Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jas znam deka odobruvaat vaucer bez inseminacii ako spermata po obrabotka e 1,6mil. Vie imavte nekoja dijagnoza prethodno za mt?
    i ivf ne e strasno. Podobro so vreme da doznaes na sto si i da rabotis na toa,nego da se zalazuvas.
    bez nervozi samo. Ima resenie za se. Samo trpenie ni treba!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Da,imavme dijagnoza astenozospermija,namelen broj na podvizni spermatozoidi,no site spermogrami sto ni se praveni se so rezultati pred obrabotka,a sega so obrabotka preziveale samo tolku malku.Epten mi e tesko ama sega mislam deka barem nema da talkame,si go znaeme vistinskiot problem.Vcera i specijalistot ni objasni deka so takov spermogram se preskoknuvaat inseminaciite i se odi direktno na in vitro.Krivo mi e, iskreno po malku imam i strav od ishodot.

Kukla, a vie koga pravevte inseminacii tvojot soprug kolku milioni imase po obrabotka?

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @MADO првиот пат имаше 20 мил, вториот 30 мил. имам читано дека и со повеќе не успеале, а со помалку успеале. Во оваа работа нема правила..

4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Vo pravo si kukla21,sekoj organizam e razlicen,toa e,sega se nadevam samo na ubavi raboti,ako ne bidne ke zasukam rakavite i odime napred da ja postigneme celta.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Така треба Мадо.. Што порано знаеш кој е проблемот, полесно и по со време можеш да почнеш да го решаваш..
    Мојава тетка не дојде вчера, ама ја чекам деновиве.. Градите спласнаа во петокот, така да ако не дојде денес, утре тука е.

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Мене па ми соласнуваат градите и прекинуваат да ме болат дури одкога ке ми дое и тоа при крајот последните денови.И кај мене ништо овој месец еве трет ден ми е.Ама неделава сме кај Лазаревски па ке видиме он што ке не советува.А си го нарачав и медот од Стојаково неколку жени од мојот град останаа баш кога го јадеа па ке видиме.Абе јас си се надевам на Господ пред се.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кај мене спласнуваат пред да добијам.. Тоа ми е знакот дека иде..
    Нема губење надеж, ќе биде кај сите.. Се надевам Лазаревски ќе ти помогне! И оди спремна со прашања. Дур не завршиш работа, не излегувај. Не е многу зборлест, ќе ти каже колку што треба, не дека ќе си ќути. Било што имаш да го прашаш, прашувај го. Тогаш ептен знае да се внесе во објаснување!

На MADO и bebaa им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @kukla21 , баш така,Лазаревски воопшто не е зборлест,ама па си ја знае работата. Таму ,на петти,најкомуникативен и ептен шегобиец,што те опушта максимално,а е и голем професионалец е др.Ивановски...

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас му го научив веќе табиетот на Лазаревски.. Не дека не е шегобиец, ама треба да го водиш на муабет. Не сум го доживеала како стегнат, ама не ти кажува повеќе од што треба. Кажува доволно колку што треба да знаеш. За било што да го прашаш доста добро објаснува! Мене ми одговара, професионалец прав е. Ехеее, што приказни ни има раскажувано на мене и мм..
    Јас обично на мм му оставам задача да поставува прашања (претходно го спремам што се треба), за да не заборавам јас од паника, соблечи се облечи се, ехо. Некако знам да си го изгубам фокусот и концентрацијата од шетање и соблекување :$

На MADO и bebaa им се допаѓа ова.
  10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    beba ke mi go dades brojot od stojakovo i jas sakam da probam da vidam i kolku go kupi poz jas uste ne sum dobila ama sigurno ke dobijam :^):|;)

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Така си е ,најважно е каде си веќе навикнат,си се познавате меѓусебно со др. и сигурно се чувствуваш кај него.Нема сомнение,сите др.на тој спрат се професионалци.Најважно Господ да е со нас и се ќе биде ! :)

На kukla21 и bebaa им се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ти пишав порака за бројот незнам дали е дозволено јавно да го напишам.

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас денес едвај функционирам.. Глава ме скина, сега планирам да спијам, цела сум млитава...

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Uste edna nedela letame so mazeto za Malta :) se nadevam deka nesto pozitivno ke bide toa iskustvo.
    Toa sto citav pogore , samo ke kazam zeni se dodeka ima zivi spermatozoidi imate nadez . Iako ima metoda i za ne zivi kako mojot slucaj - azoospermija moze i toa da se resi so biopsija. No odluciv malku da olabavam i da pecalam sega pa zdravje i za toa ke si dojde vreme .
    @MADO ti posakuvam uspesna insiminicaja :*

На afrodita26, Lisa_Maja, Vennera.aa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    So sreka bokace,Vi posakuvam se najubavo,da Ve sledat samo ubavi raboti,ke bide se,fala ti za podrskata,i jas si se tesam se dodeka postojat moznosti,makar minimalni ne smeeme da se otkazuvame od nisto.Jas si velam za bremenost potrebno e eden edinstven spermatozoid. :*

На Vennera.aa и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Opusti se misli pozitivno i poveke sakaj se so mazeto i ke bide . Na forumov ima mnogu zeni sto ostanale bremeni so insiminacija , imash pravo da se poklopat kockite dovolno e eden spermatozoid da oplodi :) ti posakuvam mnogu sreka.
    Fala ti za zelbite :*

17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Odmaraj kukla21,utre ne ceka nova rabotna nedela,ni treba sila :*

18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    MADO, ti posakuvam uspesna inseminacija,kako gospod...nikoj!
    Jas na 5ti treba da (ne)dobijam,iako mn.malku se nadevam zaradi losiot spermogram. Denes premnogu me boli glava i mn.se osekam umorno i bezvolno.Ako dojde i ovoj mesec,od nareden...seriozno razmisluvam za IVF.

19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Леле срцка и јас гледав понуди за Малта ајде одете и "дуплирани" да се вратите па ке ми кажеш како е таму и дали да одиме.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти како мене - отспав скоро 2ч. Скоро никогаш не спијам на пладне и сега тешко ми е да се „освестам“..
    Тетка уште ја нема, се надевам нема да се забаи многу оти сакам побрзо инсеминација да правиме..

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.