Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Честитки и од мене @ladymici, те чекаме утре да ни кажеш како си поминала кај гинекологот.

П.С. еден предлог, земи едно зрно ориз и стави го во раката на тм, и кажи му дека толкацко е вашето бебе :)

На MADO, kukla21 и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  2. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Jјас треба да (не)добијам утре задутре,па да одамза хормони,и баш ме интересираше дали се рачуна денот како прв ако добиеш попладне.Фала ти на инфо.У државна на гинекологија ли?

3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Честито ledymica имај убава и лесна бременост:inlove:
    Јас направив уште еден тест повторно негативен сега само нека ми дојде па побрзо да си оди па со нови сили до бебуш :*

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што убава ни стана темава :clap:
    Ајде што побрзо сите да се радуваме...:dance:

На MADO, wings, Ninichka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @ladymici Земи тестот и стави го во украсна кесичка,кажи дека си му купила подарок дека го сакаш така без причина :) и дефинитивно ќе му биде најубавиот подарок кој го добил :)

На ladymici и flower30 им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.770
    Девојки да ве прашам нешто -колку треба да биде вредноста на PH ,за да нема проблем при забременување?? Јас денес проверував крвна слика и општ доктор ми кажа дека PH = 5 ,дека почнала да се намалува,а за бременост би требало да е од 5.5 па нагоре.И ми рече да не се мијам веќе со никакви гелови,туку само со камилица и сода бикарбона.

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @flower30, искрено за ph вредност незнам никогаш не сум проверила,ама добро ти кажал др.јас цело бреме се одмивам само со вода без никакви купки,сапуни,а и редовно си ставам облоги на памук од камилица,или се одмивам.Земи во шише раствори сода или во млака вода или во млак чај од камилица и со тој раствор одмивај се слободно,нема никаква штета,само подобрување.

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.770
    За тоа знам,јас порано кога имав често Кандида се миев и со камилица и поретко со сода.Нема да штети,ке пробам уште од денес!

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @flower30 значи таа кандидата сите не научила :) :) и јас откако фатив кандида тоа го научив и така си практикувам цело време.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    1.567
    да после обработка и докторката беше изненадена,најмногу биле 82 милиони со втората инсеминациа.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    1.567
    ааааааааааааааааааааааааааа јас врескам за тебе не се секирај,ајде завлечи нога да има и други трудници :hug: кукле прави тест израдувај не и ти нека се расчисте темата малку :inlove:

На ladymici му/ѝ се допаѓа ова.
  12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @flower30 прашуваш за ph вредноста на целиот организам? Каква крвна слика правеше? Досега, во стандардните, па и подетални крвни анализи што сум ги правела, никогаш немало параметар ph вредност, т.е ниту еден доктор не се сетил на ова.

Инаку, ph вредноста на телото (дали е закиселено или алкално) е показател на целокупната здраствена состојба на поединецот, а не само на репродуктивното здравје. Не е генетски предодреден фактор, напротив, секој од нас има комплетна контрола преку исхраната и начинот на живот. За жал, малку доктори (независно од областа во која се специјалисти) во денешно време имаат холистички пристап кон човековото тело.

Одмори го телото од агресивни козметички препарати, но подобри ја и исхраната. Знам дека свежата храна не е толку разнообразна ко во лето, но не е толку невозможно да се конзумира порција свежа сезонска салата (не туршија) на ден и по некоја овошка како ужина или појадок.

И уште нешто. Пред некој ден овде стана збор за препарати на основа на бета глукан. Сметам дека нема потреба од фрлање пари на скапи препарати и тие што финансиски не можат да си дозволат вакви "чуда", не треба да се чувствуваат обесправени и осудени на слаб имунитет. Ако овесните снегулки, печурките, урмите се дел од секојдневната исхрана, доста веројатно е дека организмот е снабден со дневната доза бета глукан ( кој не е ништо друго освен полисахарид).

@ladymici искрени честитки и од мене и со лесно.

На danichap, flower30, ladymici и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам дека цвеќенце мисли во урина.. Мојата од вчера е 7. Гледам референтни вредности се од 5-8, така да во ред си.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Да на државна гинекологија во лабораторијата.
    Честитки и од мене до лејдимици, да си имаш најубава бременост и праќаj бејби даст наваму :D

На MADO, ladymici и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    пред 3 дена му беше роденден и сите денови на шала ми велеше дека ништо не сум му купила, (му направив торта, ама демек таа не се рачунала) и денес идам од работа го спаував тестот во една кутија , му ја подавам и му велам еве за роденден поклон, извини што подзакаснив и он не бе нема везе , ај па санки морало поклон... отвара кутијата.... и само се укочи човек... и така си се порадувавме :party:

фала ви најискрено на сите за честитките, имајте верба ... Мајчица Богородица сите ќе ве израдува .

На Vennera.aa, Libra88, AngelOfArh и 8 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.770
    Да,во урината било-ама ја не ни видов ,ниту знаев нешто за тоа и докторка кога ги гледаше резултатите ми кажа за тоа ,дека знае дека пробувам да останам бремена И ми рече да не користам такви препарати.А искрено овој месец внесувам повеќе витамини од кога и да е( а по природа ич не сум љубител на овошје особено). Сепак,фала многу за објаснувањето и советите-јас еве немав поим за тоа:(
    Инаку,јас пред 1 саат се вратив од болница,прееска ми се качи притисокот и имав тахикардија и ми ставија инекција Диазепам !!! И сеа,не се разбирам многу,ама се плашам ,дека работиме овие денови на "случајот" ми е страв да не биде нешто лошо од Диазепамот(сепак ми е 13 ден од циклус,ама си викам да не смета тоа) и ме фаќа сега страв и нервоза:(:(:(

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Sigurno ne e najsjano, ama pa da se nerviras, uste poloso... olabaj se

18. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    здраво девојки долго несум на форумов еве година и пол откако го изгубив бебето и сеуште ништо ново секој месец истата надеж но пак разочарување пијам и фолна вејке пола година и ништо пак тотално сум разочарана ;(;(;(

19. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Flower30 не се секирај за дијазепамот и во бременост се пие и јас некогаш кога сум мн нервозна напната или не ми е добро знам да се напијам

На flower30, espana и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @cvetelina знам дека не постојат зборови со кои може да се утеши мајка што го изгубила своето чедо. Затоа ти испраќам една голема вируелна прегратка и ти посакувам што поскоро едни мали насмеани очиња да ти го топат срцето од љубов, секој ден.

virtual-hug.png

@flower30 само без нервози и штом не сакаш овошје, не мораш со сила. Може е и подобро, затоа што и дел од овошјето има закиселувачки ефект на организмот, па треба малку повеќе информирање на темата. Но, на пример лимонот (лимоновиот сок), колку и да звучи апсурдно има алкален ефект на организмот. Па, можеш (ако сакаш, се разбира и ако условите ти дозволуваат) наутро, на празен стомак, да си воведеш по една чаша млака вода во која ќе додадеш сок од еден лимон (или пола лимон, ако ти е премногу кисело). Не случајно ваквата вода се користи за детокс на организмот. Можеш да додадеш и малку ѓумбир (свежо рендан или во прав, што ти е полесно) и имаш win-win ситуација, како за имунитетот, така и за фигурата (a, мал бонус е и поголемиот sex drive).:)Само не заборавај после конзумација, да ја исплакнеш усната празнина со вода, затоа што сокот не е многу нежен со забната глеѓ. Засили го внесот на зеленчук.

На flower30, cvetelina и kukla21 им се допаѓа ова.