Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Барем имавме нови трудници месецов, тоа ме радува :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @kukla21,ke dojdat i nasite denovi :* Ubava nedela devojcinja :hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ajde @kukla21 ke stiskame palci za poslednata inseminacija... da se nadevame deka taa ke ti gi dade dvete crtki...

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    kukla21 многу ми е жал :hug: јас правев денес ХСГ, одлично поминав никаква болка не сетив и каналите се проодни, матката и цервиксот исто пишува дека се уредни, и ми се чини цела планина се тргна од мене. Убава недела ви посакувам на сите :*

На Ninichka, MADO, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :clap: кристина... Суперски. Сега растеретена малку ќе се олабавиш и може ќе биде :)

На Ninichka и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Devojki pozdrav jas sum nova na forumot vi posakuvam na site mnogu sreka, I jas so mas mi veke nekoe vreme de obiduvame no nisto kazete mi tocno kako se proveruvat plodni te denovi? I na Eden Pregled ginekologot mi rece déka imam matka prirodno svrtena nazad Dali Toa Znaci potesko ke zabremenam?

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Плодни денови можеш да провериш најубаво на гинеколог - фоликулиметрија. Тоа е малтене како обично ехо.
    Ако не ти се оди на лекар, помалку сигурен метод ти е да си мериш сама - со тестови за овулација или со микроскопчето Мејби Бејби (мислам дека е околу 1300 мкд во Промедика). тестовите се за еднократна употреба, а микроскопчево си го користиш неограничено.
    За матката јас незнам - само имам читано дека не било проблем. Што ти кажа гинекологот?

8. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mi rece zdrava si de e vi red, inaku kaj stariot Organciski bev Samo matkata ti e svrtena nazad I tolku of avgust de obiduvame so mas mi pozdrav

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    и јас официјално од август, а неофицијално од јуни.
    А имаш испитано хормони, хсг, спермограм?

10. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Ne kuklicka nemam nisto oteznato e I Toa sto ne sum vo drzavata pa Sega probuvam Tuka da se poveke informiram za taa tema

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па таму каде што си, не можеш да се консултираш со специјалист?

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    За превртена матка наназад имам читано дека за забременување е добра кучешката поза и после односи на стомак да се лежи малку :)

13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Eve i jas da dadam report za mene :) Prvata nedela od iscekuvanjeto pomina i taka i taka,6,7 i 8-ot den imav bolki na leviot prepon,a ovaa nedela neznam kako ke izdrzam,me mavaat sekakvi misli,da bidam iskrena poveketo se negativni...so ako e vaka ili onaka...zvanivno ako ne dojde do drugiot ponedelnik,mozam da pocnam da se nadevam.Inaku sega na 14-ti vo sabota mi e 16-ti den od inseminacija.Toa e mojot momentalen status devojcinja :*

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Aјде,среќно,да си видиш две цртички ,па да ни пишеш :)

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  15. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Ovde uste ne go razbiram dobro jazikot I da idam na specjalist nema da razberam sto ke mi kaze, inaku ostanuva uste da probuvame Sega I ok mesec gi Digas nozete I pernica stavav pod mene ajde so sreka devojki

16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde i jas da se prijavam....denes dobiv i toa obilno! (I bolno i fizicki ipsihicki)
    Tocni si bile testovite,samo djabe filmovi si pravev!
    Sega jovo na novo,folikuli,spermogrami,hormoni...

17. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Toa e devojki so novi sili ke bide jas se spremam za 3 insminacija ovaa e bez stimulaci denes bev na eho IMA eden folekl 14 e doktorot kadza dojdi sreda i toa malku sum negativna alma tesko e ama Mora napret za bebe:hug:;)

18. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Fala na podrskata, odam kaj dr.Matevska do sega zadovolna sum ama pretpostavuvam deka sega naredno sto ke mi kaze ke bide pap (bidejki pomina edna god od posledniot) a vo odnos na bremenostva neznam stvarno edinstveno nesto sto posledno kako ajde hsg mozi ne se proodni kanalite ama toa bese vo red, sega za nekoj den ke odam pa ke vidime :sweat: nekako se umoriv ama nema otkazuvanje..:f:

19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.673
    ЛЕле. Јас на првиот преглед кога бев на гинеколог ми кажа дека имам превртена матка.
    Го сменив пред една година ама новиов не ми има кажано ништо дека е оревртена. Дали може да се врати во нормална сосотојба и сега да ми е во ред?
    Бидејќи ми кажа новиов да лежам со нози нагоре, можно ли е цело време да го правам погрешно ова па затоа да не успева?Да не треба на стомак? Исто бев на преглед во Систина и таму не ми кажаа дека ми е првртена може требаше да прашам, ама мислам дека таков податок нема да испуштат.

Исто гледам спомнувате хемиска бременост. Што е тоа?

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Хемиска бременост е многу ран спонтан абортус. Тоа се случува дури и пред да треба да ти дојде менс. Тоа е на пример кога ќе добиеш бледа црта, или позитивен тест на крв, и по неколку дена дојде менс, и никому ништо. Јас месецов се сомневам дека имав хемиска. Според една статистистика, читав дека дури 70% од зачнувањата завршуваат со хемиска, само жената не е воопшто ни свесна дека се случило. Менс ќе закасни неколку дена и после си доаѓа нормално и нормално, нема ни да се посомневаш. А Бога ми, и подобро да не знаеме, оти тажно е да знаеш дека нешто настанало и за 2-3 дена го нема.

'No one really knows how common chemical pregnancies are, but some researchers have theorized that as many as 70% of conceptions end in miscarriage. Women who are not actively trying to conceive and not closely watching their menstrual cycles may have chemical pregnancies and never know it; in other cases, chemical pregnancy could be a reason (but not the only possible reason) why a menstrual period arrives a few days late.'