Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Можно ли е од ХСГ да ми доцни,и претходниот месец ми каснеше 4 дена и сега пак

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене ми каснеше после ХСГ и тоа не малку.

На milamila988 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Е видете сега, ако сте од скопје можете да го набавите во аптеките Деметра, имаат попуст 670 денари e, инаку во другите аптеки е 890.
    http://www.demetra.com.mk/immunkomplex-dr-wolz/

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Каде се наоѓа аптекава?

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Изгледа сум грешка, аптекава е изгледа во куманово, најдолу на страната пишива.

6. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Уф а јас пак се надевам на позитивен тест имам болки за добивање а ја нема :sweat:

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Може да е и тоа Мила. Мене докторот ми кажа следните 3 месеци после хсг, шансите за бременост се зголемуваат! И тука некој исто има пишувано - простете што не се сеќавам!

На milamila988 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ќе најдам некој да ми донесе од таму :)

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.155
    Леле луѓе,ја пак со проблеми:(овие 3 дена многу ме болат умниците ( и тоа 2 умника во исто време) и сега ќе мора да ги вадам-утре или задутре .И така овој месец ќе ми отиде така,дека после треба и вибрамицини да пијам:(Ама сега,тоа е ,веќе не можам да се нервирам.Кога рекол Господ да биде -тогаш нека биде!
    Ве читам некои феминки се во исчекување на добри вести-па ви посакувам да си се израдувате брзо ,од срце ви посакувам да си ги видите двете цртки:*:*

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене вибрамицин ми даваат да пијам после инсеминација. Не бери гајле - не е страшно

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.155
    Стварно ??? Епа тогаш има надеж и за мене:D:D:Dфала ти кукла !!!
    Ете затоа пишувам овде,стварно ја добивам поддршката од вас и многу ми е полесно!!! Треба да има и Фемина кафуле барем и кафе да си пиеме заедно низ муабет:D:D:D

На AngelOfArh, MADO и guldzana им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нема на што цвеќенце. Сериозно - 3 дена 2х1 ми даваат, за не дај боже некоја инфекција да не има.
    Вториот пат не ги пиев, смачено ми е од антибиотици

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.155
    Па богами колку имаме испиено и антибиотици и хормони и витамини -цела аптека ја имаме во организмот:) ама само да има резултати,се друго се заборава!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас уште имам одбивност од антибиотици. Ми го пореметува целосно функционирањето и затоа ги избегнувам.. Колку добро, толку лошо ми прават.

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Јас имав лошо искуство со тие антибиотици, особено кога ги спремав документите за брисеви од микробиологија. Ми најдоа ешерихија коли, па ме ставија на терапија со антибиотици. Наредниот брис, ешерихија коли немаше, но имше друг проблем благодарение на антибиотиците, кандида која се јавува како резултат од намелените добри бактерии од причина што антибиотиците ги уништуваат и добрите и лошите бактерии. И потоа, следуваше нова терапија..лечење на кандида, и додека ја исчистив и се намножија добрите бактерии...наредниот брис, повторно ешерихија коли. И се така во круг, па одвај излегов од тој лавиринт. Како „заштита„ од антибиотиците, ви го препорачувам Линех...

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас пијам многу јогурт и витамин Б кога конзумирам антибиотик. Дечките од зегин каде што одам јас се екстра и секогаш ми даваат совети што и како да земам. Ми препорачуваа и пробиотик да земам.
    И превентивно се мачкам со канестен. Пуста параноја! Ама изгледа делува бидејќи и на тон антибиотици немаше кандида, фала богу!

На espana и flower30 им се допаѓа ова.
  17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Да, и докторот мој ми рече по две чаши јогурт дневно задолжително во период кога земам антибиотици. Но и понатаму во животот, наутро на гладно, пракса да ми биде по една чаша јогурт. Брисевите никогаш немаше да комплетирам доколку не направев премивка со некаква си мастило боја течност. Бидејќи, имало организми кои се носители на „ешерихија коли„ на пример, меѓутоа, без да биде активирана бактеријата, туку, како што ми објаснуваше докторот, само пасивно постои во некое ќоше без да предизвикува проблеми. Во такви случаи, речиси невозможно е да се исчисти, може само да го иструјат пациентот со антибиотици, и на крај да стане имун на истите.

18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    http://www.alfalab.mk/producttag/108/za-kandidahpv

Еве нешто што видов на интернет, велат златна тројка против женски инфекции..не знам колку е ефикасно, но чисто информативно ќе го постирам, можеби некој ги има користено па ќе сподели искуство.

На kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Пρобајте со κапсули a-b car na forever living taka mislam deka bese 1700 se a ima za 3 meseci :)

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Мене па порано ми идеше наредните три месеци после хцг-то.Ми иде обичнопосле триесетиот ден,а тогаш три месеци ми идеше на 26 дена.Можно е да ти се пореметил циклусот од тоа но и се е можно можеби и си останала трудна,направи си тест.

На milamila988 и kukla21 им се допаѓа ова.