Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    jas utre ke odam da napravam mikrobiloski brisevi ..samo me intresira dali znaete na koj den posle ciklus bi trebalo da se proveri ,,,???
    vi cestitam trudnici i daj boze kaj site da ima 2 crtki i bebenca vo nasite stomacinja,,,kukla zasto ne pravis test ???

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Rakce, nema den. Kako pap. Samo sa nemas dkbjeno

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Епа ете операцијата.Треба да ми дојде па едни капсули додека имам да ги пијам,и да им се јавам тогаш да закажам за операција.Значи и овој месец така ке отиде ама тоа е барем сенајде нешто за решавање.Рече дека после ова може и природно да останам,али како Господ никој не е.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jas ne sfativ deka odma ke pravis. Izvini. On ke ti ja pravi?

5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    pa dobiv na 1vi na 3 mi pomina na 5 ke proveram i na 8ti najverojatno ke napravam i proodnost na kanali inaku ke pravime i spermogram sansite mi se 50:50 za spermogram utre ke odime zaedno so mazmi i ke vidime ako moze da ni proverat bez uput a inaku imame na uste edno mesto kaj se proveruva kaj nas ama toa e vo mojata naselba kaj sto ziveev porano i od tie pricini ni tamu ne mozeme da ideme ,,,

beba ne se nerviraj se ke se sredi,sega medicinata e mn napredna
    fala kukla na odgovorot

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    Bebaa мене ми беше матката мала плус септум плус во т форма мн лесно минав на операцијата иако имаше бааги работи за средување. Мене ивановски ми рече дека ваквата матка не е причина за неплодност тукѕ за износување на плодот.
    Капсулите се данасин се пијат откако ќе добиеш до вечерта пред операцијата, таму ти ги даваат 500 ден се . Ако треба помош за нешто прашај си се ќе ти објаснам :)

На bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    И мене сите ми викаа супер ти е матката штом отидов кај ивановски прво ехо одма ми кажа хипопластичен утерус, септум и т форма и со хсг се се потврди. Треба стручњн да е докторот за да види :)

На espana и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @kukla21 ,sakam da odam na konsultacija so dosegasnite rezultati kaj Lazarevski,prvicno da se zapoznaeme,za ako dojdeme do in vitro,planiram tamu da go pravime.E sega me interesira ako znaes otprilika kolku ke me cini toa ?Ti blagodaram

9. nadija25

nadija25 Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki jas sum nova imam edno prasanje dali moze so vodni cisti sto pukaat pred dobivanje da ostanes bremena jas i mojot vereniv veke 2 god probuvame i nikako da se zacne a mnogu sakame bebus vi blagodaram unapred

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Фала на одговорот баш ме јадеше мисла :).А после тоа имаш ли останато трудна?.Знам дека малата матка е проблем за доносување затоа и не се нафати докторот за нова инсеминацијаи или инвитро.А сака да види и зошто левиот канал е запушен и дали има израстоци и сл и пошто матката е завртена на лево може тоа да правело проблем.А и ке се видело ако има и другбпроблем што не се гледа на ехо.

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Мене ми наплатија 2050 само за ехото.Исто прв преглед ми беше со консултација со резултатите досега и излезе дека имало проблем а не како другите што ми викаа таман е.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    па да тој ке ми прави иако некако бааги скапо излезе како што ми кажа сестрата 105 000 хистероскопија со метропластика на матката и лапароскопија се заедно толку.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Konsultacija do sega ne sym platila. Samo ako mi pravi eho, a i toa mi go naplatija kako folikulimetrija najprviot pat. Posle mi se slucuvase edno da mi naplatat, drugo ne i taka..

Bebaa, moze mnogu pari se vo prasanje, ama pa bar ke se resi problemot. Cim ne sakal iui ili ivf pred ova da se resi sigurno ima pricina. Ne se grizi, sigurno ne e nisto strasno, a barem problemot ke se resi! Tuka sme za poddrska, za se sto treba.

На bebaa, MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па да и јас и мажот ми така викаме ,само да се среди,парите некогаш за небитни работи ги трошиме па зарем за ова да се стегаме.Инаку докторот ни рече ако сакаме можеме и на државна да одиме,ама ние решивме кај него оти само он ни го предложи тоа а ако сакаше можеше да ме ака и да ми прави неуспешни инвитра поради малата матка.Професионално ни се постави и засега сме задоволни од него како др. па другото го оставам на Господ.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш така - и јас не штедам за вакви работи. И ми се допаѓа што никогаш не ми наметнува да правам таму - дури и за некои работи ме советуваат да си ги правам на фонд за да не трошам пари без везе..
    Се ќе се среди..

16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Denes ,na denot koga treba da dobijam,napraviv test....negativen;( Toa e toa, ke cekam da dobijam, pa odime ponatamo.

17. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ninicka не се разочарувај може е рано да покаже, каков тест направи? Додека не дојде има надеж ее јас колку примери знам каде имало бременост а тестовите биле негативни :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Iskreno da kazam prv pat kupiv test od 30denari,deka veke ne mi se kupuvaat onie od 150 i 200 den.neznam veke kolku takvi sum napravila,pa si rekov test e test,na istiot princip funkcioniraat. Rekov da si gi skratam makite. No neznam sto paga potesko, negativen test ili crvenata vesterka....izgleda negativen test paga potesko;(

19. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    знам како е мила, боли од дното на душата боли :( и јас последниот пат купив тест од 32 денари од еурофарм касетка една, аптекарката ми викаше како не се добри тие евтините ама и мене веќе не ми се дава пари за скапи тестови. ама сепак мислам во поскапите има вложено повеќе што знам, затоа почекај бар уште 2-3 дена па можеш да земеш еден 101 денар е qiuck test се вика, исто во еурофарм го има, ми го пофалија тој :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Оооо Ниничка.. Што да ти кажеме, нема да те утешиме..
    Јас уште не сум добила.. Ама градите ми сплеснаа.. така да ќе дојде викендов тетката..