Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    При вагиналниот прегелд кај мене ph вредноста беше 3.6 и ми рекоа дека е добра. Нормално треба да е помеѓу 3.8-4.5.

Нормална ph вредност е препорачлива за забременување а и задржување на бременоста но не е пресудна.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    девојки малце оф топик да ве прашам ако знаете колку се микробиолошките во авицена?

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    2500. Прљвев јас на почетокот на месецов. Комплет плус уринокултура 2800.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  4. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    2800 заедно со уринокултура е пакетот. Имаш и на страната на авицена ценовник.
    Danuchap како ти ја одредија пх вредноста? Јас имам ставано вагисан ваг. Тие се за вооспоставување нормална пх вредност

5. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    A mikrobioloskite so upat kolku pari se dali znaete?

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    При гинеколошкиот преглед испитал докторот(претпоставувам преку еден од брисевите), не ми ни кажа. Јас само видов на готово резултат.
    Нареден преглед спомни му, сигурно ќе провери која вредност ја имаш.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Alo sama gi nosis 350mkd. Nekoi ordinacii nudat usluga da ti gi odnesat. Togas bi te cinelo 650 mkd.

8. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Кај нас на државно не верувам да се испитува по приватниве се испитува како што гледам по ценовнициве. Да не им текне на докториве да испитаат пх ццц

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кои државни?

10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Стигна вештерката, толку вчера се нервирав за се што ми се случи прво исцедок па доцнење на крај втора бледа линија од искуства на форумов како и на мои блиски мислев да не кажам бев сигурна дека сум трудна. Колку бев само среќна при самата помисла ама ете сеуште нема таква среќа за мене. Немам сила да се кренам од кревет се едно исто ми се врти во главата зошто и до кога вака. Се извинувам за постов ама мораше некаде да си се олеснам зошто пред сите други глумам еее сеедно ако не сега нареден пат да не ги повредувам уште повеќе :|:(

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    А нели бледа линија е бременост? Многу крвариш?
    Да не евентуално си имала хемиска бременост... или пак ова што го имаш не е менс.
    Ме буниш со тоа бледата линија на тестот, оти велат лажно позитивен не покажуваат. Ајде глава горе, и мене ми беше така пред 4-5 дена, еве сега како нова сум :D Ќе има гушкања месецов :inlove:

На wings и Ninichka им се допаѓа ова.
  12. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Денес бев на гинеколог, на ехо ме можеше да види ништо, после на вагинално ехо провери и видовме зачеток од 4мм и сум 4 недели и 2 дена...арно ама плодот уште не е појден каде што треба... ми рече дека е рано , да појдам во вторник на десети февруари.
    Исто така да напоменам дека ми даде апчиња dydrogesteron 10 mg (2x1) Ми рече превентивно бидеќи веќе сум имала една многу рано прекината бременост( хемиска бременост), па да се избегнело тоа да се случи повторно.
    Дали на некоја од вас ги има пиено тие апчиња?

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лејди Мици - можеш да пишеш и во труднички муабети. Таму има доста искусни бремени женички кои се секогаш тука за помош (ги ѕиркам јас од време на време) :)

@venera.a @jacqueline.s со оглед дека и кај двете каснеше без симптоми за добивање, сигурно месецов нешто чудно се случува. Гранат и јас за некое време ќе се пријавам со слична констатација... Градиве уште ме подболуваат, а главата ме уништи еј!

Венера - не се откажувај. Апсолутно не е лесно, ама мора со позитивни мисли напред да чекориме!

На Vennera.aa, danichap и MADO им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.087
    Лејди, на сестра ми нешто слично и кажаа ко тебе и и дадоа многу лоша прогноза по што она се издепримира многу, е тоа што не беше ко што треба сега има 4ипол годинки, не се депримирај, се ќе биде во ред.

Ајде бе Кукле не не држи во неизвесност, напрај еден тест да видиме ќе се радуваме ли со тебе месецов :D Венерче, иста ситуација како кај мене, и бледа линија, и симптоми и пак добив на крај :(

На wings, Vennera.aa и bebaa им се допаѓа ова.
  15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kukla21,kolku dena ti docni? Zosto smetas deka ke dobies? Ne e mozno da si bremena? Te prasuvam zosto i jas denes utre treba da dobijam,no i pokraj mn.losiot spermogram,potsvesno si se nadevam deka nema da dobijam. I kaj vas imase problem so spermogramot(ako ne se lazam) tetraspermija ili taka nesto?! Pa neli i so mn.polosi spermogrmi moze da nastane bremenost?!.
    Ajde,jas mislam nema da dobies.

На kukla21, Vennera.aa и MADO им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас требаше да добијам во саботата (ај и неделата нек се брои). Штознам зошто мислам така... Градите ме болат, ќе почекам да видам дали ќе спласнат.. Ако спласнат ќе дојде тетка.. Така ми се случува обично.. Ме болат од неделата - значи до петок треба да се вратат во нормала. Ако не се вратат, ќе правам тест..

На Vennera.aa, MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Бледата линија се појави после оние 5мин а нема грешка менструација е, ајде душо знам се ќе помине и сите солзи и разочарувања ќе ги заборавиме кога ќе си имаме бебуши ќе биде и тоа :inlove:

На MADO, kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  18. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    мислев на испитување на пх вредноста не верувам да проверуваат на државниве ( микробиологија) ти кукле имаш проверувано тоа,, лазаревски ти има спомнато?

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не сум проверувала...не ми кажале до сега..

20. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ajde kukle samo pozitivno mozebi gradite si igraat od hormonite ne se znae koga najmalku ocekuvas moze da bidne cekame positive test od tebe :*

На MADO, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.