Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тогаш немаш простор за грижи.. И јас сум со низок притисок.. И на вакво време (поготово кога се менува), поштени дремки ме фаќаат...

2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ајде сите тука целосно те разбираме.Па што да правиме кога симптомите се поинакви од обично тој месец сакале нејкеле почињаме да се надеваме.Мене мк се има случено такво нешто многу пати и се надевам кај тебе овој месец е вистинско и дека ке ни се пофалиш јухуууу :D .Јас овој месец така ке си одмарам и психички ке се подготвувам за операцијата.Вчера почнав да гледам на јутуб видеа од хистеро и лапаро :/

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Психата е чудна работа, точно. Може да делува на многу работи. Медицински може се да е во ред, а да има некоја психолошка блокада.
    Сепак, за да се олабавиш, морате убаво да се проверите двајцата. Претпоставувам, ПАП и микробиолошки си правела секако. Следно, ако не си правела, е проверка на хормоните. Мт мора да направи спермограм. Незнам зошто бе некои не сакаат?! Како тоа како да го убедиш - ќе му кажеш јас направив се, мораш и ти. Ова е заедничка борба и тоа е тоа. Ако кај него е се во ред, ти одиш на ХСГ. Едноставно испитување со кое се испитува проодноста на каналите. Ако се покаже се во ред, одиш на инсеминација...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Loveee1

Loveee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не треба расправија. Треба да разбере дека тоа е нормална работа. Па мажите на сите тука ни се испитале... Аман бре, аман! Еден примерок треба да даде и тешко им е. Многу се нервирам од вакви мажи! 21 век - како у турско. Тебе лесно ли ти е да се чепатиш таму на лекар и да те проверуваат? Објасни му што се правиш ти, а колку малку мора он во споредба со тоа.. Никој тука нема магично стапче - мора сама да го убедиш со разговор и никако карање.

На menelele и Loveee1 им се допаѓа ова.
  6. Loveee1

Loveee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Се согласувам со тебе , ајде ќе се обидам ( по незнам кој пат ) смирено да го убедам .... :)

7. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    женички и мене нешто чудно ми се дешава веќе 2 дена на бришење и по малке на гакичките имам кафен исцедок, понекад и розево кафен , до сега требаше да добијам ако беше циклус ова, инаку 25 ден од мензис ми е денес , едно време си викав да не е имплантациско крварење па после викам кај тоа 1 ден трае не волку долго 3 ден више фаќа , кој знае што е, ептен сум засекирана, а и овој месец градиве не ме болат ич а пред циклус предходниве месеци ужасно ме болеа :(

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Кажи му со убаво дека некогаш кај мажите спермата може да е послаба поради недостаток на некои витамини или минерали. Тоа не значи дека е стерилен туку дека треба да се подобри спермата. Затоа да си провери за да знае дали треба да ја смени исхраната или не. Најчесто кај мажите со исхрана се средува тоа. Така барем нема да му се сруши егото. Едно е кога ќе му се рече да видиме да не си стерилен, а друго е ако му речеш да видиме да не треба да ја појачаме исхраната за поквалитетна сперма. Игра на зборови е тоа :D

На bebaa, MADO, Loveee1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    lani bev bremena imav abortus pa opercija septum hiteroskopija opercijata bese uspesna sega tie 4 mseca menstrucijata mi kasne od 10 do 15 dena a neredovna e

10. haska-haskicka

haska-haskicka Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    74
    zenicki nisto ovoj mesec mi dojde vesterkata ;( tocna kako svajcarski casovnik toa e sto da se pravi ke bide samo bog si znae si ima toj planovi za site pa i za nas nadez nikako nesmeeme da gubime daj boze site da go pocustvuvame toj blagoslov da bideme MAJKI :*:* silni sme ke izdrzime sve

11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Marija stom ti e neredoven ciklusot,ispitaj hormoni na tret den,da vidis kako ti se i nemoj da se nerviras,pravi se sto mozes,taka ke se cuvstvuvas poubavo...i stom ednas si zabremenila sigurno pak ke ostanes.Samo imaj mnogu verba,nadez,ljubov,volja.

12. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    aha znaci da ispitam hormonite belki ke ostanam cul te gospod

13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Site ke ostaneme bremeni koj porano koj pokasno,znaci ispitaj hormoni,posle ciklus napravi si i mikrobioloski ispituvanja,i obavezno mt da napravi spermogram dokolku toa veke prethodno ne go storil.So site tie rezultati i prethodno sto imas praveno zafati,moze da odite na konsultacija kaj specijalist,i toj ke ve upati so kako da pravite ponatamu :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    nema masmi naprveno spermogram ne sum pravila mikrofiloski ispituvanje

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Марија - пап и микробиолошки тестови се основни испитувања кај секоја жена. Се прават редовно.
    После тоа задолжително мт да провери спермограм, а ти хормони и здравје, ќе биде се по ред.

16. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    toa papa sum pravelA a kakvi se tie mikrobiloski ispituvanje

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да се провери дали имаш некоја бактерија. Бактериите во репродуктивните органи се опасни. Се земаат 4 бриса (слично како кај пап)
    - брис од цервикс
    - брис од вагина
    - брис за кламидија
    - брис за микоплазма и уреаплазма
    Ако не се третираат на време може да предизвикаат многу проблеми, меѓу кои и стерилитет. За 2 дена имаш резултати. Ова требал да ти го каже матичниот доктор кога ти земал ПАП. Ова е рутина, исто како ПАП.

18. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    aha toa nev mi go kazal dokotro mnogu ti fala za odfgovoro

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.081
    Допаѓања:
    110.930
    Марија мој совет, прво крвна слика комплетна со урина и уринокултура, потоа брисеви, Пап, хормони и мти спермограм ;)

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Девојки, штотуку моја пријателка која има скоро 40 години, и полицистични јајници и 300 други здравствени проблеми ме извести дека е бремена, БЕЗ да пробуваат за бебе. Веќе имаат едно дете, големко е и не планираа за второ воопшто. Тоа докажува дека има надеж за сите нас :D
    Ете уште еден доказ дека треба малку да се опуштиме, и да не се замараме премногу, и што е наше ќе си дојде :* Ајде како што тргнало месецов, чекам уште некоја да се пријави тука.

На sweet.woman, Lisa_Maja, wings и 7 други им се допаѓа ова.