Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Девојки...цел ден чекав да дојдам дома за да ви пишам дека еве на 31ви ден од циклус уште не сум добила...кога гледам теткава ќе ме зезне мене, во најава е дека ќе ми дојде вечерва или утре :(
    Се правев као не се надевам, ама јас уствари да ви признаам убедена бев дека сум трудна....и сеа...изгледа ништо месецов ;(

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Надешта секогаш е тука. Не треба да се откажуваме! Може сепак нема да дојде :)

3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    И мене ми се чини на пати дека дошла, имам некој исцедок како менс да тече, и трчам во вц на проверка на секои 30 мин, гледам не е црвено.... :whew: пак по пола саат исто, и така цел ден :D

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki Ve molam prosvetelete me,vcera bev kaj maticnata na folikulometrija,imam eden vodecki 18 mm na edinaesetti den od ciklus,sakam da pravam inseminacija na priroden ciklus vo GAK.E sega inekcijata pregnil koga ja stavivte,dali e potrebno krvna slika,sakam da znam otprilika sto kako odi.Vi blagodaram.

Jacqueline.s navivame za tebe :)

5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.597
    Се приближува датумот кога треба да добијам овој месец, односно тоа ќе биде веќе февруари, претходниот месец не добив, ми прескокна.Пред околу една недела направив тест кој беше негативен. Немам некои симптоми за добивање, само што последниве два дена многу ми се спие, спијам и кога ќе се вратам од работа па едвај успевам да се расонам, како во кома да сум. Наутро едвај станувам, спиејќи се спремам, дремам во автобус еве и сега сум полурасонета, не знам од што вака. Бидејќи и да не добиеш циклусот си тече нормално, се надевам дека имало овулација иако не добив.

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @MADO докторот ќе ти каже кога да примиш стоп инекција. не ти треба ништо друго - крвна слика и слично. Колку што знам, докторот ти дава упат за клиника и таму си тераш постапка. Ајде и кај тебе месецов да биде! :)

@Abeja Јас треба да добијам оваа сабота според пресметки.. Минатата недела бев кома! Никогаш не спијам на пладне, ама затоа едвај глава држев. И имав страшни главоболки. Прво ги врзував со временските (не)прилики, после немаше логика, затоа што во континиуитет едно 7 дена беше така.. Ако ти е подолг циклусот, тогаш би требало да имаш овулација малку покасно. Значи уште ништо не се знае.

Моите надежи за недобивање се многу мали. Еве градите почнаа по малку да ме болат, апликацијава веќе ми прати "menstruation forecast (3days)" :) Овој месец уште една инсеминација е чека, па со господ напред, што ќе биде, ќе биде.

На Abeja и MADO им се допаѓа ова.
  7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ајде да си пишам. Јас добив уште вчера, ама и покрај тоа си направив тест и нормално негативен беше:tmi::tmi::tmi: Психава наша посилна е и од менструација :D
    Е сега штом имаме една "трудна" помалку, вие сте на ред да изненадите и израдувате ! Готово, ново правило! Една ќе добие ама затоа другите направете баланс :D
    Ве чекам да видам што ќе известите

На Ninichka, MADO, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    @wings , ајде ќе биде, за сите нас ќе биде еден ден. Само да нема разочарување. Ти беше во слична ситуација како мене. Со доцнење и без симптоми така?

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Sestra mi pravesh test , ke stanam tetka :) :) pozitiven e ....
    Nema posreken covek od mene :party:

На espana, galapce, ocicka2014 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    103.184
    Ајде сестра ти нека потегне нога и за тебе. За сите уствари ;)

На espana, MADO, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    @bokace , нека и е со лесно, и да ти даде Господ и тебе меше, па заедно да си ги растите :hug:

На galapce, kukla21, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Jacqueline.s-ние чекаме-до кога ќе не држиш у неизвесност?:)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Yuhuuuu :party:,so sreka neka e,jas sum tetka na tri angelcinja,dve od sestra mi i edno od brat mi. Nema poubavo cuvstvo,tie trojca mi go razubavuvaat denot i zivotot...a i jas na niv :hug::hug::hug:
    Cestitki, pa i na tvoja i nada glava:inlove:

14. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Најверојатно, ако не добијам до тогаш, ќе направам утре сабајле. Денес е 'градинарот цвеќето го расне, ти нервозна ТРИ дена ти касне' :rofl: Така да, утре на четврти ден најверојатно, освен ако не се обесхрабрам пак.
    Многу ми е страв дека е лажна тревога. Сношти ме мана нешто во главата дека не сум, се разочарав, упм. После пак ме мана дека сум бремена. Многу сум нерационална и безвезна. Ова воопшто не личи на мене :^)

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Fala da dava Gospod kaj kaj site pa i kaj mene :) koga gi vidov crtite malku faleshe da se prevrtam ubavo custvo.
    Imam uste da kazuvam no koga ke stignam tamu ke se pofalam :)

16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.737
    Допаѓања:
    140.155
    bokace,со среќа нека и е на сестра ти,па набрзо и ти така да се израдуваш за тебе!! Многу е убаво чувството да си тетка,јас моите 2 внучиња си ги сакам најмногу :inlove:

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234

Cestitki bokace za sestra ti so lesno da si ja iznosi bremenosta,pa ajde neka te stipne za nos i kaj tebe da povlece noga.

18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Me stipna za nos :) Vi blagodaram za cestitkite site da si docekame vakvo ubavo nesto .

Ona go ima toa krvarenje kafeavo koga se vgnezduva plodot denes 4 den i kasni i sabajle svetnaa dvete ubavi debeli crti :inlove:

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    103.184
    Епа тетко сеа одврзи ќесето, институција тетка е важна работа :D

На MADO, do-re-mi, Ninichka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134