Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    Milion posto tamu mm ispituva .koga odis od centar mesto pravo za aerodrom desno ke svrtite. Gore na sprat se laboratoriite dole e mikrobiologija, ke prasate vraboten ke ve upati tocno i koja vrata e zasto malce ko lavirint mi se mene toa sobite haha​

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Тука сум :) Уште немам тест направено, ама веќе не се замарам, ако имам време ќе купам тест за сабајле. Инаку пијам витамини, за секој случај, со фолна (тиме ги пијам веќе цел месец), не кревам тешко, и не пушам. Ме боли половината, и главата, имам млечен бел исцедок, без мирис, карактеристичен за рана бременост (така читав), градите не ме болат уште ама брадавиците ми се многу потемни и поголеми. Не е дека нема да правам тест, ама некако се со обврски и не успеав до аптека да одам, ама веќе имам доста симптоми. Ако успеам сабајле ќе купам еден па ќе ви кажам каков е резултатот. Само неможам да си замислам дека можеби успеавме месецов, многу ми е нереално, како сон, и си мислам дека ќе се разочарам. Прв пат во животот сум толку блиску до самиот феномен - бременост, и си викам ако не сум ќе ми биде ептен кршење на филмот. А од друга страна пак сме многу убедени дека успеавме. Тешка борба се води во нас и како нешто да не тера да не правиме тест. Ама мора, нема бегање. Сега малку се поопуштив, оти гледам нема абер менструација да дојди, па не ми е толку голем стравот.
    Фала ви многу на поддршката :hug:

P.S. Порано одма правев тест, и дури пред да ми доцни, сега месецов многу се повлеков и се обесхрабрив, не можам да се сфатам себе си.

На espana, flower30, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    ми мириса на меше :)

На espana, Ninichka, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Дај Боже, Кукле, од твоја уста во Божји уши :)

На espana и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Јас до сега сто пати ќе одев да купам тест, ајде Зегин работат мислам до 10.
    Знам дека се плашиш од разочарување, ама помисли дека можеби ќе биде позитивно.
    Ајде оди по тест, а ние ќе ти пуштаме среќа.

На jacqueline.s, BirMelek и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Утре сабајле, ветувам :D

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    И мене ми мириса ова на меше, брадавиците вакви, такви(fingers)
    @kukla21 А кај тебе нешто ново се случува ли ?

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    јас се пријавив пред некој ден, мене да не ме планирате овој месец - почнаа моите симптоми за добивање - градите почнаа да болат (јес да помалку од вообичаено, ама тоа ништо не значи, се случува), малку мешето ме заболува... По план теткица утре ја чекам на гости. Минатава година ми се случуваше често да ми задоцни, ама па тогаш пиев антибиотик. Дури и кога бев на утрогестан и го прекинував, мојава теткица си доаѓаше по план/по најава. Не сака да доаѓа неплански :)

од една страна едвај чекам да дојде, оти пак инсеминација, ама па од друга, ако и оваа не успее, одиме на ИВФ. Ем поголема надеж имам, ем се плашам..

Ама мора од некаде да се чистиме - ајде Жаки наша (@jacqueline.s) да не сефтоса :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Ништо, девојки, негативен е тестот ;( Пропаднаа надежите во вода. Повеќе среќа нареден пат, сега уште да знам зошто ми доцни, немав никаков стрес месецов, ниту лекови, ниту антибиотици пиев.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    103.189
    Жаки, ич да не се замараш, исто бев и јас минатиот пат и дел од феминките беа сигурни дека сум бремена, дури јас имав и бледа црвена линија на тестот, видовме дома сите и јас и мајка ми и сестра ми и пак ништо. Без разочарување ;) Може да доцни и од стрес, ти колку и да мислиш дека не си под стрес пак потсвесно си мислиш. Јас само што направив тест следниот ден, нели после бледата линија навечер направив и еден сабајле и излезе негативен, добив за два саати, сум се опуштила и одма добив, а ми доцнеше.

На wings и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Оф леле!! Јас бев сигурна дека има нешто.. Туууууу

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Девојки дали темно кафеав исцедок на само два дена пред датумот за добивање може да значи бременост?

14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    MADO,

само не заборавај упат од матичен.

Да да,

мене така ми беше. вечерта два дена пред добивање имав кафеав исцедок и се утепав од плачење. Ставив голема улошка сабајлето нема ништо. Во текот на денот ништо. денот за добивање ништо. И третиот ден сабајлето правев тест по само еден ден каснење и оп две цртки. Дај божеееее ко мене да бидеш и да си ги видиш двете цртки. :party: па да славиме:)

На MADO, galapce и espana им се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Venera , sestra mi imashe dva dena mnogu malku kafeavo od koga pocna da i docni i testot beshe pozitiven . Se e mozno ne gubi nadez.
    Jas od podenelnikot sum so jaki napadi na bubrezite si nosam duri i igla vo rakata za nova infuzija , najverojatno i stomacen virus me fati , sto imam grcevi i bolki vo stomakot na rabota ne odam zemav odmor zasto ne mozam na noze da stojam :( imajte ubav den :*

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Лелеее дај Боже истото е кај мене утре ми е денот за недобивање вчера имав обилен кафеав исцедок па си помислив дека ми доаѓа ставив влошка (но никакви симптоми за добивање јас имам преболна менструација и не е можно да ме изостават болките не ми се случило до сега) сабајлево немав ништо се испаничив па потоа помислив на најубавото па реков да си прашам :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    103.189
    По трет проклет пак пак имам Е.Коли во урина, пак! И тоа ни повеќе ни помалку 1 000 000, епа мајко му кај грешам? Првиот пат лечев со антибиотик, потоа два пати со хомеопатија и пак не успеав да ја излечам. Да не спомнувам колку ја сменив исхраната, колку го намалив внесот на шеќери, а бев и на детоксикација. Како?

18. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Во Бт има еден човек што продава чај специјално за Е. Коли. Јас пред некоја година пиев од чајот, ми го препорачаа, ми помогна, тоа што остана и го дадов на стрина ми, која со години не мачеше со истото, и помогна. 700 денари мислам дека кошташе ама не сум 100% сигурна, човекот сам си го прави, ама ете познат е за тоа.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.089
    Ne treba upat :) testovite se brzi i besplatni , moze i anonimno da se napravi no dikolku treba za vakvi celi se kazuvaat pidatoci za potvrda da dadat. Ako trebase upat ke i kazev jas ;)

20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Многу од нас чекаа месецов и на крај добивме...овој Јануари не не сака по се изгледа, ама тераме понатаму. Ќе биде. Јас на денот на пукање на фоликулот најмногу работев и пак ништо...или не пукнал преминал во некоја циста или не се сретнале дечкиве внатре, или е нешто друго:@
    Да имаме сите во предвид дека јајце клетката живее мнооооогу кратко и понекогаш е реално тешко да се погоди се школски.
    Да се подржуваме и понатака... и ќе биде, кај сите нас ќе биде.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.