Mmmm...mi mirisa na nesto ubavo,ajde kuklicka neka bide najubavoto! Mesecov ne bese na nikakva terapija,nes
Se izvinuvam,problem so netot. Mislev da te prasam dali primase nekoja terapija mesecov,pa od toa da ti docni?!, Ama jas mislam deka od bebule ti docni. Kolku dena?
Не сум примала никаква терапија овој месец. Ништо, само витамини (фемибион и витамин Д). Требаше да дојде во саботата, па ни вчера не дојде, а градите ми брекнаа... Сабајлево ме мачат стомачни болки...
Rakce 89, na golema maka si,stom nemas poddrska od soprugot,pa uste i pritisok ok svekrvata.....uh Vaka da ti kazam,jas imam edna drugarka koja sama ,vo sterilen sad,ja odnese spermata na mazot i vo laboratorija,mislam 800denari bilo,bez upat ,bez nisto i bez ime i prezime,samo rezultat. Probaj taka da napravis....Iskreno da ti kazam jas napraviv greska i piev klomifen,bez napraven spermogram. Odkoga go ispiv klomifenot i napraviv 7 dobri folikuli,napravivme spermogram i se shokiravme od rezultatot(los spermogram),zatoa jas ,a i site tuka te sovetuvame da najdes nacin i da napravite spermogram,pred da pocnes da se klukas so hormoni. Pozdrav!
Ниничка, спермата не треба да биде постара од 20 минути, а они ко што знам не се од Скопје, така да тоа им пропаѓа. Не знам искрено зошто не може да даде гинекологот упат, мојот мене ми даде, односно на мм.
Ако имаат приватна лабораторија во градот нека одат слободно, ако прават евентуално или ако не нека праша во државна дали ќе и направат на приватно ако однесе без име и презиме. Мада по малите градови сите се знаат меѓу себе така да џабе е, знам и јас сум од мал град така да јасно ми е се.
Само што направив тест негативен е а еве веќе 33ти ден а менструацијата ја нема никакви симптоми за добивање незнам што да мислам ќе почекам уште неколку дена па ако не ми дојде ќе го повторам тестот. Ајде кукле барем ти израдувај не повлечи нога
Angel,ako taka pocneme da razmisluvame,ke svatime deka se e stetno i opasno,no ete mora da se pravi nesto.Vo toj slucaj ako e stetno proodnost na kanali,togas sto da kazeme za in vitro postapkata,uste postetna,te klukaat so milion hormoni,narasnuvas kako pile,ti vadat i po petnaeset jajce kletki.... Moj stav e deka dokolku posle edna godina obidi nema bremenost,posle osnovnite ispituvanja pap,hormoni,mikrobioloski,spermogram ( makar i da bide so najlos rezultat ),sledno e proodnost na kanali,ako ne se ispita proodnost nemoze da se vidi dali kanalite se proodni,ne daj boze da se ima pregrada na matka itn....na primer dokolku edna dvojka imaat problem so spermogramot,celo vreme se obiduvaat da go podobrat,a moze i kaj zenata da se ima problem-toa ti se dopolnitelni nervozi,pritisoci,vreme.Na kraj kraeva inseminacija ne ti pravaat ako nemas napraveno proodnost na kanali.
Kukla,ајде напрај еден тест,може има нешто Стискаме палци и за Vennera Јас инаку да ви кажам,изгледа имав овулација на 9-10 ден од мензис,бидејќи тие 2 дена имав таква проѕирна слуз како што имам на 14 ден.исто вчера на 11 ден ме болеше левиот јајник и малку стомакот.Претходниот месец бев со Кломифен +Прегнил па може од тоа да е нешто порано овулација
Мадо јас штетно не реков, реков инванзивно, а зошто не сакам да дискутирам, тоа што јас го слушнав и ме преплаши не сакам и вас да ви го пренесувам, супер за сите што поминале лесно. И да, истото го реков и јас после брисеви, пап, хормони и спермограм, а Ракче немаше ни брисеви направено. Брисевите со Папот не се поврзани, може да имаш инфекција некоја микробиолошка а папот да е чист, мене ми се има десено, така да мора и двете да се направат.
Душичка,потполно те разбирам.Јас треба да добијам четврток,ама сакам со глава у ѕид па правев тест сабајле на 25 ден,само ради тоа што сум читала дека покажува. Ама кај мене не покажува,понегативно не може да биде. А симптоми си имам,единствениот поспецифичен е што половината скроз доле,дури и куковите ко да ме вртат.Море жени да не е реума?
Девојки фала ви најмногу на подршката надеж ми дава тоа што само пред пет дена имав кафеав исцедок па можеби точно тогаш оплодената јајце клетка се закачила за ѕидот на матката и токму тоа и било причината за исцедокот, се молам за сите ќе успееме
Od koj den go piese klomifenot,od 3ti ili od 5ti den? I jas bev na klomifen ovoj mesec i na 9ti den imav folikul 20mm.a ovulacijata ja osetiv nekade 10ti 11den.
Го викнам мм да ме земе од работа - многу ме боли стомакот.. незнам како издржав до сега.. Денес тешко да нешто ќе правам.. да го смирам стомаков прво.. почна од болка и да ми се повраќа.. Цвекенце - јас првиот пат кога земав кломифен имав овулација на 15 ден, вториот на 12 ден. Мислам дека од кломифенот порано биднува...
Inaku i jas treba da (ne)dobijam zadutre,simptomi neznam veke kakvi imam...se si mislam deka si umisluvam. I imam i nemam,se me boli i nisto ne me boli Da ne poluduvam?!