Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тогаш прави тест. Дај боже да е позитивен..
    Ако не дај боже не е, прекини со утрогестан.

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Eve ii jas da se prijavam utre zadutre treba da ne dobojam no mislam deka nema da se sluci toa zasto cela nedela bt mi e 36,7 ne rasne,a baska me bolat cicki,polovina i jajnicite ,imam i mali grcevi :)

3. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    801
    Што мислите дали е во ред да одам на фитнес ( односно на аеробик ) периодов додека активно се обидуваме да имаме бебенце. Јас само што почнавме да се обидуваме прекинав да одам на фитнес, ама немозам веќе вака, си ми треба активност .

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Слободно да си вежбаш, особено ако тоа ти е рутина. Може само да гледаш да не се преоптоваруваш премногу, гледај да си повеќе на low impact аеробик, за секој случај ако ви успее, а да не знаеш сеуште. Вежбањето е здраво и нема да има никакви лоши последици.

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    да напрај уште еден и немора да е од најскапите. земи си од најевтините и тие се точни ако има бременост. и јас најпрво купив шур чек ама пред да ми дојде денот за недобивање немав стрпление си купив два од 30 ден и едниот го направив на самиот ден кога требаше да ми дојде и се покажа и втора бледа линија другиот после три дена и веќе беше добро обоена и втората линија и така шур чек ми остана неискористен и сеуште си стои (да знаев дека овие биле ефикасни немаше да го купувам да давам 150 ден за еден тест кога бивало и од поевтините)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас одев редовно во период кога се обидувавме, дури бев и на терапија со кломифен. Дури кога останав бремена гинеколог ми кажа да паузирам.

7. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Здраво девојки и жени,
    Ве читам секој ден,во тек сум со настаните...и се нервирам веќе.После polis никој не нема израдувано со убава вест.Се надеваме на Жаки,ама нешто приметив дека и она се разочара.
    И јас сум веќе за никаде.Секој месец иста песна.треба да (не)добијам за 3-4 дена,па на третиот ден да проверам хормонски статус.Не ми се почнува со испитувања,ако ми верувате.Тоа би значело дека стварно има проблем,што со тешко срце го прифаќам.Може Господ ќе се смилува,па ќе ме благослови месецот.
    Освен вообичаените пмс единствено што ми дава надеж е што мокрам почесто и малку почести болки ко боцкања во долниот дел на стомакот и половината.Ајде нека биде месецов,не ми се иде по лекари ама ич...

На MADO и espana им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кога ќе појдеш по доктори уште повеќе ќе почне психата да ти работи.. Бар кај мене има таков ефект. Порано не ни марев кога ќе добијам. Кога дојде - тогаш. Ама кога ќе проверев во однос на претходниот месец, таман на време доаѓала. Јас бев во заблуда дека нередовно ми иде, ама не било така. Едноставно подолг ми е циклусот. Откако почнав да одам по лекари, само гледам кога треба да дојде, бројам, мерам, следам симптоми и како по правило никогаш ја нема на денот кога треба да дојде. Тогаш уште повеќе паничам. Дури и кога примав утрогестан и нели треба да ми дојде после 3-4 дена од прекинување, мене ми доаѓаше после 10 дена, на денот кога редовно треба да си дојде... И докторот целиот во прашалници зошто е тоа така.
    Иако ова го знам, сепак ќе ти кажам да си направите основни испитувања со мт. Се надевам се ќе излезе во ред со испитувањата и ќе се опуштите малку.. Сега сигурно те мачат милиот прашања и сакала, нејќела психата си работи.. Вака ако се е во ред ќе се релаксирате и бебе полесно ќе дојде..
    Јас од секогаш сум се прашувала дали можам да имам деца. Знаејќи со какви проблеми се среќаваат луѓето, секогаш сум си мислела кај мене како ќе биде..
    И ете ме каде што сум.. Имав една колешка на работа (15тина години постара од мене) без дете. И секогаш ми велеше - си мислиш има време, ама нема! Јас се и сешто имам пробано и не сакаше. Да ми е овој памет, многу порано ќе пробавме - а не се има време, а времето назад не се враќа. Минатата година си посвои ќеркичка. А женава е ептен супер! Одлична мајка е сега и конечно среќна..
    Си викам, требаше да ја слушам со време и со време да си се проверам, а не и јас да мислам има време, работа, па стан требало, па незнам што требало, а времето си врви... Ама што е тука е, нема назад. Мора да мислиме позитивно. само со позитивни мисли ќе ни се случуваат убави работи..

