Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :clap: за пријателката твоја. Што убави приказни се изнаслушавме! бравос за сите! Се надевам сите брзо ќе се запишеме во листава

На flower30 и MADO им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Женски ми треба совет веднаш ако знаете што да правам, се решив конечно за проодност на канали да одам но грлото последните денови многу ме болеше и имав кашлица, а и надворешно чешање долу како кандида. Брисевите пред неколку месеци ми беа негативни сите четири. Е сега требаше да одам во понеделник сабајле, денес проверив седиментација која ми е покачена 19, а друго се е во ред. Се јавив да прашам дали ќе ме снимаат, ми рекоја ако сакам да земам некој антибиотик и да се мачкам со канестен и полигинакс вагиналети за секој случај, а во понеделник ќе ми кажеле каков сируп да се напијам и ќе немало проблем. Друго што заборавив да им кажам дека пијам достинекс за пролактинот, не знам дали има некаква врска со антибиотиците, дали смее или не. Што да правам, кој антибиотик да ми го препише матичната и дали да одам овој месец воопшто или да чекам наредниот. Во понеделник ќе ми е 11 ден ако не одам ќе пропуштам овој месец. Инаку ги проверив и другите хормони во фоликуларна фаза и сите се во ред, само пролактинот што ме мачи повторно. :(

3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde i jas da prasam, dali e mozno da mi docni od klomifenot sto gi piev mesecov? Prv pat mi bese so klomifen.

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ne bi trebalo ninicka. Primase nekoja progesteronska terapija? Stop inakcija?

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ninichka мене со кломифенот ми идеше на 30 дена бидејќи имав кон 15-16 ден овулација, а ми задоцни единствено кога ставав утрогестан. Третиот пат ми се направи водена циста (од некој фоликул кој продолжил да расте) и со овај циклус ми прсна но пиев примулот нор. Сега решив да не ризикувам повеќе и се да проверам па ако има и други проблеми полека да се решаваат, видов дека со брзање ништо не бива. Дали направи тест?
    И уште нешто да прашам хормонот fsh ми е 5,7, што значи тоа? Знам дека беше нешто за јајце клетките не можам поназад да најдам кај што имав читано.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Toa ti pokazuva rezervite kolkavi ti se. Pomal podobro. Nad 12 e loso, nemas dovolno j.kletki.

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Фала kukla21 значи добро е не е многу висок, и другите беа во ред TSH, LH и тестостеронот. Само јас сум премногу под стрес може и тоа ми го крева пролактинот, се заприметува и по моето пишување, буквално секој ден постојано сум под стрес, не знам како да се опуштам и да ги тргнам мислите. И постојано без причина ми доаѓа за плачење, без разлика каде се наоѓам , пред некој ден ме гледаше на ехо матичниот а јас се изнаплачив.. Се надевам ќе најдам некој начин сама да се изборам со овој период.

8. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Progesteronska terapija,ne. A pregnil(stop inekcija)primiv na 11 den.Mislis nesto od inekcijata moze da bide docnenjevo?
    E sega se plasam nekoj od tie 7 folikuli mozebi ne e prsnat i e pretvoren vo cista. Inaku denes povtorno pravev test(pusta radoznalost) i povtorno negativen. Ovoj pat bese Sure check,znaci nema utka,toa e toa,nema bremenost. Ama pa sega zosto ne doaga?!

9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мене ми се продолжи циклусот со кломифенот, а првиот месец дури ни прегнил немам примено.
    Вториот месец исто беше продолжен за ден повеќе од претходниот месец со прегнил.
    Третиот месец останав бремена.
    Така да, можно е, ама се надевам дека кај тебе е друга работа :) Ако не месецов, наскоро.

Некогаш од кломифенот, кај некои жени знаат да се создадат цисти, се надевам кај тебе не е тоа случајот. Во секој случај контактирај го и гинекологот, за ден-два ако не ти дојде.

10. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
  11. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Ovie vitaminu gi staviv zatoa wto se ubavi za maska plodnost budejki sum vo germanija gi ima neznam dali vo mak.mnogu se dobri od iskustvo .mozete da gi preporacate

12. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
  13. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    зар само овие хормони ги имаш испитано ..има уште естрадиол, андростендион, дхеа-с, т3, т4, кортизол, инсулин.
    Инаку слободно можеш докстинексот да го пиеш со антибиотици јас колку одеднаш имам пиено па еве ме дишам хаха мала шала, без гајле немаат контраиндикации. Мој совет прави често проверка на пролактинот достинексот е доста јак и знае да го симне ептен а и тоа не е добро. И обавезно седиментацијата да ја симнеш под 10 треба да е за хсг, јас на твое место и брисеви би направила треба тазе да се а не од пред неколку месеци, за неколку месеци ехее колку бактерии знаат да се јават .

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    @kukla21 направи ли тест нели рече после работа ке правиш

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ako pravis hsg na privatno, ne ti baraat nisto posebno. Sedimentaxijata nema da ti e problem. Za preventiva pocni usre denes vinramicin da piea. Do ponedelnik ke si top!
    Dobra nok decojcinja. Mene mi se spie mnogu. Edvaj drzam glava.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ne pravev. Mm mi go smeni planot. Trebas so tatko mi vo city mall da odam, a posle da si kupam. Arno ama i mm resi da ide so nas. Utre sabajle koga ke se vrakam od frizer.. :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ајде утре прави па извести не оти нешто си ми сомнителна во позитивна смисла ;)

На Enamena, MADO, espana и 4 други им се допаѓа ова.
  18. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Pravev insiminacija kaj Dr. Trajkovski vo GAK, bez stimulacija, sperma 10 milioni. Od tamu pravo na rabota i koga se vrativ doma imav kafeavo-rozev sekret na vloskata. Dali imate idea sto mozelo da bide, mozebi signal za ovulacija ili spermata od insiminacija??? KONFUZNA

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @kukla21 , ajdeeeee da se ostvari mojot son... vecerva sonuvav kako si pisala ovde na forumov "TREBASE PORANO DA NAPRAVAM TEST, BREMENA SUM!!!! "

На деара, Ninichka, Lisa_Maja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фала на сите за поддршката. дај боже да е вистина :)
    Кога ќе се вратам од фризер ќе проверам. Инаку нема да имам кога ни денес. На свадба сум кај блиска личност и цел ден сум по адети :)

Дај боже сите да се радуваме што побрзо! :)

На Ninichka, guldzana, Lisa_Maja и 2 други им се допаѓа ова.