Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ајде, направи го, и извести не. Можеби ќе е позитивен :hug:

На MADO, kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde kukla21,pravi go testot,veke dolgo ti docni.:party:
    Jas uste ne dobiv,stomak prestana da me boli, no sega me bolat bradavicite na gradite,ne celi gradi,samo bradavicite i kicma po malku me boli,a menstruacija nikade:wasntme:, neznam sto moze ova da bide,nikogas ne mi docni,tocna mi e do cas. Veke se plasam sto e ova. Sekoj cas mi se menuvaat mislite,de pomisluvam deka e bremenost...veke nareden cas si mislam,,aj ne razmisluvaj gluposti,so takov spermogram nema sansi da si bremena,,...pa posle si vikam ,,ete od klomifenot i pregnilot docni,sepak e hormonalna terapija,,...,,pa dva testa bea negativni,sto ocekuvas,cudo da se sluci?!,,..pa pogoa,,aj rano bea napraveni testovite,,...i taka vo krug po celi denovi. Pa se prasuvam dali i pokraj pregnilot mozno e da ne puknat folikulite i da se pretvorat vo cisti...:(

На MADO, Lisa_Maja и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    @Ninichka . леле, иста бев таква и јас. Умот на сите страни, еднаш си велев готово, се деси, бремена сум... после - нема шанси, не сум бремена, бла бла. Мозокот чкртаници :D

На MADO, Lisa_Maja и Ninichka им се допаѓа ова.
  4. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Колку повеќе се опседнуваме толку повеќе се разочаруваме кога ќе добиеме.Јас не можам веќе вака,мислам дека ќе се разболам.Ќе оладам и од форум и од се,морам малку да го растеретам мозокот,вака не бива.Мноооогу среќа ви посакувам на сите што работите на случајот.Дај боже оваа година ако не овој месец сите да си чекаме и дочекаме бебенце.:*:*:*

На guldzana, jacqueline.s, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    • четврток
    • doktore
      mozeli da ve prasam nesto
    • dali od klomifen se trosiv povise jajce kletke od voobicaeno i dali sanse za vonmatericnu bremenost su zgolemeni na 99%

=====================
    • ne se trosiv jajce kletke nego zreev pobrzo a vanmatericna bremenost nea vrsku ss klomifen

========================
    • dobro fala na ovj odgovor a isto me intresira mene jutre mi e 6 dn od ciklus na 1vi mi dojde dali e na vreme da pocnu ili sam zakasnila zasto na uputstvo pisue od 5ti dn

• ===================
      pocni od vecer odma
    • i kd ke treba da primam inekciju
      =======================

• dva dna posle zavrsuvanjena poslednu tabletu

• dobro mn se plasu ,ama verujuvi na vas zasto majkumi ste gu operisuvale ,a mn se plasu
      ===================================
    • nema od sto da se plasis edino moze da ne iskoci bremenost toj ne e sigurno ali vredi da se pokusa

======================
    • da,ima problem sto moj muz ne saka da napravi spermogram

=====================
    • toj e proble da

=====================
    • i ja ne znam ustvari ss negovu spermu sto e

mozda esve ok a mozda i nee ,a ja jos hsg sto nemam napraveno

edino sto ima prifateno e da pie caj muski caj od herba stojanovi za podobruvanje na spermu ,valjda ste zapoznaeni ss tj caj

• -=======================
      da ama dok ne napravi spermogram ne znaemo kakav mu e rezultat
      ==================
    • Doktore zema gi rezultati od mikrobiologiju negativni su ,toj znaci nemam bakterie
      ===================
    • da
    eve go mojot razgovor so mojot maticen ginekolog,,,ama jas ne pocnav so klomifen zasto ne bev so maz mi vo najdobri odnosi i se plasam dodeka ne napravam hsg iako toj mi veli deka ne moze da mi nasteti samo gi kupiv i taka mi stojat ,,,,inaku go imam na fb i koga mi treba nesto go prasuvam zasto koga ke otidam ponesto ke zaboravam da prasam ,:)))
    kukla pa nikogas ne se znaee napravi test
    maja i jas sekoj mosec sum razocarana ama ke soberam sila i ke napravam pa nekoe ispituvanje i taka uste hsg mi ostana :)))

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Kako be ne gi trosi rezervite?

Ti si znaes. Stimulacija e toa. Sekoja zena ima odreden broj na j.kletki so koi se raga.Sekoj mesec x rastat, a eden folikul e vodecki. So ova se stimulira poveke od obicno da rastat.
    Seedno. Jas mislam problem so zabremenuvanje ne e problematika za so maticni ginekolozi, tuku specijalisti! Faktot sto ti dava stimulacija bez hsg dovolno zbori za ova.