На MADO, menelele, Ninichka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ве следам постојано,читам и од се срце ви посакувам во најкраток временски период да дојдете во Труднички муабети...поминав низ месеците кога еден час ако ми доцни ме фаќа возбуда,се надевам,чекам...кога најмалку,односно воопшто не очекував,се случи,значи како е Господ никој не е...Се ќе си дојде,порано или подоцна,најважно сите за убаво да се радуваме.

На MADO, flower30, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Фала ти душо на поддршката ваквите зборови верувам на сите ни значат :*
    Инаку јас да пријавам еве денес ми е денот д за добивање сеуште ништо никакви болки вртоглавици како што обично имам пред добивање утрово имав една две капки кафеавко и толку, само си мислам да не неможе да ми пробие и да си давам лажна надеж ќе причекам па ако за некој ден не дојде ќе правам тест. Стискам палци сите од тука што поскоро да се префрлиме кај мешињата :l:

На MADO, menelele, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ni mojaba ja nema denes.. gladite koi ne bea mnogu naduvani, samo splasnaa.

На MADO, Ninichka, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ма нека не доаѓа воопшто што ќе ни е, премногу се надевам овој месец и базалната ми е покачена цело време од овулацијата па до сега, само да не следи по ваква надеж разочарување. Како и да е си реков ако до Велигден не бидне после тоа почнуваме со испитувања нема веќе чекање 9месеци како се обидуваме неуспешно :(

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Venera site stiskame palci za tebe daj boze da ne izraduvas!

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Nisto i jas denes sum napravila test i e negativen go prekinav ugeston ama kolku ubavi misli imav meslev deka Mi kasni si napraviv film deka sum bremena vikam nema da odam na in vitro ne znam uste kolku razocaruvanje ovaa boli dlaboko vo dusata ja osekam i bolkatA i mnogu loso custvo imav foleluli imav se ama mnogu sakam j jas da bidam majka se nadevam deka Gospod me gleda i ke me slusa se nadevam;(;(

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki i jas vcera pravev inseminacija,no pred postapkata me sleduvase sok,spermogramot na mm posle obrabotkata imase mnogu malku spermatozoidi sto za ginkologot znacese deka nema da bide uspesna inseminacijata i mi predlozi poleka da si sobiram dokumenti za in vitro.Epten se razocarv,placev i denes sum uste vo sok,znam deka mi treba vreme da se sozemam no si velam moze ke se sluci nekoe bozjo cudo i ke bidne inseminacijata.Ete toa e od mene,ako dojde tetkicata,polekaa no sigurno ke se spremam za in vitro.

Site koi se vo iscekuvanje na dvete crtki,Vi posakuvam da si gi vidite.
    Ve baknuvam i silno guskam feminki,imajte ubava vecer!

На afrodita26 и Ninichka им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Душо немој да се разочаруваш доволен е само еден сперматозоид, нервозата може само лошо да направи се ќе биде господ е голем за сите ни чува убави денови :*

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Fala Vennera za podrskata,znam deka vo ovaa situacija najmalku sto mi treba e nervoza,ama sega ostanuva da se molam i Boga da se smiluva. :*

На flower30 и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.743
    Допаѓања:
    140.170
    MADO,не губи надеж,до последен момент треба да се надеваш!!Ти ја посакувам сета среќа да ти биде успешна инсеминацијата! Поздрав,имај си убав викенд и само опуштено!

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Mado, sto znaci toa los spermogram? Kolku milioni imavte po obrabotka?

20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kukla 32 milioni pred obrabotka,a posle obrabotka 0.5 milioni,a teoretski za da uspee edna inseminacija potrebno e posle obrabotka na spermogramot da ima min. 5 milioni u ml.Strasno,so bolka ja pisuvam brojkata,no se tesam si velam se dodeka ima zivi spermatozoidi,ima nadez.