Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    :hug: ете јас те гушкам и ти ја испракам сета срека па да се фалиш понеделник :*

2. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Д
    Драга zaljubena 111 дај боже да не ти дојде ти држам среќа да ни израдуваш со убави вести ти посакувам се најубаво и во тебе да се зачнало едно бебч :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Уште немам добиено, си купив тест, и Бетадине вагиналети за белото прање што го имам, е сега на вагиналетите пишува дека не смеат да се користат ако има бременост, не знам дали вечерва да си ставам, а имам во план да го правам тестот утре :?: ај некој постручен нека ми каже

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    ^ А зошто не си го направиш тестот уште сега. Ако не си пиела многу течности денес, направи го сега. Тоа со првата мокрача се препорачува дека посконцентрирана е, но сепак, доколку има бременост, ќе има ХЦГ во мокрачата, па дури и да е мала количина, ќе покаже тестот. Денес тестовите ги прават осетливи и на најмала количина. Така да, не се мисли, направи си го тестот и биди си мирна.
    Ти посакувам мнооогу среќичка и да се израдуваш со резултатот! :*

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Ако мислиш дека има бременост, почекај си со вагиналетите.
    И да, како што ти пишала Нина, може да си го направиш тестот сега, ако има бременост секако ќе покаже бледа линија (ако е доволно осетлив тестот на ХЦГ). Ако не, почекај си до утре сабајле.
    Инаку,јас мојот прв тест го направив 5 дена пред очекуваната дата да добијам и добив втора бледа црта.
    Вториот го направив по 2 дена (со 3-4 мокрача :D ) и пак ми покажа втора линија ( ама не многу темна).
    Зборот ми беше дека иако не ми каснеше сепак ми покажа + тест.

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    :inlove: срц ти ја пуштам сета среќа ајде да бидеш среќна конечно и ќе си бидеме колешки хехех....... :* :* :* нека ти е на помош господ

7. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Be safe-таков тест направив и ми испадна негативен, ова ми е сигурно 4 мокрача денеска. Ќе направам за два-три дена повторно ако не ми дојди

8. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво на сите би сакала да ве прашам за совет вчера кога си дојдов од работа пресоблекувајќи се видов на гаќите и на панталоните имам мала дамка на крв и викам дека ми е дошло но една колешка ми дојде на гости и кажав што ми се случии она ми вика дека на секој 28 дена доаѓа меструацијата ама на мене последната ми беше на 28 април и ми траеше 3 дена и вчера не осетив никаква болка како симтом дека ке ми дојде а еве сега имам многу јак нагон на повраќање па ве молам на совет

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Совет, направи тест утре.
    Ако си имала последно на 28 Април, значи сега си во овулација, па понекогаш истекува капка крв тогаш.

10. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Имам едно прашање на кое се надевам дека некој ке може да ми одговори ако имал такво искуство.Значи се обидувам да останам бремена.Ми касни веке 2 дена,но денеска од сабајле приметив дека при бришење имав ептен малку и ептен светла трага на онаа темна кафена крв.Меѓу другото,многу ми се спие,често мокрам,ме болат брадавиците и половината и имам грчеви.После ке направам тест за бременост за да се осигурам,но сепак сакам да знам дали некоја од вас го имала истово искуство...
    Поздрав

11. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    можно е да си бремена,мене лично не ми се има случено но знам многу девојки што му се има,најсигурно направи си тест

12. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    :hai: :hai: еве ме мене повторно, :( . Вчера бев на доктор значи ме гледаше на ехо и ми рече дека имам циста, затоа ми доцни ми даде да пијам Примолут Нор . Рече дека не е опасна цистата, ама јас пак се плашам околу забременувањето :?:

13. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    И јас ги имав истите симптоми кога останав бремена , најверојатно и кај тебе ке да е тоа , ама најсигурно ти е да си направиш тест !
    Среќно , па пиши ако имаш -- на тестот :)
    Поздрав !

14. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    375
    Немој да се плашиш заљубена, една другарка имаше исто циста, си остана нормално бремена, мислам дека околу 3-4 месеци се обидуваа и цело време во текот на бременоста си ја имаше истата. Само мораше повеќе да мирува,а со породувањето и цистата и се изгуби. Нема место за паника, не се секирај

15. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    зошто да се плашиш, некои цисти пукаат сами, ништо страшно со наредна менстроација најверојатно ќе ти пукне.нека види убаво, пошто на моја другарка таа CISTATA што ја видел геникологот и што сакал да и ја отсрани уствари беше бебче кое сега има 4 години. замислете он и закажал термин за пункција на цистата и оваа спремна ќе оди да и ја отсраната цистата , за среќа имаше поднесено документи за работа во една банка и ја викаат баш во истиот термин на интервју, она ја одлага пункцијата и оди на интервју. наредниот ден ја праќаат во охрид, таму добива болки и оди на гениколог со намера да ја отсране цистата и он и вика ај честито бебе :rofl: можеш да замислиш нејзина реакција

На evitra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. evitra

evitra Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Овој месец беше опуштено, купив само еден тест :), и пак ништо, после три дена доцнење и негативен тест, ми дојде. Не се разочарувам, ќе биде, ги поминавме сите тестови и се е во ред, и сега повторно ќе се забавуваме со мм. Ми дојде да напишам дека сум среќна што после скоро една година обидување, не станавме како роботи во правењето бебче. „Забавата“ е одлична и не се сведува на „да завршиме работа“. Си уживаме во љубовта, ете тоа ми дојде да го напишам :).
    Се радувам на секоја вест од вас за двете цртички и посакувам сите феминки што посакуваат да станат мајки да им се оствари желбата.

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. viki-nikolovska

viki-nikolovska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Здраво на сите,еве ме и мене после подолго време со едно прашанје,дали некоја од вас приметила дека едната страна на стомакот и е поголема од другата и зашто може тоа да се приметува,некој ми вика таму лежи бебето ама јас сум 10 недела не е толку големо,ве молам одговорете ми.

18. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И мене секогаш ми е така стомакот, ама тоа почна од 20 та недела. Мислам дека е многу рано 10 недела бидејќи плодот е премногу мал. Не е лошо да отидеш на ехо да те видат да не не дај боже имаш кила. Не те плашам, ама на моја блиска личност и се има случено.

19. viki-nikolovska

viki-nikolovska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    а што се деси и правеа операција како се заврши се те молам кажи ми опасно ли е?

20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не и правеа операција додека беше бремена нормално, само носеше мрежа. Некои глупи доктори и велеа да абортира, ама таа не ги послуша, си роди здраво и право девојче. Не значи дека е тоа случај со тебе, провери си да не мислиш, јас само наведов пример.