На ocicka2014, bebaa, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  7. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Ракче вака сега, секоја жена е родена со определен број на јајце клетки, не се ствараат тие, не може со ништо да се створат, колку имаш толку, а со секоја стимулација тие се трошат. Како да ти кажам, не ме сфакај погрешно ама не може матичен гинеколог да знае повеќе од гинеколог за асистирана репродукција.
    Кломифенот нема врска со вонматерична точно да, ама има врска ако каналите се затнати, а кломифен + затнати канали има зголемена можност .

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    хаха исто потполно мислење со ова на кукла :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    vaka znaci ginekologot sto mue specijalist sega rab vo ordinacija ama megutoa prethodno rabotese vo drzavna bolnica i ima i mn operacii mn poragai izvrseno ne go branam samo vi prenesuvam sto mi ima receno ,,,a bez da napravam hsg nema da pijam nisto zasto taka poodamna na eden dr ginekolog me izvadi od pamet deka imam policisicni janici pa mi dade jasmin da gi pijam i ispiv 3 i gi prekinav ,a jas nemam nikakvi policisticni jajnici potoa odev na 3 megu koi i kaj jordanco ivanov vo sistina mislam taka se vikase pa toj mi pravese i koposkopija i biopsija zasto rezultatot od pap mi bese deka imam hpv i cin 2,,ama ete i toa pomina

10. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Srekno site
    Lisa nemoj da se razocaruvas ima i poteski slucai.dusa jas trudna i devet meseci i vo devetti umre zdravo so papocnata se zadavilo sto da pravam jas...odam napred mora veruvaj ke bide srekno

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    rakce он може си е специјалист ама за друга област од гинекологијата, не за стерилитет, со самото тоа што ти кажува се гледа дека нема познавања. Не знам кој ти е матичен, се надевам не е еден Ѓорѓи мислам беше, колешка од куманово го изгуби бебето во 6ти месец заради неговата нестручност. Јас кај матичен за сериозни проблеми не стапнувам, само упати, рецепти и основите брисеви друго ништо.

12. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Zdravo na site, jas sum nov clen tuka dolgo vreme citav i se mislev dali da pisam ama kako sto pominuva vremeto navistina mi treba razgovor so ljuge koi za zal se soocile so problem kako mojot direktno ili indirektno, zelba za bebe koe seuste go nema...:( veke edna god se oviduvame za bebe i nisto, napraviv i hsg i hormonalni i spermogam, spermokultura , se bese vo red, na partnerot mu dade ginekologot vitamini a mene nikakva terapija i eve veke dva meseci od togas nema bebe, samo sto primetiv poslednite dve menstruacii mi docni po eden den a veke ovaa poslednava mi e mn cudna vo odnos na toa ne me boli stomakot kako prethodnite kade ne sum pominuvala bez da se napijam apce protiv bolki i isto razlicna e vo odnos na bolata, citav deka mozno e da se javi implantacisko krvarenje ama pak na testot mi pokaza deka e negativen, dali e mozno da e pogresen? (jas potajno se nadevam dali poradi pregolemata zelba i poradi toa sto imav situacija ednas testot da e pozitiven a sepak na kraj da ispadni na eho deka ne sum) Ve molam kazete mislenje ili iskustvo vo vrska so mojata situacija

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Потполно те разбирам како ти е,не велам дека една година е краток период,но не е предолго.Се надевам одиш кај добар Др.специјалист,и знае да те упати што да испитуваш и правиш...Во врска со тестот,штом е негативен,негативен е, а и веќе си имала добиено.Иста бев и јас секој циклус во глава вртев за боја,количество на крв да не е сменето,да не имам,,цветна бременост,, тоа од преголема желба за бебе.Направи си се што ќе ти каже Др.,опуштете си ја психата и двете цртки ќе дојдат.

На AnaMil му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Неее не е.ѓоρѓи велимиρ се виκа;)

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да се пријавам за добро утро. Тестот е искористен. Негативен, како што и очекував. Си го познавам телото. Кај да е, денес, утре до среда треба да дојде теткава, па јово на ново инсеминација.

Имајте убава недела девојчиња.

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    кукла и нас не разочара:(:( најгрозно е кога ти доцни бидејќи тогаш надежта за бременост е поголема

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас некако си знаев - симптомите ми беа малку почудни, ама сепак штознам.. Во животов ништо не сум добила на тацна - така и за ова. Ќе биде кај сите нас, па и кај мене. Само верба треба и нема откажување.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Многу ми е жал, Кукле :( .... ајде, што е наше ќе си дојди, само глава горе, и сакајте си ги мажињата :*

19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Uh kukla21,navistina mi e mnogu zal,zborovi se izlisni,a samata si znaes deka ke uspees i ti i site nie.Samo prasanje e na vreme i trpenie,koe jas licno se pomalku go imam,ni mene nisto vo zivotot ne mi bilo na tacna:(.
    No ajde glava gore,ke bide,mora da bide!!!

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    :( А кога прочитав си пишала да се пријавам одма помислив рестот е позитивен.Ајде ке биде кај сите само треба малку да се стрпиме и да се бориме тоа е .