиња. Не велам не, да не даде Бог, да не ми затребаат никогаш, ама првиот избор ќе ми биде секогаш хомеопатијата. Еве ви еден пример кој ме задеси во овие 4 месеци, поради тоа што бев под огромен стрес заради семејни проблеми, почнаа симптоми на настинка, со само еден ден хомеопатија бев како нова, никогаш не ми се случило да оздравам толку брзо, поточно да закрепнам, затоа што не бев болна. Само еден ден, само толку, што да се ставев на Риностоп ќе ме држеше една недела. Муабетот ми е, не им верувајте многу на синтетичките лекови, не мора ни на хомеопатија да се ставите, едноставно обрнете внимание малку на здрава храна, на личното ментално здравје пред здравјето на телото, многу промени ќе воочите. Започнете го денот со смуди од овошја по сопствен избор и желба, со чаша млака вода со лимонче и во текот на денот пијте многу вода, јадете овошје, салати, јатки и ќе видите колку имунитетот навистина ќе ви се подобри ;)

На danichap, afrodita26, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас пред 3 години имав Цин1 и покрај вагиналетите матичниот тогаш се секавам ми препиша сируп на DR.Wolz, e сега дали има повеке видови од него незнам.. ова беше бела кутивка со цевено нешто. Препорака ми беше од матичниот со сок од јаболка да го пијам. Веднаш потоа чист ми беше резултатот од пап тестот.

На BirMelek и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Еден апдејт од денес, сеуште ништо :| ни болки, ни симптоми, ни менс... ништо. 32ри ден од циклус, значи еден ден доцни. Ама како што си ветив, тест не правам уште некој ден. На арно нека е работава (fingers)

На Ninichka, flower30, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  14. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    @jacqueline.s ајде да си се израдуваш прво ти, па потоа и нас да не' израдуваш со убави вести;)

Туку, кај мене како што стојат работите, изгледа ќе се пензионирам пред да ја напуштам темава:):):)

Од денес нов циклус испитувања.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @do-re-mi какви испитувања ќе правиш?
    @jacqueline.s кога видов дека си пишала викам не е ваљда дека доби. Ајде има уште надеж. Дај боже да биде!

16. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Хаха, @kukla21 , неее, јас како спикерка, пренос од настаните во живо од мојата матка. :rofl:
    Па, јеби га, тука пишам, не ги замарам по дома. Греота е лажни надежи да им се дава :lol:

На Ninichka, MADO, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Знае ли некој колку време се чека за одговор од фондот по поднесени документи за бесплатно ин витро?
    Благодарам :)

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мислам дека комисијата се состанува секои 15 дена. Претпоставувам бидејќи си поднела документи уште на почетокот на месецот веќе имаш одговор.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    ме убеди готово :) утре го купувам сите го препорачаа....

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сликно го кога ќе го купиш да видам како изгледа